Μείωση στις διαταραχές των οφθαλμών με την ομοιοπαθητική

Οι  διαταραχές των οφθαλμών είναι μια ευαίσθητη κατηγορία, μιας και τα μάτια μας αποτελούν ένα ευαίσθητο σημείο μας. Η ομοιοπαθητική προτείνει θεραπείες ήπιες αλλά αποτελεσματικές για να τις αντιμετωπίσει, για αυτό και αποτελεί ιδανική λύση για αυτές. 

Πως εκδηλώνονται οι οφθαλμικές διαταραχές

Οι διαταραχές των οφθαλμών μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές πηγές. Μπορεί να μας επηρεάσουν άσχετα με την ηλικία μας. Κάποιες από αυτές προέρχονται από μικρόβια, ιούς, αλλεργίες, χτυπήματα κ.λπ.

Η ξηροφθαλμία ανήκει στις διαταραχές των οφθαλμών και προκαλείται από την υπερβολική εξάτμιση του δακρυϊκού υγρού στον βολβό του ματιού. Δημιουργεί μια αίσθηση καψίματος στο μάτι μας και την αίσθηση ότι έχουμε άμμο στα μάτια. Αυτό φυσικά επηρεάζει και την όρασή μας. 

Η όλη κατάσταση μπορεί να συνοδεύεται από κνησμό. Στην εμμηνόπαυση οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε αυτή την διαταραχή, μιας και μειώνεται η έκκριση των δακρύων τότε.

Μια άλλη διαταραχή των οφθαλμών, είναι το σύνδρομο των κόκκινων ματιών. Συνήθως οφείλεται σε τριχοειδή ευαισθησία, για αυτό και η παρουσία αίματος κάτω από τον επιπεφυκότα. Αυτό έχει ως συνέπεια την ερυθρότητα του ματιού, η οποία μπορεί να είναι και μετατραυματική. 

Αν αυτή βρίσκεται στην εξωτερική άκρη του κερατοειδούς, μπορεί να επηρεάσει την οπτική μας δυνατότητα. Κατά τα άλλα, το σύνδρομο αυτό δεν προκαλεί πόνο ούτε επηρεάζει την όρασή μας.

Υπάρχει επίσης η περίπτωση που τα μάτια μας μπορεί να μαυρίσουν. Αυτό συνήθως συμβαίνει μετά από κάποιο τραύμα, το οποίο επηρεάζει τους ιστούς και κάνει το δέρμα  να πάρει ένα βαθύ μπλε χρώμα. Προκαλείται από γροθιά ή κάποιο άλλο χτύπημα και δεν είναι τόσο σοβαρό.

Το χαλάζιο ή αλλιώς κριθαράκι, είναι μια συχνή διαταραχή των οφθαλμών. Παρουσιάζεται στην βάση των βλεφαρίδων, και η αιτία είναι το βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Μπορεί να εμφανιστεί και ως φλεγμονώδες υποδόριο οζίδιο στους σμηγματογόνους αδένες των βλεφάρων.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανάμεσα στις διαταραχές των οφθαλμών, η πιο γνωστή και συνηθισμένη είναι η επιπεφυκίτιδα. Παρουσιάζεται με ερυθρότητα των ματιών και ερεθισμό στον επιπεφυκότα. Συνοδεύεται από δακρύρροια και μπορεί να εμφανιστεί και πύον, το οποίο στεγνώνει και κολλάει τα βλέφαρα.

Σύνδεση των συμπτωμάτων με τις οφθαλμικές διαταραχές

Για να πετύχουμε μια σωστή διάγνωση πρέπει να αναγνωρίσουμε τα εμφανιζόμενα συμπτώματα. Στις διαταραχές των οφθαλμών είναι σχετικά εύκολη αυτή η υπόθεση. Αν κάποιος για παράδειγμα, πάσχει από ξηροφθαλμία, δεν ανέχεται τα κρύα ρεύματα. 

Ο κνησμός συνήθως, είναι  αποτέλεσμα ή προειδοποίηση κάποιας λοίμωξης. Στην επιπεφυκίτιδα παρατηρείται ετερογενής και διάχυτη ερυθρότητα του οφθαλμού, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να υπάρξει ομοιογενής ερυθρότητα.

Ανακουφίζοντας τις διαταραχές των οφθαλμών με τις ήπιες μεθόδους της ομοιοπαθητικής

Το κύριο χαρακτηριστικό της ομοιοπαθητικής, το οποίο την ξεχωρίζει από άλλες θεραπείες, είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί φυτικές ουσίες που δεν έχουν παρενέργειες, σε μικρές δόσεις, χωρίς να είναι επιθετική στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Μέσα από την έρευνα, έχει καταφέρει να αναπτύξει σκευάσματα για κάθε περίπτωση. Φροντίζει να χρησιμοποιεί θεραπείες τροποποιητικές των νόσων, ώστε να προλάβει την επανάληψή τους. 

Έτσι για κάθε διαταραχή στα μάτια, η ομοιοπαθητική έχει το κατάλληλο σκεύασμα για να ανακουφίσει και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα και τις αιτίες.

Είναι βέβαιο ότι θα δείτε μείωση στις διαταραχές των οφθαλμών με την ομοιοπαθητική. Με ήπια σκευάσματα, χωρίς παρενέργειες, σε μικρές δοσολογίες, η ομοιοπαθητική θα σας προσφέρει ανακούφιση και θεραπεία.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top