Τζίντζερ ή πιπερόριζα

Το Τζίντζερ ή πιπερόριζα

Το  Τζίντζερ  ή πιπερόριζα προέρχεται από την ανατολή και είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της δυσφορίας του στομάχου και τις τροφικές αλλεργίες. Εντάσσεται στα θερμά τρόφιμα.

 

Ιδιότητες του Τζίντζερ  ή πιπερόριζα στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Ζεσταίνει την ενέργεια του στομάχου

Εξισορροπεί τους πνεύμονες

Κινεί την ενέργεια (qi)

Μειώνει τη φλεγμονή

 

Ιδιότητες του τζίντζερ σε συμπτώματα και παθολογίες

Ανακουφίζει από τη ναυτία

Αποτρέπει τον έμετο

Μειώνει τους πόνους της αθρίτιδας

Μειώνει τη φλεγμονή

Είναι πολύ ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα

Έχει αντιπυρετική δράση

Απαλύνει συμπτώματα κρυολογήματος

 

Ιδέα παρασκευής:

Ένα κομμάτι ginger (όσο ο μισός αντίχειρας)

λίγο λεμόνι

2 – 3 φύλλα δυόσμου

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε το ρόφημα.

Με την προσθήκη του λεμονιού και του δυόσμου, αναζωογονούμε τη λειτουργία του συκωτιού, ενώ το μέλι ωφελεί τον πνεύμονα και το παχύ έντερο.

Scroll to Top