Το ομοιοπαθητικό φάρμα ‘’asafoetida’’ , ονομάζεται ‘’Ασαφέτιδα’’ στην ελληνική γλώσσα. Είναι ένα φυτικό φάρμακο που προέρχεται από το φυτό με το όνομα ‘’Άζη η δυσώδης’’.
Οι χρήσεις της προορίζονται κυρίως σε παθήσεις του γαστρεντερικού και οισοφαγικού συστήματος. Κάποιες από αυτές τις παθήσεις είναι οι σπασμοί του εντέρου και του στομαχιού, τα φουσκώματα αλλά και τα ρεψίματα χωρίς αέρια.
Γενικές πληροφορίες της asafetida:
Η ασαφέτιδα προέρχεται από το βότανο ‘’Φερούλα’’ και χρησιμοποιείται κυρίως η ρίζα της στην ομοιοπαθητική ιατρική. Φτάνει σε ύψος τα 1 με 1,5 μέτρα και οι περιοχές που καλλιεργούνται και ανθίζουν είναι κυρίως η Ινδία, το Αφγανιστάν και το Ιράν. Η ονομασία του φυτού έχει δοθεί σε αυτό λόγω της δυσοσμίας του. Εκκρίνει μία άσχημη οσμή αλλά μαγειρεμένο μυρίζει σαν φρέσκο πράσο.
Σε πολλές περιοχές το ονομάζουν και ‘’κοπριά διαβόλου, τροφή των Θεών αλλά και δύσοσμο κόμμι’’ λόγω της μυρωδιάς αλλά και των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι ρίζες του φυτού είναι ιδιαίτερα παχιές και ογκώδεις. Όποιο μέρος από το φυτό και να μυρίσεις έχει αυτή την χαρακτηριστική δύσοσμη οσμή.
Ομοιοπαθητική και asafoetida:
Η ασαφέτιδα χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη σύγχρονη ομοιοπαθητική ιατρική μιας και είναι πλέον από τα πιο χρήσιμα ομοιοπαθητικά φάρμακα όσον αφορά την αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει ο ασθενής. Βεβαίως και δεν συνιστάται η προσωπική χρήση του βοτάνου χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού για να σε κατευθύνει κατάλληλα, μιας και οι συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει το φυτό στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να είναι σοβαρές.
Στη σύγχρονη ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως για να θεραπεύσει τη δυσκοιλιότητα και τον ‘’μετεωρισμό’’. Επίσης, βοηθάει στη πέψη αλλά είναι και ένα κατασταλτικό για στομαχικούς πόνους και τραυματισμούς.
Έχει και αντιμικροβιακή δράση όπως είναι και θεραπεία κατά της βρογχίτιδας και τους άσθματος.
Όπως καταλαβαίνουμε είναι ένα πολύ χρήσιμο ομοιοπαθητικό φάρμακο και οι χρήσεις του είναι άπειρες. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές στους σύγχρονους ομοιοπαθητικούς γιατρούς που το χρησιμοποιούν συχνά στις θεραπείες τους.
Προσωπογραφία της ‘’Ασαφέτιδα’’
Αν η Ασαφέτιδα ήταν ένα πρόσωπο της παλιάς εποχής, σίγουρα μπορώ να τη φανταστώ ως μία ψηλή μεγαλοπρεπής γυναίκα με μακριά μαύρα μαλλιά και μία αγέρωχη παρουσία. Ζει σε ένα πλούσιο κάστρο με πολλούς υπηρέτες αλλά το παρουσιαστικό της μπερδεύει συχνά τους γύρω της. Μπορεί να φαίνεται αμείλικτη και σκληρή αλλά η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ. Είναι πολύ ευγενική και βοηθάει όποιον έχει την ανάγκη της. Μία παρουσία που όλοι σέβονται και αγαπάνε.
Τις καλοκαιρινές της ημέρες τις περνάει στον μαγευτικό κήπο του κάστρου της μαζί με τα διάφορα είδη πτηνών που έχει υιοθετήσει από τις περιοχές της Ανατολής. Χαζεύει το όμορφο κελάηδημα τους ενώ ονειρεύεται πως κάποια μέρα θα μπορεί να τους συντροφεύει στα ταξίδια τους.
Τους χειμερινούς μήνες κάθεται στο παράθυρο του κάστρου της και παρατηρεί το αφράτο χιόνι που γεμίζει τον κήπο της. Η λίμνη έχει παγώσει και εκεί κατευθύνεται όταν αρχίζει να ζεσταίνει λίγο ο καιρός. Της αρέσουν ιδιαίτερα οι σταλαχτίτες των φυτών και η φρεσκάδα που αποπνέουν τα παγωμένα πρωινά του χειμώνα.
Αν κάποια στιγμή, σταθείς λίγο και αφουγκραστείς τη σιωπή, ίσως την ακούσεις να τραγουδάει την αγαπημένη της μελωδία και ο αέρας να αγκαλιάζει μελωδικά τη φωνή της.
Ομοιοπαθητική και asafetida
Αν θέλεις να μάθεις και εσύ περισσότερα για αυτό το καταπληκτικό φυτό, απευθύνσου στη κατάλληλη ομοιοπαθητικό που θα σε βοηθήσει άμεσα και υπεύθυνα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Η βοήθεια που θα σου προσφέρει είναι πολύτιμη και θα σου φέρει σίγουρα αποτελέσματα σε όποιο ζήτημα και να αντιμετωπίζεις.
Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί.