Θεραπεία της σύκωσης με την ομοιοπαθητική

Η σύκωση είναι μια μόλυνση η οποία προκαλείται από τον σταφυλόκοκκο και επιφέρει δερματικές παθήσεις. Μεταδίδεται με την ερωτική επαφή και μπορεί να είναι και κληρονομική ασθένεια. Μπορεί να εμφανιστεί στην περίπτωση που δεν έχουμε καταφέρει να θεραπεύσουμε τα δερματικά συμπτώματα που έδωσε η γονόρροια ή η βλεννόρροια που προϋπήρχε. Είναι δε πιθανό να συνυπάρχει με άλλο δερματικό νόσημα, όπως η ψωρίαση. Σε τέτοιες περιπτώσεις παρουσιάζονται μεταβολικές, λεμφικές και ψυχολογικές διαταραχές.

Συμπτώματα σύκωσης

Ένα κοινό σύμπτωμα σε κάθε περίπτωση σύκωσης, είναι η παρουσία κονδυλωμάτων ή κάποιων άλλων καλοηθών όγκων. Μπορεί να εμφανιστεί πυώδης φλεγμονή, η οποία συνήθως επιφέρει αδενίτιδα. Η σύκωση, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας οδηγήσει και σε κατάθλιψη. Μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να παρουσιαστεί έντονη παχυσαρκία και επώδυνη κυτταρίτιδα. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα που παρουσιάζει η σύκωση, είναι η πρόωρη γήρανση του ασθενή.

Θεραπεία της σύκωσης με ανοσοδιεγερτικά

Ασθενείς με σύκωση είναι επιρρεπείς και σε άλλες παθήσεις, εξαιτίας του αδύναμου ανοσοποιητικού τους συστήματος. Για αυτό τον λόγο πρέπει να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Πρώτα όμως θα πρέπει να έχουμε πάρει την συμβουλή γιατρού.

Θεραπεία των κονδυλωμάτων και αγγειακών διαταραχών

Συνέπεια της σύκωσης μπορεί να είναι καρδιαγγειακές διαταραχές. Αυτό συμβαίνει γιατί η πάθηση επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία, κάνει κατακράτηση υγρών και είναι έντονη η ύπαρξη τοξινών στο λεμφικό μας σύστημα. Ανάλογα λοιπόν με τα συμπτώματα του κάθε ασθενούς, θα δοθούν και τα κατάλληλα σκευάσματα.

 

Πότε πρέπει να συμβουλευτώ γιατρό;

Όσο το δυνατόν συντομότερα δούμε έναν γιατρό, τόσο το καλύτερο στην περίπτωση της εμφάνισης ενός κονδυλώματος στο δέρμα. Επίσης, αν κάνουμε θεραπεία για αρκετές εβδομάδες και δεν υπάρχει βελτίωση στα συμπτώματά μας, πάλι πρέπει να πάμε σε γιατρό. Αν παρουσιάσουμε κάποιον όγκο στα γεννητικά μας όργανα ή κονδυλώματα και αν έχουμε ουρολοίμωξη, πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι αποτελεσματική στην περίπτωση της σύκωσης και θεραπεύει τα κονδυλώματα που παρουσιάζονται, γιατί δρα στην πηγή της λοίμωξης. Η έγκαιρη διάγνωση και η αμεσότητα της θεραπείας βοηθούν. Για αυτό καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας:

+302169001940 +306947010565, αν έχετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε την βοήθεια του ειδικού μας.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top