Συκώτι

Συκώτι

Το ενεργειακό σύστημα του οργάνου συκώτι είναι πολύ ισχυρό σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Εάν η ενέργειά του ανισορροπήσει, επηρεάζει και άλλα όργανα με αποτέλεσμα μία πληθώρα συμπτωμάτων και ασθενειών. Και σε αυτό το όργανο συναντάμε λειτουργίες και παθολογίες διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε από τη δυτική ιατρική.

Συκώτι
Συκώτι

Κατά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική το συκώτι είναι υπέυθυνο για τις παρακάτω λειτουργίες:

 • Αποθηκεύει το αίμα
 • Εξασφαλίζει την ομαλή ροή της ενέργειας σε όλο τον οργανισμό
 • Ελέγχει τους συνδέσμους και τους τένοντες
 • Ελέγχει τα δάκρυα

[bctt tweet=”Η πιο κοινή δυσαρμονία του οργάνου του συκωτιού είναι η στάση της βιοενέργειας” username=””]

Η πιο κοινή δυσαρμονία του οργάνου του συκωτιού είναι η στάση της βιοενέργειας. Ορισμένα συμπτώματα που παρατηρούμε σε μία τέτοια περίπτωση είναι:

 • Ευερεθιστότητα
 • Θυμός
 • Πρήξιμο στο στήθος και στο υποχόνδριο
 • Μπλοκαρισμένο διάφραγμα
 • Μελαγχολική τάση και τάση για απομόνωση
 • Διαταραχές του έμμηνου κύκλου
 • Χρόνια κόπωση
 • Άγχος, ένταση

 

 

Συκώτι ανεπάρκεια αίματος

Το ήπαρ εξαρτάται από την αφθονία του αίματος για να λειτουργήσει σωστά? φανταστείτε πόσο γρήγορα κινητήρα του αυτοκινήτου σας θα πάρει ζεστά και κλειδώσει χωρίς λάδι για λίπανση και ψύξη επιπτώσεις. Το ήπαρ θερμαίνει κατά παρόμοιο τρόπο χωρίς αίμα για να βοηθήσει δροσερό και λιπαίνει το ηπατικό ιστό. Κοιτάξτε στο Ελεύθερο και Εύκολο τύπο Wanderer και τον τύπο Γιν Valley για την αντιμετώπιση του ήπατος αίματος Ανεπάρκειας.

Ήπαρ Αίμα Ανεπάρκεια θα οδηγήσει επίσης σε συκώτι Qi στασιμότητα τόσα πολλά από αυτά τα συμπτώματα θα ισχύουν και εδώ. Το αίμα είναι μια ουσία Γιν? εκτός από τους παραπάνω Liver Yin Ανεπάρκεια ενδείξεις που θα αναφέρεται, εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα που συνδέονται ειδικότερα με ηπατική Blood Ανεπάρκεια:

 

εύκολα φοβισμένη

Χλωμή επιδερμίδα και τα χείλη

Πάλε τα εύθραυστα νύχια

Οστεο-αρθρίτιδα με δυσκαμψία

Παράτυπες και λιγοστά έμμηνο ρύση

Φυσικό Herbal Θεραπεία: Εξετάστε δωρεάν και εύκολη Wanderer μας τύπο και ήπατος Detox Γύψος

 

Συκώτι Yang Rising

Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, ήπατος Qi στασιμότητα, Yin Ανεπάρκεια, και το Αίμα Ανεπάρκεια

ήπατος-φωτιά-βότανα

 

Ξαφνική ξεσπάσματα

Κόκκινο ερύθημα προσώπου

Κόκκινα μάτια με ερεθισμό

Η αϋπνία με ανησυχητικό όνειρα

Ταχυπαλμία ή διάσπαση πονοκεφάλους

Υψηλή πίεση του αίματος

Φυσικό Herbal Θεραπεία: Εξετάστε δωρεάν και εύκολη Wanderer μας τύπο και ήπατος Detox Γύψος

 

συκώτι Wind

 

Όταν η θερμότητα αυξάνεται πάνω από μια φωτιά που θα παράγει ένα περιστρεφόμενο δίνη, ή τον άνεμο. Στο σώμα, όταν ανεβαίνει ήπατος θερμότητα που παράγει επίσης ένα παθογόνο Wind. Άνεμος μπορεί να είναι ασταθείς, μπορεί να έρθει και να πάει γρήγορα, και μετακινείται από τόπο σε τόπο.

