πόνος στη μέση

Πόνος στη μέση αντιμετωπίστε τον με βελονισμό

Ο πόνος στη μέση είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που βιώνει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Τα αίτια που προκαλούν πόνο στη μέση μπορεί να είναι ορθοπεδικά όπως μυϊκοί τραυματισμοί, προβλήματα των εσωτερικών οργάνων που αντανακλούν στη μέση μας όπως αυξημένο βάρος, γυναικολογικά προβλήματα, ουρολοιμώξεις ή πέτρες στα νεφρά. Ακόμη μπορεί να έχει προκληθεί ο πόνος από κάποιο ατύχημα, κακή στάση του σώματος, υπερβολική χρήση των μυών ή ακόμη και έλλειψη άσκησης αυτών. 

Ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία) πολλές φορές συνοδεύεται και από πόνο στο πόδι. Ειδικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το 80% των ανθρώπων θα νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του αυτό τον πόνο. Η εκφύλιση μεσοσπονδυλίου δίσκου, του υλικού δηλαδή που υπάρχει ανάμεσα στους σπονδύλους, είναι η συνηθέστερη αιτία. Η εξέλιξή του εξαρτάται από την κληρονομικότητα αλλά και τον τρόπο ζωής μας (σωματική κόπωση, βάρος, εργασία κλπ).

Πώς εμφανίζονται οι πόνοι στην μέση

Οι πόνοι στην μέση εμφανίζονται συνήθως σε δύο μορφές: Με τον οξύ (οξεία οσφυαλγία στη μέση) και τον χρόνιο πόνο.

Ο οξύς προέρχεται κυρίως από έντονο τραυματισμό, λάθος στάση σώματος ή ψυχικές οργανικές διαταραχές. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις τραυματισμού, ο βελονισμός για πόνους στην μέση έχει ευεργετικές επιδράσεις κυρίως εάν πραγματοποιηθεί τις πρώτες ώρες μετά από το ατύχημα.

Από την άλλη, μακροχρόνιοι πόνοι στην μέση σηματοδοτούν είτε χρόνια μυϊκή αδυναμία είτε κληρονομικότητα ή εσωτερικές οργανικές διαταραχές. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι χρόνιες περιπτώσεις πόνων στην μέση χρειάζονται μεγαλύτερη διάρκεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομαλά και να εξαλειφθούν.

Πόνος στη μέση αντιμετώπιση με βελονισμό

Ο βελονισμός αποτελεί μια θεραπευτική τεχνική που άρχισε να διαδίδεται πριν από περίπου πενήντα χρόνια. Μπορεί και θεραπεύει σήμερα 35 παθήσεις ενώ εφαρμόζεται σε κάθε ηλικία. Προϋποθέτει να εφαρμόζεται από επαγγελματίες που έχουν εξειδικευτεί στον ιατρικό βελονισμό. Κύρια ένδειξη είναι ο χρόνιος πόνος και οτιδήποτε τον προκαλεί. Θεωρείται μία από τις αποτελεσματικότερες μη φαρμακευτικές τεχνικές μεθόδους αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου της μέσης. Συνήθως μια συνεδρία διαρκεί κατά μέσο όρο 30 λεπτά. Οι βελόνες τοποθετούνται όχι μόνο κοντά στα σημεία του πόνου αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος που θα συμβάλλουν πραγματικά στην βελτίωση της υγείας μας γενικότερα.

O βελονισμός δρα ολιστικά στη θεραπεία του ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων που μπορεί να σχετίζονται με τους πόνους στη μέση όπως για παράδειγμα έλλειψη ύπνου, δυσκοιλιότητα, κούραση, απώλεια διάθεσης.

Πλεονεκτήματα βελονισμού για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα ο βελονισμός:

  • Συμβάλλει θετικά εκεί όπου η φαρμακευτική αγωγή δεν δύναται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Θεραπεύει τον οξύ ή χρόνιο πόνο.
  • Είναι ανώδυνες και σύντομης διάρκειας θεραπείες.
  • Σε ορισμένες οξείες καταστάσεις μια και μόνο συνεδρία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου, ενώ για άλλα πιο χρόνια προβλήματα χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες.
  • Είναι χαλαρωτικός.
  • Μπορεί να εφαρμοσθεί σε άτομα κάθε ηλικίας.
  • Έχει χαμηλό κόστος θεραπείας.

Είναι επώδυνος ο βελονισμός στην αντιμετώπιση τοι πόνου στην μέση;

Εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς εάν προκαλεί πόνο ο βελονισμός. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ελάχιστο αίσθημα πόνου. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Ιπποκράτης αυτοί που επιλέγουν τους λίγους πόνους στην ουσία γλιτώνουν τους πολλούς. Τα σημεία στο πρόσωπο συνήθως είναι λίγο επώδυνα, ενώ άλλα σημεία δεν πονάνε καθόλου όπως για παράδειγμα η μέση. Ασφαλώς υπάρχουν τρόποι ένθεσης της βελόνας που ελαχιστοποιούν την αίσθηση του πόνου.

 

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top