νευραλγία τριδύμου

Πως ανακουφίζουμε την νευραλγία τριδύμου με την ομοιοπαθητική

Πως ανακουφίζουμε την νευραλγία τριδύμου με την ομοιοπαθητική

Η νευραλγία τριδύμου εντοπίζεται στην περιοχή κατανομής του τριδύμου νεύρου, δηλαδή συνήθως στην κάτω γνάθο και την πλευρά του προσώπου. Επηρεάζει το άνοιγμα του στόματος, την μάσηση, την κατάποση, την διατήρηση της στοματικής υγιεινής και την ομιλία. Τα αίτια για αυτή την νευραλγία μπορεί να είναι κάποια αδράνεια των μυών της γνάθου ή επίσης και η αφαίρεση ενός γομφίου(τραπεζίτη).

Άλλα αίτια μπορεί να είναι η έκθεση της περιοχής του λαιμού ή του κεφαλιού σε ακτινοβολία και επίσης κάποια λοίμωξη ή παρενέργεια κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος. Η νευραλγία του τριδύμου μπορεί τέλος να εμφανιστεί  ως σύμπτωμα του τετάνου και πολλές φορές έχει και ως συνέπεια πονοκέφαλο και πόνο στον κρόταφο.

Συμπτώματα

Το κύριο σύμπτωμα της νευραλγίας του τριδύμου είναι η δυσκολία να ανοίξει κανείς το στόμα του. Υπάρχει η περίπτωση να παρουσιαστεί λόγω παρατεταμένου ανοίγματος του στόματος για κάποιο λόγο και να μπλοκάρουν οι μύες της γνάθου χωρίς να προηγηθεί πόνος. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση να προηγηθούν έντονοι πόνοι στο σαγόνι και το άνοιγμα του στόματος να μειώνεται σταδιακά. Στα συμπτώματα της νευραλγίας του τριδύμου μπορεί να προστεθεί και κάποια φλεγμονή και πόνος στην γλώσσα και τους μύες της μάσησης.

Προτεινόμενες θεραπείες ομοιοπαθητικής

Μπορούμε να ανακουφίσουμε την νευραλγία του τριδύμου με την ομοιοπαθητική, μιας και αυτή έχει σκευάσματα που βοηθούν στον πόνο. Υπάρχει ακόμη και λάδι με το οποίο κάνουμε μασάζ στην γνάθο  για να ανακουφιστούμε. Με ανάλογα φάρμακα θεραπεύουμε και τις μυϊκές διαταραχές του προσώπου. Ο θεραπευτής μας θα μας προτείνει ανάλογα με τα συμπτώματα την ομοιοπαθητική θεραπεία που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Για να ανακουφίσουμε την νευραλγία του τριδύμου με την ομοιοπαθητική, μεγάλη σημασία έχει να δράσουμε έγκαιρα και να ξεκινήσουμε θεραπεία με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Συμπληρωματική βοήθεια θα προσφέρει η ελάττωση της κίνησης της γνάθου στο ελάχιστο δυνατόν, ώστε να μειωθεί ο πόνος και η φλεγμονή.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top