Κονδυλώματα, αντιμετώπιση με ομοιοπαθητική

Τα κονδυλώματα είναι μια δερματική νόσος που κατατάσσεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Προκαλείται από κάποιους τύπους του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV), από το σύνολο των 120 που προσβάλλουν τον άνθρωπο και οι 40 τύποι είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενοι και προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα.

Άτομα που έχουν από νωρίς ενεργή σεξουαλική δράση ή άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι επιρρεπή στην εμφάνιση της νόσου. Δυστυχώς η χρήση προφυλακτικού δεν αποκλείει 100% την μόλυνση.

Τα κονδυλώματα μπορούν να διαγνωστούν με γυμνό μάτι, αλλά μπορεί να χρειαστεί βιοψία για να καθοριστεί η φύση τους. Είναι μια νόσος που πρέπει να αντιμετωπίζεται για να μην οδηγήσει σε προκαρκινικές αλλοιώσεις και καρκίνο του τραχήλου.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της νόσου ακολουθούν μετά από το πέρας της περιόδου της μόλυνσης και της επώασης και δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά. Ο ιός στο σώμα μας μπορεί επίσης να μείνει αδρανής για πολλά χρόνια. Συνήθως δυο εβδομάδες μετά την επαφή που ευθύνεται για την μόλυνση από τον ιό,  εμφανίζονται εξογκώματα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα, αλλά μπορεί να περάσουν και μήνες.  

Στους άνδρες, για παράδειγμα, παρουσιάζονται κονδυλώματα στο όσχεο. Στις γυναίκες στο αιδοίο, τον κόλπο ή τον τράχηλο. Υπάρχει πιθανότητα να προσβληθεί ο πρωκτός ή η ουρήθρα. Συνοδά συμπτώματα, αλλά πιο σπάνια, μπορεί να είναι αιμορραγία και προβλήματα κατά την ούρηση. Τέλος, τα κονδυλώματα εκτός από τα γεννητικά όργανα μπορεί να αναπτυχθούν στο στόμα και κάποιες φορές να προκαλέσουν και κνησμό τοπικά.

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Για την περίπτωση μόλυνσης με κονδυλώματα, η ομοιοπαθητική έχει στην φαρέτρα της αρκετά σκευάσματα για να μας βοηθήσει. Με το εξατομικευμένο ιστορικό και κατά περίπτωση, ο ειδικός θεραπευτής θα μας προτείνει φάρμακα για την ίαση της νόσου και την ανακούφιση από τα συμπτώματα όπως ο κνησμός ή κάποια πιθανή γυναικολογική αιμορραγία, ή ακόμη πιθανή κατακράτηση υγρών.

Η ομοιοπαθητική είναι ικανή να καταστείλει τα κονδυλώματα με την θεραπεία που προτείνει, χωρίς να ανησυχήσουμε για περαιτέρω πιθανή χειρουργική παρέμβαση.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top