To coralium rubrum είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που παράγεται από το ‘’κόκκινο κοράλλι’’ (gorgonian nobilis). Όπως και όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έτσι και αυτό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Κυρίως χρησιμοποιείται σε πολλές ασθένειες που σχετίζονται με τη περιοχή της ρινικής κοιλότητας (μύτη) και του λάρυγγα.
Γενικά χαρακτηριστικά του coralium rubrum:
Αυτό το όμορφο κοράλλι έχει κόκκινο και ροζ χρώμα που το κάνει να φαίνεται ακόμα και στα πιο βαθιά σημεία.
Κυρίως ζει σε σκοτεινά και βαθιά νερά στον πυθμένα του βυθού κολλημένο πάνω σε βράχους αλλά και μέσα σε υδρόβιες σπηλιές.
Η τοποθεσία του βρίσκεται στη Μεσόγειο θάλασσα και υπάρχουν πολλά είδη αυτού του κοραλλιού, στις θάλασσες της Αλγερίας αλλά και της Σαρδηνίας. Επίσης, πολλά τέτοιου είδους κοράλλια ζουν στις ακτές της βόρειας Πορτογαλίας , στο Γιβραλτάρ αλλά και γύρω από την Ταϋλάνδη και Ιαπωνία.
Φτάνει το ένα μέτρο σε ύψος ενώ το κέλυφος του είναι πολύ σκληρό για να επιβιώνει από τους διάφορους υποθαλάσσιους εχθρούς.Κάποιες από αυτές είναι οι διάφορες αλλεργίες, ο έντονος βήχας και το συνάχι όπως επίσης και τα συχνά κρυολογήματα. Εκτός από αυτές τις παθήσεις χρησιμοποιείται και για προβλήματα του ήπατος και προβλήματα των γεννητικών οργάνων.
Χρήσεις και ιστορία:
Το συγκεκριμένο κοράλλι χρησιμοποιείται για τη παρασκευή πολλών κομψών κοσμημάτων. Πολλοί τα στολίζουν στο σπίτι τους ως διακοσμητικά σε τοίχους και έπιπλα. Λόγω του χρώματος τους δίνουν ένα πολύ ωραίο αίσθημα μέσα στον χώρο.
Πολλά τέτοια χειροποίητα κοσμήματα έχουν βρεθεί σε παλιούς Αιγυπτιακούς τάφους αλλά και στη Προϊστορική Ευρώπη. Επίσης, ήταν πολύ διάσημο υλικό στη Βικτωριανή εποχή. Είναι ένα υλικό που αν το τρίψεις καλά γίνεται γυαλί και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα σε πολλά κοσμήματα και κατασκευές.
Οι γυναίκες της τότε εποχής, το χρησιμοποιούσαν και ως καλλυντικό. Έπαιρναν το κέλυφος του κοραλλιού, το έκαναν σκόνη και το έκαναν κρέμα σώματος αλλά και καλλυντικό προσώπου. Το να έχει μία γυναίκα ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο σήμαινε ομορφιά και υγεία.
Η προέλευση του κοραλλιού εξηγείται στην Ελληνική μυθολογία με την ιστορία του Περσέα. Ο Περσέας αφού σκότωσε τη Μέδουσα σήκωσε το κεφάλι της στα χέρια του και ακούμπησε το αίμα της στη θάλασσα και σε εκείνο το σημείο ‘’κοκκίνισε’’ τα κοράλλια του βυθού.
Επίσης, ο Ποσειδώνας έμενε σε ένα παλάτι φτιαγμένο από κόκκινα κοράλλια και διαμάντια και ο Ήφαιστος έφτιαξε τη πρώτη του δουλειά από κοράλλι.
Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι το κοράλλι προστάτευε τα παιδιά από τους κινδύνους και θεράπευε πληγές από φίδια και σκορπιούς, όπως επίσης και μπορούσε να διαγνώσει αρρώστιες αλλάζοντας χρώμα, ανάλογα τη περίπτωση του ασθενή.
Επίσης, χρησιμοποιούταν ως αντικείμενο κοπής, όπως πχ μαχαίρια, για να κόβουν το φαγητό τους αλλά και για να ξύνουν τα διάφορα αντικείμενα που είχαν στη κατοχή τους.
Ωστόσο, αυτό το μοναδικό κόκκινο κοράλλι κινδυνεύει να εξαφανιστεί μιας και γίνεται υπερκατανάλωση του είδους του στις χώρες που υπάρχει. Καλό θα ήταν να σεβόμαστε τη φύση και τα πλάσματα της μιας και συχνά ξεχνάμε ότι και εμείς είμαστε μέρος της.
Ομοιοπαθητική και coralium:
Οι σύγχρονοι ομοιοπαθητικοί γιατροί έχουν άπειρο σεβασμό στα ομοιοπαθητικά φάρμακα που χρησιμοποιούν, και ειδικά στο coralium μιας και είναι ένα ιδιαίτερο πλάσμα.
Η κατάλληλη ομοιοπαθητικός θα σε βοηθήσει άμεσα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και θα σου δώσει λύση. Επίσης, θα μάθεις περαιτέρω πληροφορίες για το ομοιοπαθητικό φάρμακο που σε ενδιαφέρει και θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα στη θεραπεία που χρειάζεσαι.
Δεν συνιστάται η προσωπική χρήση οποιουδήποτε ομοιοπαθητικού φαρμάκου χωρίς τη συμβουλή κάποιου ομοιοπαθητικού γιατρού πρώτα μιας και οι συνέπειες μπορεί να αποβούν σοβαρές.
Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι η ομοιοπαθητική