Οι δονήσεις ή πόνο που μεταναστεύει μορφή τόπο σε τόπο στο σώμα συνέβαλαν στην εσωτερική Wind στην κινεζική ιατρική συμπεριλαμβανομένης οστεο αρθρίτιδα που μεταναστεύει σε διαφορετικές αρθρώσεις. Εδώ είναι μερικά άλλα σχέδια που συνδέονται με την εσωτερική Wind:

 

νόσου του Parkinson

Ζαλάδα

Κτύπημα

Ίλιγγος

Φυσικό Herbal Θεραπεία: Εξετάστε φόρμουλα μας Δωρεάν και εύκολη Wanderer, Εσωτερική Wind Therapy, και ήπατος Detox Γύψος

 

Σύνδρομα ήπατος Ανισορροπία:

Όπως ένα στρατιωτικό διοικητή, το συκώτι και το ξύλο Στοιχείο μας βοηθήσει με τις στρατηγικές και να κάνουν σχέδια για την ανάληψη δράσης σε ένα συναισθηματικό επίπεδο. Ένα δυστυχισμένο ήπατος είναι σαν ένα θυμωμένο γενική βαδίζοντας μέσα από το σώμα και τη δημιουργία όλεθρο και την καταστροφή κατά μήκος του τρόπου.

Εάν οι προαναφερθείσες ανισορροπίες δεν αντιμετωπιστούν σωστά, το συκώτι θα αρχίσει κυρίαρχο και επιτίθενται άλλα, πιο αδύναμα συστήματα οργάνων:

 

σπλήνα-τσι-tonicLiver υπερλειτουργούντος στο στομάχι / Σπλήνα

Κοιτάξτε στο Ελεύθερο και τον τύπο Εύκολη Wanderer, ήπατος Detox Γύψος, και επαναφορά του τύπου Μέση τρόπος που χρησιμοποιείται

μαζί

 

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

διάταση κοιλίας

εμετός

Στομαχόπονος

Διάρροια

Αχώνευτος τροφίμων στα κόπρανα

 

καρδιά-τσι-herbalLiver υπερλειτουργούντος στην Καρδιά

Κοιτάξτε στον τύπο μας Δωρεάν και εύκολη Wanderer, ήπατος Detox Γύψος, και τον τύπο Μέγαρο αίματος που χρησιμοποιούνται

μαζί.

 

Αυπνία

Αίσθημα παλμών

Καρδιακή ασθένεια

Το ήπαρ μπορεί επίσης να υπερβάλλω στο παχύ έντερο που προκαλούν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, της ουροδόχου κύστης προκαλεί ουρολοιμώξεις και πόνο, ή των πνευμόνων που συμβάλλουν στην αναπνοή επιπλοκές, άσθμα, και βήχα.

 

Το άγχος και ήπατος Qi στασιμότητα

Στην κινεζική ιατρική, τα συναισθήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία. φωτισμένη-αυτοκράτορας-βότανο-formulaObviously, το σώμα δεν μπορεί να διαχωριστεί από το μυαλό, και η σύγχρονη ιατρική έχει πρόσφατα βρίσκοντας ατελείωτες συνδέσεις μεταξύ της συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου και την υγεία τους.

Ως μέρος της κινεζικής ιατρικής θεωρίας, το συκώτι ανήκει στο ξύλο Στοιχείο του νόμου των Πέντε Στοιχείων. Μια κοινή συναισθηματική εκδήλωση του ξύλου Element ανισορροπιών είναι η αδυναμία να ασχοληθεί με στρεσογόνους παράγοντες της ζωής αποτελεσματικά. Είναι σαν να περιορίζονται από την κάμψη και λικνίζονται σαν ένα δέντρο θα όταν έρχονται αντιμέτωποι με καταιγίδες της ζωής. Κοιτάξτε στο Ελεύθερο και Εύκολο Wanderer μας τύπο, ήπατος Detox Γύψος και τύπο Φωτισμένο αυτοκράτορα χρησιμοποιούνται μαζί.

 

Οι ανισορροπίες του ήπατος και διαταραχές της εμμήνου ρύσεως

Το ήπαρ ενεργητικό όργανο καταστήματα και χειριστήρια του συστήματος αίμα της περιόδου. Επιπλέον, το αίμα-στασιμότητας-herbLiver Qi στασιμότητα οδηγεί συχνά σε Μήτρας τσι και το αίμα στασιμότητα, σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, το ήπαρ ρυθμίζει το Qi του ολόκληρο το σώμα.

Επιπλέον, ήπαρ και το νεφρό ενεργητικά συστήματα είναι πιο συχνά συνδέεται με τη σεξουαλική ορμονικές ανισορροπίες. Ως εκ τούτου, ήπατος ανισορροπίες και ήπατος Qi στασιμότητα είναι βασικοί υπαίτιοι για την αντιμετώπιση του PMS, περι-εμμηνόπαυση θέματα, και της στειρότητας των γυναικών. Κοιτάξτε στο Ελεύθερο και τον τύπο Εύκολη Wanderer, ήπατος Detox Γύψος, PMS θεραπευτικό μπάνιο, και Στασής στον τύπο Κάτω Palace.

 

Μάτια και ανισορροπίες του ήπατος

Στην κινεζική ιατρική ήπατος κυβερνά πάνω από τα μάτια. ανισορροπίες του ήπατος είναι σχεδόν πάντα συνδέονται ως «αιτία» όλων των ασθενειών των ματιών, συμπεριλαμβανομένων γλαύκωμα, προβλήματα όρασης, και σύνδρομο ξηροφθαλμίας.

