Περιφερική νευροπάθεια ανακουφιστείτε με βελονισμό

Η περιφερική νευροπάθεια είναι μία πάθηση που επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα του οργανισμού μας. Ως περιφερικά νεύρα κατονομάζονται αυτά τα νεύρα που βρίσκονται εκτός εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού. Δηλαδή είναι τα νεύρα που βρίσκονται στις περιοχές των άκρων μας. (χέρια, πόδια) 

Εκτός από τα χέρια και τα πόδια, τα σημεία  που μπορεί να εμφανίσουν τη πάθηση είναι επίσης, το πρόσωπο, το στόμα, τα εσωτερικά μας όργανα αλλά και οι ώμοι.

Τα περιφερικά νεύρα που συνδέουν αυτά τα σημεία, ξεκινάνε από τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη και στέλνουν εντολές κίνησης. Επίσης, σχετίζονται με την αφή και την αίσθηση και ανταλλάσσουν πληροφορίες με τον εγκέφαλο. Για παράδειγμα τα περιφερικά νεύρα λένε στο σώμα πότε τα χέρια σου είναι κρύα και αν έχεις χτυπήσει κάπου και δεν το έχεις καταλάβει.

 

Συμπτώματα και αιτίες

Τα συμπτώματα της περιφερικής νευροπάθειας διαφέρουν αναλόγως τα νεύρα και το σημείο που βρίσκονται.

Συχνότερα συμπτώματα της ασθένειας είναι το μούδιασμα των σημείων, ένας πόνος σε διαφορετικές συχνότητες, αδυναμία ή ανεπαίσθητη κίνηση όπως τίναγμα χωρίς προφανή λόγο. Επίσης, περιλαμβάνει έναν οξύ πόνο σαν κάψιμο, σαν να διαπερνάει ηλεκτρισμός το σημείο, μεγάλη ευαισθησία στο δέρμα, μυϊκή αδυναμία, μέχρι και παράλυση αν τα νεύρα που σχετίζονται με το σημείο της παράλυσης έχουν υποστεί κάποια βλάβη.

Κάποιες ακόμα αιτίες είναι οι τραυματισμοί που έχουμε υποστεί, η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, προβλήματα με τον μεταβολισμό μας, αλλά και το αν το σώμα μας έχει παραπάνω τοξίνες από το επιθυμητό όριο. Άλλη μία πολύ συχνή αιτία, είναι ο διαβήτης.

Όποια και αν είναι η αιτία, το σώμα σου θα σου δείξει άμεσα ότι χρειάζεσαι βοήθεια. Κάποια από τα σημάδια που θα παρατηρήσεις είναι αυτά που αναφέραμε παραπάνω αλλά επίσης μπορεί να υπάρξουν κι άλλα που δεν εμφανίζονται πολύ συχνά.

Ενδείξεις νευροπάθειας είναι τα παρακάτω συμπτωματα:

Ένα αίσθημα λες και κάποιος σε τσιμπάει, μία αίσθηση λες και φοράς κάποιο αόρατο πολύ στενό γάντι ή κάλτσα, θα νιώθεις λες και δεν νιώθεις τα άκρα σου, θα σου πέφτουν πράγματα από τα χέρια, θα σου πέφτει η πίεση, θα έχεις δυσκολία στη πέψη, διάρροια, θα ιδρώνεις πολύ χωρίς λόγο και δεν θα έχεις ιδιαίτερη όρεξη για κάποια σεξουαλική πράξη.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ένα μεγάλο σύνολο παθήσεων και όχι μόνο τη περιφερική νευροπάθεια. Όπως και να έχει , συμβουλεύσου τον γιατρό σου για περαιτέρω πληροφορίες και διάγνωση.

Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε αυτή τη πάθηση είναι εκείνοι με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Έχουν παραπάνω κιλά ή είναι υπέρβαροι.
  • Υποφέρουν από υψηλή πίεση στο αίμα.
  • Είναι άνω των 40 ετών.
  • Έχουν έναν τύπο διαβήτη.

θεραπεία και διάγνωση

Σύμφωνα με έρευνες, γύρω στα 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πάσχουν από κάποια νευρολογική πάθηση που σχετίζεται με τη νευρολογική νευροπάθεια και διαφέρουν αναλόγως το είδος των νεύρων, τα συμπτώματα αλλά και τη ζωή που κάνει ο κάθε ασθενής.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν έχεις δει κάποια συμπτώματα που δεν μπορείς αν εξηγήσεις, είναι να επισκεφτείς τον γιατρό σου για να σε καθοδηγήσει με ειδική θεραπεία αναλόγως τη διάγνωση που θα σου κάνει.

Κάποιες θεραπείες που μπορεί να σου συστήσει είναι οι παρακάτω:

  • Αν πάσχεις από διαβήτη, θα βοηθήσει σίγουρα το να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, να ρυθμίσεις τη πίεση σου και να κόψεις τη κατανάλωση αλκοόλ, αν κάνεις.
  • Σε περίπτωση που έχεις κάποιο νευρικό πόνο, θα σου συνταγογραφήσει χάπια που θα μειώσουν και θα εξαλείψουν τον πόνο.
  • Άλλη μία λύση είναι η φυσικοθεραπεία για πολλά από τα σημεία του σώματος σου που σχετίζονται με τη περιφερική νευροπάθεια.
  • Και τέλος, η καλύτερη λύση που θα σου προτείναμε, είναι ο βελονισμός που μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα με το πρόβλημα σου.

 

 

Βελονισμός και οφέλη

Σύμφωνα με τη Σύγχρονη Κινέζικη Ιατρική, η ‘’ενέργεια Τσι’’ που διαπερνάει όλο μας το σώμα, πολλές φορές ‘’μπλοκάρει’’ και δεν στέλνει τα ‘’κατάλληλα μηνύματα’’ στο σώμα μας για να παραμείνει υγιές.

Η ‘’ενέργεια Τσι’’ ευθύνεται για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Αν κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας, σημαίνει ότι κάτι έχει διαταράξει την ενέργεια Τσι και χρειάζεται άμεσα θεραπεία.

Ο βελονισμός μπορεί να φτιάξει αυτό το πρόβλημα, επικεντρώνοντας τη θεραπεία του στα σημεία από τα οποία προέρχεται ο πόνος.

Ο ειδικός βελονιστής θα εντοπίσει το σημείο του πόνου και θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για την επίτευξη της θεραπείας του.

Μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα, μιας και σύμφωνα με διάφορες μελέτες, ο βελονισμός εξειδικεύεται στις παθήσεις που έχουν σχέση με το νευρικό μας σύστημα. Διάλεξε τον βελονισμό και θα δεις απίστευτα αποτελέσματα που δεν προσφέρουν άλλες θεραπείες.

Πρέπει να προσέχεις και να δίνεις σημασία στα σημάδια που σου δείχνει το σώμα σου. Να το ακούς και να το σέβεσαι. Ο βελονισμός φέρεται με σεβασμό στον ασθενή και στον πόνο που έχει και σε βοηθάει να λύσεις το πρόβλημα σου.

Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί.

Scroll to Top