παραπανίσια κιλά

Παραπανίσια κιλά

Ενώ οι περισσότερες στρατηγικές δίαιτας προκειμένου να χαθούν τα παραπανίσια κιλά, έχουν ως βάση τους κυρίως το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά, το μέτρημα των πόντων που χάνουμε και οι θερμίδες που καταναλώνουμε για να καταφέρουμε φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, στην πραγματικότητα αυτό που κάνουμε είναι να τιμωρούμε το σώμα μας αλλά και τον εαυτό μας στην προσπάθειά μας να χάσουμε αυτά τα παραπανίσια κιλά. 

Από την πλευρά της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής  τα παραπανίσια κιλά είναι ένα σύμπτωμα προβλήματος υγείας μεγαλύτερο από αυτό που νομίζουμε. Γιατί δεν είναι μόνο τα θέματα που μπορούν να εμφανιστούν στο μέλλον αν δεν κάνουμε κάτι γι αυτό( και είναι γνωστά σε όλους  όπως διαβήτης, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια). Αφορά και προβλήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει να υπάρχουν και  έχουν σαν αποτέλεσμα το υπερβολικό βάρος.

Στη παραδοσιακή κινέζικη ιατρική έχει να κάνει με το αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων που ξεκινούν με μια ανεπάρκεια, μία ανισορροπία του qi (της εσωτερικής ενέργειας).

Αν λοιπόν δεν διορθώσουμε αυτό, την αιτία δηλαδή που ξεκίνησε η αύξηση των κιλών, η απώλεια βάρους δεν θα είναι μόνιμη. Γι αυτό το λόγο το 90% των ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε δίαιτα, τελικά έχουν ανακτήσει όλα τα παραπανίσια κιλά που χάσανε ή έχουν πάρει μέρος αυτών.

Πόσοι από εσάς, δεν τρώτε πολύ αλλά δεν καταφέρνετε να χάσετε βάρος?

Πόσοι από εσάς χάνετε κάποια πρώτα κιλά και μετά η ζυγαριά σταματάει για καιρό, με αποτέλεσμα να κουράζεστε και να τα παρατάτε?

Πόσοι από εσάς είστε σε κίνηση όλη μέρα και δεν χάνεται βάρος?

Η καλή υγεία, έχει να κάνει και με το να μπορεί το σώμα μας να διατηρείται στα σωστά κιλά.

Το qi λειτουργεί στο σώμα μας ως καύσιμο. Είναι υπεύθυνο για την αφομοίωση, τη θρέψη, τη φτωχή πέψη, τη δυσφορία, τα αέρια, την ισορροπία συναισθημάτων. Γι αυτό το λόγο σε αρκετές περιπτώσεις (αν όχι στις περισσότερες) με την αύξηση βάρους βιώνουμε, κατάθλιψη, απογοητεύσεις, θλίψη, πονοκεφάλους κ.α.

Με το βελονισμό επίσης, επανέρχεται σε ισορροπία η σχέση μεταξύ συκωτιού – σπλήνας όπου είναι τα δύο όργανα κλειδιά για τη σωστή πέψη, την αποφυγή τυμπανισμών ή φουσκωμάτων.

Θα μου πείτε τώρα αν κάποιος τρώει συνέχεια τηγανιτά, μακαρονάδες, junk food, γλυκά λογικό δεν είναι να πάρει βάρος? Ακόμα και αυτό για την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική είναι εσωτερική ανισορροπία (από την άποψη του γιατί ζητάμε να τα φάμε) την οποία θα αναλύσουμε σε άλλο κεφάλαιο.

Το σώμα μας πάντα μας προειδοποιεί όταν κάτι δεν είναι σε ισορροπία, όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά.  Η πρόληψη λοιπόν είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Ακούστε το σώμα σας!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top