Πρωινό τρέξιμο

Πρωινή γυμναστική και γιατί να την επιλέξεις- Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής

Η γυμναστική είναι από τις δραστηριότητες που μας αλλάζουν σωματικά και πνευματικά και τα οφέλη της είναι εκατοντάδες. Ότι είδος γυμναστικής και να επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε αλλάξει σαν άνθρωπο. Αν καταλήξει να γίνει και συνήθεια, τότε θα είναι η καλύτερη συνήθεια που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

Μπορεί το πρωί να μην έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα και απλά σηκώνεσαι με το ζόρι από το κρεβάτι, αλλά πίστεψε με, ότι είναι δύσκολο αξίζει τη προσπάθεια σου. Και η γυμναστική και ειδικά το πρωί, αξίζει και με το παραπάνω λίγο από τον χρόνο σου.

Οφέλη και πρωινή γυμναστική

Δεν έχει σημασία τι ώρα και πότε θα γυμναστείς, αλλά υπάρχουν κάποια οφέλη της πρωινής γυμναστικής που ίσως δεν γνώριζες. Ποια είναι αυτά;

Το σώμα ‘’ξυπνάει’’

Μέσα σε αυτή τη φράση, κρύβεται ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της πρωινής γυμναστικής. Όταν λέμε ότι το σώμα ξυπνάει, εννοούμε ότι ο μεταβολισμός αρχίζει και δουλεύει, όπως και όλα τα όργανα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχετε έναν πιο γρήγορο μεταβολισμό και να νιώθετε περισσότερη όρεξη μέσα στη μέρα. Αν επιλέξετε να κάνετε γυμναστική, πριν το πρωινό, θα σας δώσει ένα μεγαλύτερο boost ενέργειας και η σεροτονίνη θα χτυπήσει κόκκινο.

Ψυχική υγεία και συγκέντρωση

Είναι γνωστό ότι τα οφέλη της γυμναστικής στη ψυχική μας υγεία είναι πολλά. Η γυμναστική μας φτιάχνει τη διάθεση και πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στη συγκέντρωση και στο να έχουμε περισσότερη  έμπνευση και ιδέες μέσα στη μέρα. Και τι άλλο να ζητήσει κανείς από το να ξεκινάει τη μέρα του με ανεβασμένη διάθεση και ψυχολογία; Κόψε τον καφέ και προτίμησε το φυσικό boost του οργανισμού σου, που δεν είναι άλλο από την άσκηση.

Ώρα για δράση, ας αφήσουμε την απραξία

Ο εγκέφαλος μας είναι ένας μυς που του αρέσει η συνήθεια και η ρουτίνα και δυσκολεύεται πάρα πολύ να προσαρμοστεί σε μία αλλαγή ή πραγματικότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, αν κάτι το κάνεις κάθε μέρα για περίπου έναν μήνα, τότε θα γίνει ρουτίνα σου και το μυαλό σου θα το θεωρεί φυσιολογικό και σίγουρα ευχάριστο.

Δέκα λεπτά γυμναστική το πρωί και θα δεις ότι θα αλλάξουν τα πάντα μέσα σου.

Περισσότερος χρόνος και πιο βολικό πρόγραμμα

Η καθημερινότητα μας, μας φθείρει και μας ρίχνει πολύ ψυχολογικά. Τρέχεις όλη μέρα και δεν έχεις χρόνο για τίποτα και πιέζεσαι να ανταπεξέλθεις στα πάντα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Ωστόσο, μην ανησυχείς μιας και ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της πρωινής γυμναστικής είναι ότι έχεις χρόνο μέσα στη μέρα για να κάνεις ότι άλλο θέλεις.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τώρα πια για το πως θα χωρέσεις τη γυμναστική μέσα στο πρόγραμμα σου. Μπορείς πολύ άνετα να κάνεις τη γυμναστική σου το πρωί και όλη η υπόλοιπη μέρα να μένει ελεύθερη για τις υπόλοιπες δραστηριότητες σου.

Καλύτερος ύπνος

Εσύ ήξερες ότι η γυμναστική βελτιώνει τη ποιότητα του ύπνου σου; Η γυμναστική ρίχνει την αυξημένη αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη ψυχολογία μας και μειώνει το άγχος.

Επίσης, η γυμναστική μας ‘’κουράζει θετικά’’ μιας και καίμε εκεί όλη την ενέργεια που δεν έχουμε κάψει όλη τη μέρα. Με το να μην έχεις κάψει καθόλου ενέργεια μέσα στη μέρα, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο σου, μιας και μπορεί να μην νυστάζεις και να σε πάρει πολύ πιο αργά ο ύπνος.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένες ώρες ύπνου, συχνή κόπωση, πονοκεφάλους αλλά και μειωμένη ψυχολογία. Επίσης, ο μεταβολισμός σου θα γίνει πολύ αργός με αποτέλεσμα το σώμα σου να χρειάζεται περισσότερες θερμίδες μέσα στη μέρα για να παραμείνεις ξύπνιος/α.

Γι’ αυτό φρόντισε να βάζεις λίγη γυμναστική μέσα στη μέρα σου, είτε είναι το πρωί, είτε κάποια άλλη ώρα της ημέρας.

Η πρωινή γυμναστική θα είναι μία ευχάριστη προσθήκη μέσα στη μέρα σου και το σώμα σου θα σε ανταμείψει για αυτή σου τη κίνηση. Πρόσεξε την υγεία σου και θα δεις μεγάλες αλλαγές.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️
Scroll to Top