Ο βελονισμός αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της ινομυαλγίας

Η ινομυαλγία είναι ένα πολύπλοκο και ανεξήγητο ακόμη σύνδρομο, το οποίο αφορά το 2% του πληθυσμού. Συνοδεύεται από διάφορα συμπτώματα, τα οποία δεν θεραπεύονται εύκολα με την φαρμακευτική αγωγή. Ο βελονισμός αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της ινομυαλγίας ικανοποιητικά και είναι δημοφιλής επιλογή για την συγκεκριμένη πάθηση.

Τι είναι η ινομυαλγία;

Το σύνδρομο της ινομυαλγίας δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί από την ιατρική κοινότητα. Συνήθως ακολουθείται από χρόνιο πόνο και οδυνηρή αντίδραση στην πίεση, την αϋπνία, την κόπωση και την κατάθλιψη.

Αν και τα συμπτώματα που το χαρακτηρίζουν διαφέρουν από άτομο σε άτομο, τα πιο συνήθη είναι τα εξής: χρόνιος πόνος, υπερβολική κόπωση, δυσκολίες στον ύπνο, άγχος και κατάθλιψη, δυσκαμψία στις αρθρώσεις, χρόνιος πονοκέφαλος, πόνος στο σαγόνι, δυσκολία στην κατάποση, ξηροστομία, ξηρή μύτη και μάτια, υπερευαισθησία στην οσμή, το φως και τον θόρυβο, αδυναμία συγκέντρωσης, ακράτεια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα και τα πόδια, κράμπες περιόδου, κακή κυκλοφορία αίματος σε χέρια και πόδια(σύνδρομο Raynaud’s), σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.

Η ινομυαλγία τίθεται ως διάγνωση, όταν για τουλάχιστον 3 μήνες υπάρχει διάχυτος πόνος στα 4 τεταρτημόρια του σώματος και υπάρχει πόνος μετά από πίεση σε 11 από 18 συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εργαστηριακές εξετάσεις που να βοηθούν στην διάγνωση της πάθησης. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιας μόνιμης βλάβης στο σώμα και τους ιστούς του.

Η ινομυαλγία φαίνεται να προτιμά τις γυναίκες και συνήθως παρουσιάζεται μετά από κάποιο φυσικό ή συναισθηματικό τραύμα. Μπορεί όμως και όχι. Ο κίνδυνος να παρουσιάσει κάποιος ινομυαλγία αυξάνεται με το πέρας της ηλικίας.
Η άποψη της Κινέζικης ιατρικής

Οι Κινέζοι έχουν ένα ρητό: “Bu tong ze tong, tong ze bu tong” και σημαίνει : “ελεύθερη ροή: χωρίς πόνο, χωρίς ελεύθερη ροή: πόνο”. ¨
Για την Κινέζικη ιατρική, η ισορροπία έρχεται με την ελεύθερη ροή της ενέργειας Qi (Τσι) στο σώμα.

Όταν αυτή παρεμποδιστεί, έχει ως αποτέλεσμα τον πόνο και στην προκειμένη περίπτωση την ινομυαλγία. Αυτό συμβαίνει ως συνέπεια της δυσαρμονίας του συκωτιού, του σπλήνα, των νεφρών και της καρδιάς.

Η συμβολή του βελονισμού

Για την Κινέζικη ιατρική, η ινομυαλγία δεν αποτελεί ένα κοινό μοτίβο ασθένειας. Τα συμπτώματά της είναι διαφορετικά από ασθενή σε ασθενή. Αυτό προκύπτει από τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των ατόμων, την συναισθηματική τους κατάσταση, την πεπτική τους υγεία, την ένταση και την θέση του πόνου και πολλά άλλα. Άρα είναι λογικό και αναμενόμενο ότι και η θεραπεία για κάθε άτομο θα είναι εξατομικευμένη.

Αυτό σημαίνει ότι άλλα σημεία βελονισμού θα χρησιμοποιηθούν στον καθένα, διαφορετικά βότανα, άλλες συστάσεις για διατροφή και συμβουλές για τον τρόπο ζωής.

Στην δύσκολη περίπτωση της ινομυαλγίας, η πιο επιτυχημένη συνταγή ίσως να είναι ο συνδυασμός ψυχολογικής θεραπείας, φαρμακευτικής αγωγής, βελονισμού, βοτανοθεραπείας και σωματικής άσκησης.

Η Mayo Clinic συστήνει τον βελονισμό στην θεραπεία της κόπωσης και του άγχους που βιώνουν άτομα με ινομυαλγία. Μόνο στην Αμερική περίπου πέντε εκατομμύρια άτομα πάσχουν από την πάθηση.

Η ινομυαλγία, αν και αποτελεί γρίφο για τους γιατρούς και είναι ένα σύνδρομο υψηλής πολυπλοκότητας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικό τρόπο και με κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ρωτήστε για περισσότερες πληροφορίες τον θεραπευτή του¨ red dragon¨ στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +302169001940 +306947010565.

Ο βελονισμός και η Κινέζικη ιατρική μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στον λαβύρινθο της ινομυαλγίας. Ταυτόχρονα θα επωφεληθείτε από την ανάκτηση της υγείας και της ζωτικότητ

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top