Ακόμη και η συναισθηματική ανικανότητα να οραματίζονται ένα μέλλον, έτσι με το σχέδιο για αυτό αποδίδεται η Ξύλο Element. Κοιτάξτε στο Ελεύθερο και Εύκολο Wanderer μας τύπο, ήπατος Detox Γύψος και τύπο Γιν Valley χρησιμοποιούνται μαζί.

 

Αρθρίτιδα, πόνο στις αρθρώσεις και ήπατος ανισορροπίες

Το ήπαρ διασφαλίζει ότι αρθρώσεις και τους τένοντες είναι καλά λιπαίνονται με το αίμα, και ότι Qi κοινές υγεία βότανα

και το αίμα να κυκλοφορεί ελεύθερα στις αρθρώσεις, διατηρώντας έτσι τους υγιείς και ευέλικτη. Όπως και με παθήσεις των ματιών, πόνο στις αρθρώσεις και την ακινησία δείχνουν σχεδόν πάντα σε μια υποκείμενη ηπατική ανισορροπία. Κοιτάξτε στο Ελεύθερο και Εύκολο Wanderer μας τύπο, ήπατος Detox Γύψος και τύπο Μπαμπού Bend χρησιμοποιούνται μαζί.

 

Του προστάτη, τη σεξουαλική λειτουργία και ήπατος Qi στασιμότητα

Το κανάλι του ήπατος βελονισμός διασχίζει τους όρχεις. Αυτό το κανάλι είναι αρσενικό φύλο-herbalpart του ενεργειακό σύστημα του ήπατος και την ελεύθερη ροή του Qi μέσα από το κανάλι εξαρτάται από την υγεία του ήπατος.

Η στασιμότητα του Qi της Μάγχης ήπατος μπορεί να οδηγήσει σε Qi και αίματος στασιμότητα του προστάτη και αρσενικά γεννητικά όργανα. Κοιτάξτε στον τύπο μας Δωρεάν και εύκολη Wanderer, ήπατος Detox Γύψος και Herbal προστάτη Ενυδατώστε

 

Η διάδοση είναι η φύση του ξύλου. Ο μετασχηματισμός του τσι τροφίμων βασίζεται εξ ολοκλήρου στην διάδοση και μπάζα λειτουργία του ήπατος ξύλο όταν η τροφή εισέρχεται στο στομάχι. Εάν καθαρή Yang του ήπατος δεν αυξάνεται, δεν μπορεί να εξαπλωθεί και βυθοκόρησης του κόκκου και υγρών, και διάταση και δυσφορία στην μεσαία περιοχή θα οδηγήσει αναπόφευκτα.

 

Το ήπαρ συνδέεται με το ξύλο. τσι ξύλο χαρακτηρίζεται από ανοδική ορμή του και την έμφυτη επιθυμία του να είναι ευθεία. Όσο η ροή του ήπατος τσι δεν εμποδίζεται, τα αιμοφόρα αγγεία θα παραμείνει ανοικτή και ανεμπόδιστη.

 

Το ήπαρ είναι το όργανο που είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση του αίματος. Δίνει επίσης εντολή στην υπουργική φωτιά (Xiang Huo). Εάν υπάρχει αρκετό αίμα, αυτή η φωτιά θα είναι ζεστό, αλλά όχι έντονος. Ως αποτέλεσμα, το αίμα μπορεί να κυκλοφορεί ομαλά μέσω τριών καύση χώρους του σώματος? θα φτάσει τους πόρους, και κάθε μέρος του σώματος θα επωφεληθούν από την αύξηση της θερμοκρασίας του και θρεπτική λειτουργία.

 

Από Zhang Xichun, Κινέζοι στην καρδιά, αλλά Δυτική ανάλογα με την περίπτωση: Δοκίμια Ερευνώντας μια ολοκληρωμένη μορφή της Ιατρικής (Yixue Zhong Zhong Can Xi Lu), 1933:

 

Λειτουργία του ήπατος και του σπλήνα μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι πάντα γρήγορη να επισημάνω ότι η υπέρβαση του ήπατος ξύλου μπορεί να τραυματίσει τον σπλήνα γη, και ως εκ τούτου έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τη σωστή πέψη των τροφών. Αλλά κανείς δεν φαίνεται να πληρώνουν την προσοχή στο γεγονός ότι ένα ασθενές ήπαρ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το τσι σπλήνα και έτσι να προκαλέσει επίσης δυσπεψίας.

Παρακάτω, το ήπαρ συνδέεται με τη θάλασσα του Qi [κάτω νταντιέν, που σχετίζονται με τα νεφρά], πράγμα που σημαίνει ότι το ήπαρ είναι στενά συνδεδεμένη με υπουργική φωτιά του σώματος. Μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη του πυρός για την παραγωγή της γης. Το φαγητό που εισέρχεται στο σπλήνα και το στομάχι βασίζεται σε αυτή την εξουσία για να «μαγειρευτεί». Αυτό είναι ό, τι εννοείται λέγοντας ότι το συκώτι και τη σπλήνα, βοηθώντας ο ένας τον άλλο.

