Αυτοάνοσα νοσήματα, αιτίες και αντιμετώπιση με βελονισμό

Τα αυτοάνοσα νοσήματα αποτελούν μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, που το ωθεί να στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους ιστούς ή κάποια όργανά του. Η οικογένεια των αυτοάνοσων νοσημάτων αριθμεί πάνω από 80 διαφορετικές παθήσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης τύπου 1, ο ερυθηματώδης λύκος, ασθένειες του θυρεοειδή, φλεγμονές του εντέρου, η νόσος του Addison, η κακοήθης αναιμία, η κοιλιοκάκη, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η μυασθένεια Gravis, το σύνδρομο Gyillain-Barre κ.α.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη αιτία αναπηρίας στις γυναίκες. Στην Αμερική το 20% του πληθυσμού πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν τέτοιες παθήσεις.

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί επιτυχημένη θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Ανακουφίζει τον πόνο που προκαλούν, ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και διαχειρίζεται τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν, ώστε ο ασθενής να έχει καλή ποιότητα ζωής.

Πώς προκαλούνται τα αυτοάνοσα νοσήματα;

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο με σκοπό να μας προστατεύει από οποιονδήποτε ¨εχθρό¨ που μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μας. Στις περιπτώσεις των αυτοάνοσων νοσημάτων, το ανοσοποιητικό λειτουργεί με λάθος τρόπο και επιτίθεται στους ίδιους τους ιστούς, τα κύτταρα ή τα όργανά μας. Αντί να τα προστατέψει, τα αλλοιώνει ή τα καταστρέφει. Έτσι εκδηλώνονται οι παθήσεις αυτής της οικογένειας των αυτοάνοσων.

Οι μηχανισμοί που πυροδοτούν τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν έχουν διευκρινιστεί ακριβώς. Μπορεί σε κάποιο άτομο να υπάρχει κάποια γενετική προδιάθεση για να αναπτύξει μια τέτοια πάθηση και κάποιο βακτήριο ή ιός ή τοξίνες ή φάρμακα να προκαλέσουν το ξεκίνημα της ασθένειας.

Τα συμπτώματα που συνήθως εμφανίζονται είναι πόνος στις αρθρώσεις και τους μύες, γενικότερη μυϊκή αδυναμία, εξανθήματα, χαμηλός πυρετός, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια βάρους κ.λπ. Ενδείξεις που πρέπει να μας υποψιάσουν πως κάτι δεν πάει καλά, είναι: μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια, ξηροφθαλμία, απώλεια μαλλιών, δύσπνοια, επανειλημμένες αποβολές κ.α.

Πώς ο βελονισμός θεραπεύει τα αυτοάνοσα νοσήματα

Η Κινέζικη ιατρική πιστεύει πως όταν υπάρχει ανισορροπία στον οργανισμό, μπορεί να εμφανιστεί ένα αυτοάνοσο νόσημα. Αν για παράδειγμα, υπάρχει περίσσεια ή ανεπάρκεια στις δυνάμεις Yin (Γιν)  ή Yang (Γιανγκ), μπορεί να διαταραχθεί η ροή της ζωτικής ενέργειας Qi (Τσι). Ο βελονισμός βοηθάει στο να αποκατασταθεί η ισορροπία της ενέργειας στο σώμα, θεραπεύοντας το πρόβλημα στην ρίζα του και αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα που ο καθένας μπορεί να εμφανίσει.

Η επιτυχία της θεραπείας του βελονισμού, έγκειται στο γεγονός πως προκαλεί αντιδράσεις στα νευρικά κύτταρα, την υπόφυση και άλλα μέρη του εγκεφάλου μας. Μέσω αυτών των αντιδράσεων το σώμα απελευθερώνει πρωτεΐνες, ορμόνες και χημικές ουσίες που ρυθμίζουν κάποιες λειτουργίες στον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, ο βελονισμός μπορεί να επιδράσει στην αρτηριακή πίεση, την θερμοκρασία του σώματος και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στην σελίδα του ‘red dragon’ μπορείτε να ρωτήσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, ή να ζητήσετε ένα ραντεβού με τον ειδικό θεραπευτή μας. Εκείνος μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας προτείνει συνδυασμό θεραπειών, όπως βοτανοθεραπεία, βελονισμό, συμβουλές διατροφής και άσκησης σύμφωνα με το δικό σας αυτοάνοσο νόσημα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας είναι: +302169001940 +306947010565

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top