Glonoinum

Glonoinum

Το Glonoinum είναι ένα πολύ χρήσιμο ομοιοπαθητικό φάρμακο που ωστόσο είναι λίγο περίεργο γιατί παράγεται από ένα υλικό που ευθύνεται για πολλές εκρήξεις και καταστροφές, τη νιτρογλυκερίνη.

Υπάρχουν πολλά είδη ομοιοπαθητικών φαρμάκων και αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρον φάρμακα μιας και δεν είναι γνωστό και επίσης είναι δυσεύρετο.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Glonoinum, χρησιμοποιείται κυρίως σε άτομα που έχουν πάθει ηλίαση, που παθαίνουν εύκολα πονοκεφάλους λόγω ζέστης και γενικά δεν τους αρέσει η ζέστη. Επίσης, δίνεται σε ανθρώπους που λόγω ήλιου και ζέστης, παθαίνουν εκλαμψία, ταχυπαλμία, υπέρταση, νιώθουν συνέχεια ότι έχουν υψηλή πίεση και υπάρχουν στιγμές που δεν αναγνωρίζουν που βρίσκονται. Αυτό μπορεί να συμβεί για δευτερόλεπτα και ο ασθενής μπορεί να μην καταλάβει καν το τι έπαθε. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί όταν ο ασθενής βρίσκεται εκτός σπιτιού μία πολύ ζεστή μέρα. Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία καλύτερα να πάρεις τα μέτρα σου και να προφυλάσσεσαι κατάλληλα από τη ζέστη, είτε με κάποιο καπέλο, αντηλιακό πάντα, δροσερό νερό και βεντάλια.

Για να δούμε και άλλες πληροφορίες σχετικά με το ομοιοπαθητικό φάρμακο Glonoinum:

Η νιτρογλυκερίνη ανακαλύφθηκε το 1847 από τον καθηγητή χημείας, Ascano Sobrero, στο πανεπιστήμιο του Turin. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο υλικό ήταν ότι όταν σε υγρή μορφή, ήταν πολύ ασταθές, εκρηκτικό και επικίνδυνο. Κάτι τέτοιο συνέβη στον Sobrero κατά τη διάρκεια ενός πειράματος με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα του.

Στην αρχή, δεν ήθελε να δημοσιεύσει την ανακάλυψη της νιτρογλυκερίνης μιας και θεωρείται ένα πολύ επικίνδυνο και ασταθές υλικό για τον άνθρωπο. Όταν έκανε τη δημοσίευση του το ονόμασε ‘’πυρογλυκερίνη’’ αλλά ήταν ενάντια σε κάθε ανθρώπινη χρήση του. Μάλιστα είχε δηλώσει πως ντρέπεται που είναι ο δημιουργός της λόγω των πολλών θανάτων και καταστροφών που έχει προκαλέσει η νιτρογλυκερίνη ανά τους αιώνες. Δεν ήθελε να πιστέψει ότι η δική του ανακάλυψε έχει σκορπίσει τον θάνατο και τη διχόνοια.

Το 1862, η οικογένεια Nobel, άρχισε να πειραματίζεται με τη νιτρογλυκερίνη. Έναν χρόνο μετά, ο Alfred Nobel, που είχε δουλέψει στο ίδιο εργαστήριο με τον Ascanio Sobrero, έφτιαξε μία πατέντα  που την ονόμασε ‘’Nobel’s  Blasting Oil’’ και είχε γίνει διαθέσιμο σαν εκρηκτικό εκείνης της εποχής. Δυστυχώς, το 1864, ο μικρότερος αδερφός του Nobel, Emil, σκοτώθηκε ενώ ετοίμαζε κάποιο εκρηκτικό. Το πάθος και των δύο, έφερε τον θάνατο στην οικογένεια τους αλλά αυτό το γεγονός έδωσε κουράγιο στον Alfred να συνεχίσει το όνειρο τους.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Alfred Nobel, κατάφερε να φτιάξει τον ‘’δυναμίτη’’, μία πιο σταθερή παραλλαγή της νιτρογλυκερίνης. Με αυτή τη δημιουργία του βραβεύτηκε με το βραβείο Nobel.

Στη σημερινή εποχή είναι ένα πολύ χρήσιμο ομοιοπαθητικό φάρμακο και ένας ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση του. Αν πάσχεις από μακροχρόνιους πονοκεφάλους, ζαλάδες, ναυτία, ιλίγγους, ημικρανίες και γενικά έχεις ευαισθησία στη περιοχή του κεφαλιού, αυτό είναι το κατάλληλο φάρμακο για σένα. Όπως επίσης, όπως αναφέραμε και στην αρχή, είναι το κατάλληλο φάρμακο για ανθρώπους που δεν αντέχουν τον ήλιο και τη ζέστη και είναι επιρρεπείς στο να πάθουν κάποια ηλίαση.

Δεν συνιστάται να κάνεις προσωπική χρήση αυτού του φαρμάκου μιας και στα λάθος χέρια μπορεί να αποβεί μοιραίο. Απευθύνσου σε έναν ειδικό ομοιοπαθητικό γιατρό που θα σε βοηθήσει με το πρόβλημα που σε απασχολεί και αφού εξετάσει το ιστορικό σου θα σου δώσει τη κατάλληλη λύση για άμεση και αποτελεσματική θεραπεία. Η δουλειά του ομοιοπαθητικού γιατρού είναι σοβαρή και υπεύθυνη μιας και απευθύνεται σε ανθρώπινες ψυχές. Η κατάλληλη ομοιοπαθητικός είναι εδώ για σένα για να σε κατατοπίσει για τα ζητήματα που σε απασχολούν.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι η ομοιοπαθητική

Scroll to Top