Αντιμετωπίστε τον σταφυλόκοκκο με ομοιοπαθητική
Ο σταφυλόκοκκος είναι ένα σύνολο βακτηρίων ανάμεσα σε πολλά άλλα, που ζουν στο σώμα μας. Τις πιο πολλές φορές τα βακτήρια δεν προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό. Ο σταφυλόκοκκος είναι ένας παθογόνος μικροοργανισμός, ο οποίος είναι πιθανό να προκαλέσει ασθένειες.
Υπάρχουν πάνω από 30 είδη σταφυλόκοκκου, με τον πιο κοινό τον «Staphylococcus Αureus». Τις περισσότερες φορές τα βακτήρια αυτά προσβάλλουν το δέρμα προκαλώντας μολύνσεις. Ανάλογα με την πορεία της εξέλιξης της ασθένειας, διακρίνουμε την οξεία ή την χρόνια μορφή της μόλυνσης.
Δυνητικά, ο καθένας μας θα μπορούσε να μολυνθεί από σταφυλόκοκκο. Υπάρχουν όμως κάποιες κατηγορίες ατόμων που είναι πιο ευάλωτα στην μόλυνση. Σε αυτές ανήκουν οι γυναίκες που θηλάζουν και τα νεογέννητα, όσοι πάσχουν από διαβήτη, καρκίνο, αγγειακά προβλήματα ή πνευμονοπάθεια και τέλος όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Σε όλου αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και εκείνους που μπορεί να έχουν τραύματα στο δέρμα, τομές από επεμβάσεις ή για κάποιο λόγο χρησιμοποιούν ενέσιμα προϊόντα.
Συμπτώματα
Ο σταφυλόκοκκος κάνει αισθητή την παρουσία του με αποστήματα που γεμίζουν πύον. Στην μολυσμένη περιοχή υπάρχει ερυθρότητα και οίδημα, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε και πόνο τοπικά. Μπορεί να δημιουργηθούν λοιμώξεις στο δέρμα, όπως έκζεμα.
Οι γυναίκες που θηλάζουν μπορεί να προσβληθούν από μαστίτιδα και να περάσουν τα βακτήρια και στο γάλα τους. Αν πάλι μιλάμε για σταφυλόκοκκο ο οποίος έχει προσβάλλει τους πνεύμονες, τότε είναι πιθανό ο ασθενής να παρουσιάσει πνευμονία. Τέλος και αυτό είναι το σοβαρότερο, αν η μόλυνση περάσει στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να προκληθεί σηψαιμία.
Πρόληψη
Για να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από τον σταφυλόκοκκο, μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποιους απλούς κανόνες όπως: να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε την μολυσμένη περιοχή, να μην μοιραζόμαστε πετσέτες, σεντόνια, ρούχα ή ξυριστικές μηχανές.
Θεραπεία
Οι λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την ομοιοπαθητική. Είναι απαραίτητη η λήψη αντιβιοτικών, είτε με χρήση τοπικής αλοιφής για τις λοιμώξεις του δέρματος, είτε από στόματος. Σε σοβαρές καταστάσεις γίνεται και ενδοφλέβια αγωγή. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ωστόσο μπορούν να δράσουν επικουρικά και χάρη στην ήπια σύστασή τους μπορούν να ληφθούν από τα παιδιά και τα βρέφη, χωρίς παρενέργειες.
Ο σταφυλόκοκκος παλαιότερα αποτελούσε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Στις μέρες μας έχει εξαπλωθεί στον γενικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα το 30% του πληθυσμού να έχει σταφυλόκοκκο στην μύτη.
Ο ομοιοπαθητικός θεραπευτής μας μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε όποιο πρόβλημα έχετε, αρκεί να καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας:
+302169001940 +306947010565 για ένα ραντεβού.