 

Από Ye Tianshi, Α Handbook of Clinical υπόθεση Ιστορίες (Linzheng Zhinan Yian), 1746:

 

Το ήπαρ είναι γνωστό ως τόσο στο όργανο ξύλου και του οργάνου ανέμου. Επειδή στεγάζει το υπουργικό φωτιά στο εσωτερικό, μπορούμε να πούμε ότι η δομή του ήπατος είναι γιν, ενώ η λειτουργία του είναι γιανγκ. Η φύση της είναι σταθερή και αποφασιστική, και είναι υπεύθυνος για τη μετακίνηση και αύξουσα.

Το ήπαρ βασίζεται εξ ολοκλήρου σε νεφρά νερό για να διατηρήσουν, για το αίμα για να το υγράνετε, σε σαφή φύση μέταλλο πνευμόνων και φθίνουσα συνάρτηση για να κρατήσει υπό έλεγχο, καθώς και για τη γενναιοδωρία του τσι γη της μεσαίας παλατιού για να θρέψει. Με αυτόν τον τρόπο, μια σταθερή και αδυσώπητη χαρακτήρας να είναι εφοδιασμένοι με ένα μαλακό και αρμονική σώμα, με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση του ήπατος και ελεύθερης ροής φύση.

 

Από Zhang Huang, μια επιτομή της Illustrated Κείμενα (Tushu Bian), δυναστείας των Μινγκ:

 

Το ήπαρ συνδέεται με το ξύλο. Αποθηκεύει το αίμα και είναι το σπίτι των πνευμάτων Hun. Μεταξύ των επτά ανθρώπινα συναισθήματα, μόνο ο θυμός είναι έντονο χαρακτήρα. Στεγνώνει το αίμα και διαλύει τα πνεύματα Hun. Το άτομο που καταλαβαίνει τον τρόπο τρέφοντας το ήπαρ, ως εκ τούτου, ποτέ δεν ρίχνει ξεσπάσματα θυμού.

 

Από Yu Bian, Ιατρική Διδασκαλίες Συνέχεια (Xu Yishuo), 1522:

 

Το Classic της sagely Οφέλη αναφέρει: «Το εποχικό κύκλο του μετασχηματισμού αρχίζει με τη φάση του ξύλου. Στο σώμα, ως εκ τούτου, η διαδικασία της βλαστήσουν και καλλιεργώντας τα συστήματα δώδεκα κανάλι ξεκινά από το ήπαρ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης, για παράδειγμα, έμβρυο μιας γυναίκας τρέφεται από το δίκτυο του ήπατος Jueyin της. » Το ήπαρ, ως εκ τούτου, σηματοδοτεί την έναρξη της κυκλικής δράσης, την ανάδευση της άνοιξης γιανγκ που όλα τα έμβια όντα επικαλεστεί ως καταλύτης για την ανάπτυξή τους.

Με την αποφυγή ξεσπάσματα του θυμού και με την προώθηση αυτού του συγκεκριμένου τύπου του γιανγκ ενέργειας, η προγεννητική τσι σας θα κρατήσει δημιουργώντας για πάντα. Το ήπαρ είναι επίσης υπεύθυνος για το χρώμα? αν το τσι του είναι σε αρμονία, το σώμα θα παρουσιάζουν μια υγιή λάμψη. Εάν το τσι του είναι τραυματίας, το σώμα θα εμφανιστεί ξηρά και εύθραυστα. Τρέφοντας το ήπαρ, ως εκ τούτου, πρώτα απ ‘όλα σημαίνει να απέχουν από το θυμό. Αυτό είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας.

 

Από Γιανγκ Jizhou, The Great Επιτομή Βελονισμός και Μοξοθεραπεία (Zhenjiu Dacheng), ca. 1590:

 

Τα μάτια αντιπροσωπεύουν τις οπές του ήπατος. Όταν ένα πρόσωπο που κλείνει τα μάτια του / της και αποκοιμιέται, τις αποδόσεις του αίματος στο ήπαρ. Από εκεί μεταδίδεται στα μάτια, και η δυνατότητα να δείτε τα αποτελέσματα από αυτό. Όταν ένα άτομο κοιμάται, τώρα, ο ανώνυμος φωτιά μεγαλώνει μέσα σε αμυδρά, προκειμένου να αναζωογονηθεί. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι αδύνατο να απέχουν από τον ύπνο συνολικά, είναι σκόπιμο να μην αφήσουμε αυτή την ενέργεια διαλύσει για την απλή λόγους που εμπίπτουν σε ένα λήθαργο.

 

Αϋπνία προκαλείται από ένα κρύο σχέδιο ανεπάρκεια της χοληδόχου κύστης συνοδεύεται από συμπτώματα ανήσυχη σκέψη και μια αίσθηση των ακραίων ψυχική κούραση. Πλεονάζουσα θερμότητα στο ήπαρ συνήθως θα προκαλέσει ένα άτομο να κοιμηθεί πάρα πολύ, με αποτέλεσμα στον καθρέφτη της συλλογής πληροφοριών σκόνη και την επιδείνωση της ρίζας της καλής υγείας. Καμία από αυτές τις συνθήκες, προφανώς, είναι το αποτέλεσμα της σωστής θρέψη του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, ούτε τον κατάλληλο τρόπο να καθυποτάξει τους δαίμονες του ύπνου.

