5 λόγοι που οι πολυάσχολοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν βελονισμό

Είναι δεδομένο πλέον ότι στην σύγχρονη εποχή οι ρυθμοί είναι χαοτικοί. Ο άνθρωπος έχει να ανταγωνιστεί τον χρόνο ο οποίος δεν είναι ποτέ αρκετός. Μοιραζόμαστε ανάμεσα σε οικογένεια, εργασία, υποχρεώσεις και ποτέ δεν έχουμε χρόνο για τον ίδιο μας τον εαυτό. Όλο αυτό το άγχος που μας δημιουργεί αυτή η κατάσταση, μπορεί να είναι δημιουργικό για να μας κινητοποιεί, δεν παύει όμως να μας επιβαρύνει σωματικά και ψυχικά

Ο βελονισμός βοηθάει στο να μας κρατάει υγιείς και ισορροπημένους. Όσο πιο επιβαρυμένο πρόγραμμα έχουμε λοιπόν, τόσο πιο πολύ τον έχουμε ανάγκη. Και εδώ συμβαίνει το παράδοξο, λόγω των υπερβολικών υποχρεώσεων οι πολυάσχολοι άνθρωποι δεν βρίσκουν τον χρόνο για να αφιερώσουν στον εαυτό τους και να βάλουν τον βελονισμό στο πρόγραμμά τους. Ίσως διαβάζοντας παρακάτω 5 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να βρουν χρόνο για βελονισμό, να αλλάξουν γνώμη.

1. Καλύτερος ύπνος

Ο ύπνος είναι σημαντικός για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό από το άγχος. Είναι φυσικό και επόμενο οι πολυάσχολοι άνθρωποι να μην έχουν καλής ποιότητας ύπνο, λόγω του φόρτου των υποχρεώσεων. Είναι όμως αυτοί που τον χρειάζονται περισσότερο. Ο βελονισμός έχει άριστα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της αϋπνίας, αλλά και στο να βοηθάει στο να έχουμε έναν ήσυχο και ποιοτικό ύπνο.

Και είναι πολλοί που την αλλαγή στην ποιότητα του ύπνου την καταλαβαίνουν αφού δοκιμάσουν τον βελονισμό. Πιο πριν θεωρούσαν ότι δεν είχαν πρόβλημα με τον ύπνο τους. Για πιο ξεκούραστο, ποιοτικό, χαλαρωτικό και ωφέλιμο ύπνο, ο βελονισμός είναι η λύση.

2. Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Όσοι εργάζονται πολλές ώρες καταπονούν το σώμα και το πνεύμα τους. Μαζί με αυτά και το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Μια ασθένεια για έναν πολυάσχολο άνθρωπο είναι καταστροφή. Για να μην φτάσει λοιπόν να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να φροντίσει να την προλάβει. Εδώ έρχεται ο βελονισμός να τον βοηθήσει, μιας και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και τονώνει τον οργανισμό απέναντι στους παθογόνους παράγοντες.

3. Περισσότερη ενέργεια

To άμεσο αποτέλεσμα του βελονισμού είναι μια αίσθηση χαλάρωσης και ευδαιμονίας. Το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα όμως είναι η τόνωση και η αύξηση της ενέργειάς μας. Ακόμα και για βδομάδες μετά τον βελονισμό, έχουμε πιο πολλή ενέργεια για άσκηση, περπατάμε πιο ζωηρά και δεν πέφτουμε σε λήθαργο μετά το γεύμα μας.

4. Διαύγεια σκέψης

Δεν είναι μόνο η τόνωση της ενέργειας που μας προσφέρει ο βελονισμός. Υπάρχει και βελτίωση στην καθαρότητα του νου. Πολλοί άνθρωποι που δοκίμασαν τον βελονισμό λένε ότι έχουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι παίρνουν πιο γρήγορα και εύκολα αποφάσεις. Όπως και να έχει τα οφέλη του βελονισμού θα φανούν στην παραγωγικότητά μας άμεσα.

5. Ανακούφιση από το άγχος

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα του βελονισμού είναι το γεγονός ότι βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους. Αυτό για τους πολυάσχολους ανθρώπους κυρίως είναι απαραίτητο.

Είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ζουν με το άγχος τόσο που δεν το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι. Θεωρούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό και όταν ξεκινήσουν βελονισμό και δουν την διαφορά, τότε μόνο καταλαβαίνουν πόσο αγχωμένοι ήταν. Ο βελονισμός μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας αγχώνει, ώστε να μην αφήσουμε αυτό το άγχος να επηρεάσει αρνητικά την ζωή μας.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top