διαχείριση του άγχους

Η διαχείριση του άγχους με βελονισμό

Η διαχείριση του άγχους με βελονισμό είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος. Το άγχος, είτε σε σωματικό, είτε σε πνευματικό επίπεδο, προσβάλει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο κάθε χρόνο. 

Παίζει σπουδαίο ρόλο στην καθημερινή μας υγεία, καθώς προκαλεί προβλήματα υγείας ή είναι υπεύθυνο για την επιδείνωση τους. Η ρουτίνα και το χρόνιο στρες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες, εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και σωστά.

Ο ασθενής που υποφέρει από ημικρανίες, χρόνιους πόνους, αϋπνίες, πεπτικά προβλήματα, αδυναμία συγκέντρωσης, κακή μνήμη και υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι πιθανόν να έχει επηρεαστεί από το στρες και αυτό να είναι υπεύθυνο για τις παραπάνω συνθήκες υγείας του οργανισμού του. Η απαλλαγή από το στρες είναι μια καλή λύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και για αυτόν τον λόγο, η διαχείριση του άγχους με βελονισμό είναι το καταλληλότερο εργαλείο.

Ο βελονισμός εναντίον του άγχους:

Το άγχος είναι μια κατάσταση την οποία ο βελονισμός καταπολεμά με ολοκληρωτική επιτυχία. Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θεωρεί εδώ και πολλά χρόνια, ότι το στρες είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που συμβάλει δραστικά στις χρόνιες παθήσεις του οργανισμού, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Χάρη στην δυνατή πίστη της, έχει καταφέρει να αναπτύξει τους καταλληλότερους τρόπους αντιμετώπισης του άγχους και των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στο σώμα μας.

Ο βελονισμός, ανεξαρτήτως από την κατάσταση υγείας στην οποία βρισκόμαστε, μπορεί να ρυθμίσει τις ανισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί στον οργανισμό, να προωθήσει την επούλωση του και να τον επαναφέρει στην αρχική υγιή και χαλαρή λειτουργία του.

Οι τρόποι διαχείρισης του άγχους με βελονισμό είναι πολλοί και τα οφέλη του ποικίλλουν.

Για την μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, ο βελονισμός προσπαθεί να ρυθμίσει τις ορμόνες και τις ενδορφίνες με απώτερο σκοπό να επαναφέρει τον οργανισμό πίσω στην χαλαρή του κατάσταση. Αυτή η θεραπεία μειώνει τα επίπεδα ορμονών που προκαλούν το στρες και αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών, οι οποίες αποτελούν φυσικά αναλγητικά του σώματος και ενισχύουν την διάθεση.

Ο βελονισμός είναι η αποτελεσματικότερη επιλογή θεραπείας για την καταπολέμηση της αϋπνίας, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων που την δημιουργούν, όπως είναι η ανησυχία, η υπερβολική σκέψη και ο ανήσυχος ύπνος. Επιδρά, εξισορροπώντας, στα συναισθήματα, ώστε ο ασθενής να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Διώχνει την άλογη ανησυχία και επαναφέρει τον οργανισμό στην χαλαρή του κατάσταση. Αυτή η μέθοδος πολεμά επίσης επιτυχώς την κατάθλιψη και το χρόνιο άγχος.

Όσον αφορά στο πρόβλημα των πεπτικών δυσλειτουργιών και των συμπτωμάτων τους, ο βελονισμός ενισχύει και διορθώνει την ανισορροπία του πεπτικού συστήματος, επιλύοντας καταστάσεις δυσκοιλιότητας, διάρροιας και παλινδρόμησης.

Ο βελονισμός, επηρεάζοντας τα επίπεδα των ορμονών και των ενδορφινών, βοηθά επίσης στο νευρικό σύστημα να παραμείνει σε μια χαλαρή κατάσταση, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η διάθεση, η πέψη και η ποιότητα του ύπνου.

Τέλος, η θεραπεία με βελονισμό μπορεί να καταπολεμήσει με επιτυχία τις χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η αρθρίτιδα, η οποία και επιδεινώνεται από το χρόνιο άγχος, μειώνοντας τις φλεγμονές στο σώμα.

Για την επιτυχή επίλυση των προβλημάτων υγείας, η διαχείριση του άγχους με βελονισμό θα πρέπει να συνδυάζεται με την αλλαγή του τρόπου ζωής μας. Οι υγιής συνήθειες της καθημερινότητας, μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ισορροπία και την αρμονία των συναισθημάτων που επιφέρει η θεραπεία με βελονισμό στον οργανισμό, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το καθημερινό άγχος. Απλοί τρόποι ανακούφισης από το άγχος στην καθημερινότητα μας,  είναι η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η χαλάρωση και ο καλός ύπνος.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top