 

Αυτό είναι ό, τι πρέπει να κάνετε: μην θυμώσει, δεν καθορίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, και πάντα να συνταξιοδοτηθούν το σώμα σας, αλλά δεν σεν σας. Η ουσία του ύπνου, μετά από όλα, είναι η ψυχή του σώματος. Εάν μπορείτε να καταφέρετε να κοιμηθείτε λίγο, τότε ο πλοίαρχος το μυαλό θα είναι φωτεινά και συναγερμού. Όχι μόνο θα σεν τσι σας να ρέει ελεύθερα και καθαρά, αλλά δεν θα διαταραχθεί από τα όνειρα.

Κάθε φορά που θα ξεπεραστούν με έναν πόθο για τον ύπνο, το αίμα ορμά προς την καρδιά και το αρχικό Shen αναγκάζεται να εγκαταλείψει κατοικία του. Τα σύννεφα στη συνέχεια ρίχνει μια ζοφερή σκιά πάνω στην ουράνια σφαίρα του πνεύματος, και ο ίδιος ο Shen θα αυξηθεί αμυδρό και ασυνείδητο σαν κατοικία του.

 

Η Ταοϊστική κύριος Zhang Sanfeng είπε κάποτε: «Πιάστε το όνειρο στο όνειρο? ιδού το σκοτάδι μέσα στο σκοτάδι. Επειδή είδα το πρόσωπο του κοριτσιού, μπορώ να δείτε ευτυχώς τον παράδεισο, Penglai, ακριβώς μπροστά από τα μάτια μου. Αυτό είναι ακριβώς τι εννοώ! Η Neijing, εξάλλου, αναφέρει: «Οι τρεις μήνες της άνοιξης είναι η περίοδος έναρξης? ουρανό και τη γη γεννιούνται, και όλα τα ζωντανά πράγματα ακμάζουν.

Σηκωθείτε νωρίς το πρωί, με τα πόδια γύρω στην αυλή, να χαλαρώσει τα μαλλιά σας και να χαλαρώσετε το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει την ψυχική δύναμη και να ενεργούν σε αρμονία με το τσι της άνοιξης, ακολουθώντας έτσι τον δρόμο της τρέφοντας ζωής. Εάν ζείτε σε αντίθεση με την αρχή αυτή, θα βλάψει το συκώτι σας. » Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει αυτή τη βασική αρχή.

 

Από Cai Luxian, Κινέζικη Ιατρική και Φαρμακολογία: Μια συλλογή (Zhongguo Yiyao Huihai), 1936:

 

Η χοληδόχος κύστη αποθηκεύει τα βασικά υγρά. Είναι ως εκ τούτου ονομάζεται «επιτελάρχη» και το «σπίτι κατάστημα της ουσίας». Όλα τα όργανα είναι ένα σκοτεινό χαρακτήρα, μόνο η χοληδόχος κύστη είναι σαφής. Όλα τα άλλα όργανα fu ονομάζεται “σπλάχνα υπεύθυνος για τη μεταφορά” ή κάτι τέτοιο? μόνο η χοληδόχος κύστη δεν είναι χαρακτηρισμένα ως μεταφορέα, αλλά ξεχωρίζει ως ένα «κατάστημα σπίτι.» Πρόκειται για ένα δίκτυο fu (μεταφορές), αλλά έχει τα χαρακτηριστικά ενός δικτύου Zang (αποθήκευση).

 

 

 

ροή του αίματος ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την εποχή του έτους, το σύνταγμα ενός ατόμου, και η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής γαλήνης ή διέγερση. Το αίμα ρέει με μειωμένο συντελεστή, όταν κοιμούνται, και σε αυξημένο ρυθμό, όταν σωματικά εργασίας. Δεκατρείς αιώνες πριν, η επιρροή των Τανγκ δυναστείας λόγιος Γουάνγκ Μπινγκ περιγράφεται αυτή τη λειτουργία του ήπατος με τον ακόλουθο τρόπο:. «Τα καταστήματα στο ήπαρ το αίμα, και η καρδιά κινείται Εάν ένα πρόσωπο κινείται περίπου σε εγρήγορση, τότε το αίμα διανέμεται σε όλα τα κανάλια? αν ένα άτομο ανήκει, το αίμα επιστρέφει στο ήπαρ “.

 

Συναισθήματα όπως ο θυμός, ντροπή, ή απροσδόκητη χαρά μπορεί επίσης να αυξήσει τη ροή του αίματος, προκαλώντας τα αυτιά και το πρόσωπο να κοκκινίζει. Σε καταστάσεις όταν απαιτείται λιγότερο αίμα, είναι “αποθηκεύεται στο συκώτι,” η οποία έτσι αναλαμβάνει μια λειτουργία αποθήκη-όπως.

Η πραγματική αποθήκευση του αίματος γίνεται σε δοχείο διείσδυσης, ένα από τα οκτώ έκτακτων σκάφη που εκτείνεται από το κάτω νταντιέν στο κεφάλι? Αυτό το σκάφος είναι συχνά θεωρείται ότι είναι μέρος του δικτύου του ήπατος. Το ήπαρ είναι καλύτερα σε σύγκριση με τη διαχείριση υπάλληλος, ο οποίος κινείται αγαθά μέσα και έξω από την αποθήκη που απαιτούνται.

 

 

Εξίσου σημαντικό είναι η λειτουργία του ήπατος από τη διατήρηση μιας ομαλής και αδιάλειπτη ροή σχεδόν όλες τις ουσίες του σώματος (συμπεριλαμβανομένων τσι, το αίμα, Jing, και υγρά και χιούμορ). Ο όρος shu (μερικές φορές μεταφράζεται ως κούρσες ή εξομάλυνσης) χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στη δράση της διατήρησης ενός τρόπου λειτουργίας του σώματος που δεν βρίσκεται σε στασιμότητα, δεν είναι υπερβολικά ταραγμένοι, και ρέουν συνεχώς.

Ο όρος Xie (μερικές φορές μεταφράζεται ως αποστράγγιση) χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στη δράση του ήπατος του καθαρισμού στασιμότητας στην σπλήνα / στομάχι. Η σωστή κούρσες και αποστράγγιση, ή η έλλειψη αυτής, ως επί το πλείστον αντικατοπτρίζεται στη σχέση των συναισθημάτων να τσι και την κυκλοφορία του αίματος και στην επιρροή του ήπατος σε λειτουργίες πεπτικό σύστημα:

 

Συναισθηματική πτυχή: η αρχαία κινεζική παρατήρησε ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα που διέπεται σε μεγάλο βαθμό από το δίκτυο της καρδιάς. Ωστόσο, κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η ψυχική ευεξία ή διάφορες αποχρώσεις της κατάθλιψης έχουν σχέση με την κυλά και αποστράγγιση λειτουργία του ήπατος.

Μόνο εάν το συκώτι εκτελεί αυτό το έργο σωστά μπορεί να τσι και το αίμα της ροής του σώματος ανεμπόδιστη, και να διευκολύνει έτσι την αίσθηση της ευκολίας, την αρμονία και την ειρήνη. Αν για κάποιο λόγο το συκώτι αποτυγχάνει να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση, η κατάθλιψη (του ήπατος qi) ή παθολογική άνοδο (από το ήπαρ γιανγκ) μπορεί να οδηγήσει. Όπως το κλασικό δυναστείας Qing, μια πραγματεία περί

Διαταραχές του αίματος (Xue Zheng Lun), αναφέρει: «Το ήπαρ έχει χαρακτηριστεί ως το ξύλο? Ξύλο τσι χαρακτηρίζεται από την αποφασιστικότητά της να πάει κατ ‘ευθείαν στο σημείο όπου θέλει να πάει? Αν δεν είναι αποκλεισμένη ή καταστέλλεται, η κίνηση των πλοίων θα είναι ομαλή. ”

 

Πεπτικό πτυχή: αφού αυτό κινείται λειτουργία του ήπατος ρυθμίζει τη ροή του τσι σε ολόκληρο το σώμα, επηρεάζει τη δυναμική των άλλων δικτύων οργάνων, ιδιαίτερα τις γειτονικές πεπτικό σύστημα. Βοηθά τις ανοδικές και καθοδικές ροές του συστήματος σπλήνας / στομάχι (το στομάχι είναι να κινηθεί η μάζα των τροφίμων προς τα κάτω, η σπλήνα είναι να μετακινήσετε το εξαχθεί τσι προς τα πάνω), περνά τη χολή στο έντερο, βοηθά να μεταφέρει την ουσία τροφίμων, και βοηθά το ανεμπόδιστη κυκλοφορία και το μεταβολισμό του νερού. Η πραγματεία περί

Διαταραχές του αιμοποιητικού λέει “κυλά και αποστράγγιση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ήπατος φύσης. Μόλις τσι τροφή εισέρχεται στο στομάχι, είναι εξ ολοκλήρου μέχρι το ξύλο του ήπατος με την πορεία και το στραγγίζουμε. Μόνο αν αυτή η διαδικασία είναι άθικτη βούληση των σιτηρών και του νερού να μετατρέψει δεόντως.”

 

 

Hun είναι αρχικά ένα αρχαίο αστρονομικό όρο, που περιγράφει το φως του φεγγαριού (σε αντίθεση με το υλικό σώμα του). Ακριβώς όπως σεληνόφως είναι μια αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, Hun συμβολίζει ένα συγκεκριμένο είδος συνείδησης που αντανακλά το ξύπνημα της συνείδησης (σεν) σε ένα άλλο αεροπλάνο. Τα σχόλια Neijing σε τυπικό λακωνική κωδικό του: “Hun είναι ότι αυτό που ακολουθεί σεν συμβαίνει μέσα και έξω.”

 

Hun μπορεί να ερμηνευθεί ως η σφαίρα του υποσυνείδητου που είναι ιδιαίτερα ενεργά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως εκ τούτου, όλες οι κινεζικές λέξεις που περιλαμβάνουν το Hun χαρακτήρα περιγράψει καταστάσεις όνειρα ή έκσταση. Όπως Zhang Jingyue, πλοίαρχος ιατρός της δυναστείας των Μινγκ, το έθεσε: «Αυτό το αμυδρό κατάσταση της συνείδησης κατά τη διάρκεια όνειρα, ή τα φευγαλέα οράματα που βλέπουμε ελιγμού κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, όλα εμπίπτουν στην κατηγορία των Hun.” Hun, με άλλα λόγια, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αιθέριο τύπος συνείδησης που μπορεί να διαχωριστεί από το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου και να αλληλεπιδρούν με άλλες “ψυχές” (όπως hun συχνά μεταφράζεται) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Διαφορετικό από po (δείτε το κεφάλαιο σχετικά με πνεύμονα για περισσότερες πληροφορίες), το ζωτικό ενστικτώδη πνεύμα που συνδέεται στενά με το υλικό σώμα, Hun είναι ό, τι πιστεύεται να φύγει από το σώμα μετά το θάνατο και τι μπορεί να κληθεί στις προσευχές. Οι περιπλάνηση φαντάσματα (που συνήθως προκαλούν προβλήματα) που περιγράφονται στην κινεζική ιστορίες είναι πραγματικά Hun που περιφέρονται γύρω από άσκοπα, επειδή έχουν κανείς να εκτελέσει τις κατευνασμό θυσιών τελετές για αυτούς.

 

 

Σύμφωνα με τις παραδοσιακές έννοιες, αρσενικό φυσιολογία βασίζεται κυρίως σε τσι (yang), ενώ οι γυναίκες φυσιολογία βασίζεται κατά κύριο λόγο σε αίμα (yin). Τα αρσενικά τείνουν να έχουν μια αφθονία του τσι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να περάσουν ελεύθερα, ενώ τα θηλυκά έχουν μια αφθονία του αίματος που μπορεί να δώσει μακριά ελεύθερα (όπως γίνεται εμφανές από την έμμηνο ρύση). Η ηπατική λειτουργία, ως εκ τούτου, έχει μεγάλη επιρροή σε ένα σημαντικό μέρος της γυναικείας φυσιολογίας-έμμηνο ρύση.

 

Η διεισδυτική σκάφος και το δοχείο σύλληψης, είναι δύο οδούς που συνδέονται με το ήπαρ που εμπλέκονται στενά με την μεταφορά του αίματος. Το πλοίο διεισδυτική, παραπάνω σε σύγκριση με μια αποθήκη, καλείται επίσης η θάλασσα αίματος? και το σκάφος σύλληψη, όπως υποδηλώνει το όνομα, πιστώνεται με τη λειτουργία του τρέφοντας τη μήτρα και το έμβρυο.

Τόσο το σκάφος σύλληψη και το δοχείο διεισδυτική ανήκουν στην κατηγορία των οκτώ έκτακτων σκαφών. Και τα δύο αυτά σκάφη που συμμετέχουν στην ικανότητα του ήπατος να αποθηκεύσει το αίμα? που ορίζεται από τη μήτρα, και είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το κανάλι του νεφρού.

 

Η Neijing λέει: «Στις γυναίκες, η tiangui (ικανότητα να συλλάβουν) φθάνει στην ηλικία των δύο χρόνων επτά? Σε αυτό το σημείο, το σκάφος σύλληψη θα είναι ανοικτή, το δοχείο διείσδυσης θα είναι πληθωρικό, και ως εκ τούτου την έμμηνο ρύση έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και εγκυμοσύνη καθίσταται δυνατή …. στην ηλικία των επτά φορές επτά, το σκάφος σύλληψη γίνεται ελλιπής, το σκάφος διεισδυτική έχει εξαντληθεί, η tiangui ξεραίνεται, και σταματά την έμμηνο ρύση?. γήρανση λαμβάνει χώρα και θα υπάρξουν περισσότερες εγκυμοσύνες ”

 

 

Οι τένοντες συνδέουν τους μυς με τα οστά. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ήπατος, διευκολύνουν την ομαλή και συνεχή κίνηση. Λόγω αυτής της βασικής έννοιας, ορισμένοι μελετητές έχουν συμπεριληφθεί πρόσφατα τα νεύρα (που δεν έχουν ξεχωριστή ονομασία στην κλασική κινεζική θεωρία) στην κατηγορία “τένοντες” (Jin). Η εύρυθμη λειτουργία των τενόντων βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τροφή τους από το συκώτι στο αίμα.

 

Τα καρφιά θεωρείται το πλεόνασμα των τενόντων: ως εκ τούτου, είναι ένα εξωτερικό εκδήλωση της γενικής ποιότητας των τενόντων, και ως εκ τούτου, το συκώτι αίματος μέσα. Ξηρά και εύθραυστα ή εξαιρετικά χλωμό κρεβάτια καρφί δείχνουν πάντα μια κακή ποιότητα του ήπατος αίματος, ενώ ροζ nailbeds και σταθερή νύχια δείχνουν μια υγιή κατάσταση του ήπατος αίματος.

 

Μαλλιά συνδέεται επίσης με το αίμα του ήπατος: ονομάζεται το «πλεόνασμα του αίματος” (Xue Yu). Η πλούσια συκώτι στο αίμα των γυναικών εκφράζεται σε ένα καταπράσινο, μακρύ, και ταχέως αναπτυσσόμενη τρίχα στο κεφάλι? αρσενικά έχουν πιο προσώπου και σώματος μαλλιά, η οποία διέπεται από το όργανο τσι, του πνεύμονα.

Ξηρά και εύθραυστα μαλλιά μπορεί να είναι μια ένδειξη της ανεπάρκειας του ήπατος αίματος, ενώ τα μαλλιά που πέφτει ξαφνικά (αλωπεκία) είναι συνήθως επειδή τόσο η ανεπάρκεια αίματος και εμπόδιζε τη ροή του ήπατος αίματος στο κεφάλι, συνήθως οφείλεται σε ξαφνική συναισθηματικό τραύμα.

 

 

Τα μάτια τρέφονται από την ουσία των πέντε δικτύων οργάνων, και έτσι διαφοροποιείται σε πέντε όργανο συγκεκριμένες ζώνες οι οποίες μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές διαγνωστικές πληροφορίες. Τα μάτια ως σύνολο, ωστόσο, αντιπροσωπεύουν το άνοιγμα του ήπατος, και συνεπώς θεωρούνται ότι συνδέονται στενότερα στο ήπαρ από ό, τι σε οποιοδήποτε από τα άλλα δίκτυα οργάνου. «Ήπατος τσι επικοινωνεί με τα μάτια», δηλώνει ο Neijing, «και αν οι λειτουργίες του ήπατος αρμονικά, τα μάτια μπορεί να διαφοροποιήσει τις πέντε βασικές χρώματα ….

Αν το ήπαρ λαμβάνει αίμα, μπορούμε να δούμε. Τα κλαδιά του καναλιού του ήπατος έξω για να το τα μάτια. και συκώτι qi και το συκώτι στο αίμα από τις πλημμύρες τα μάτια για να διατηρηθεί η καλή όραση. όραση ενός ατόμου μπορεί να χρησιμεύσει επίσης ως δείκτης για τη λειτουργία του ήπατος.

 

 

Ακριβώς όπως τα δέντρα (ξύλο) τείνουν να ακολουθήσει αδυσώπητα προς τα πάνω αναζήτησή τους για το φως, το ήπαρ αντιπροσωπεύει την έμφυτη βούληση του σώματος / νου να εξαπλωθεί προς τα έξω. Ακριβώς όπως τσι και το αίμα πρέπει να εξαπλωθεί μέσα στο σώμα για να διασφαλίσει τη φυσική επιβίωση του ανθρώπου σεν πρέπει να διαδοθεί ελεύθερα μέσα από το κοινωνικό περιβάλλον για να εγγυηθεί μια ανεμπόδιστη διέλευση μέσα από τη ζωή.

Τα άτομα με ισχυρή ήπατος τσι και το αίμα είναι συνήθως εξαιρετικό στρατηγικό σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων: ξέρουν πώς να εξαπλωθούν στον κόσμο. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, συχνά κάνουν εξαιρετική διευθυντές επιχειρήσεων. Εάν, ωστόσο, αυτή η σκληρή και αποφασιστική εξάπλωση της φύσης του ήπατος δεν είναι σε κατάσταση αρμονική ισορροπία με την πιο ήπια πλευρά του ήπατος ξύλο ευκολία, την ομαλότητα, την ευελιξία, το ξύλο που θέτει σε κίνδυνο κατάσταση ακαμψίας προκύπτει.

 

 

Το ήπαρ είναι σε θέση να Αποθηκεύστε το Αίμα: όταν το ήπαρ αποτύχει να τρέφεται σωστά από το τσι που προέρχονται από τα τρόφιμα μέσω του σπλήνα / στομάχι, ή εάν για κάποιο λόγο η λειτουργία της αποθήκευσης και τη ρύθμιση της αρτηριακής γίνεται επηρεάζονται, τα συμπτώματα της θολή όραση, κράμπες, ανέστειλε την κοινή μετακίνηση, ξηροφθαλμία, τύφλωση νύχτας, τρέμουν τα χέρια και τα πόδια, μούδιασμα στα άκρα, ξηρό, εύθραυστο, ακατάλληλη, ή γκρι νύχια, ξηρό και διάσπαση μαλλιά, λιγοστά η έμμηνος ρύση ή αμηνόρροια μπορεί να συμβεί.

 

Το ήπαρ χάνει την ικανότητά του να μαθήματος και Drain: αν τσι κολλήσει, η ανέστειλε κυλά δράση του ήπατος τσι εκδηλώνεται αμέσως, με τη μορφή της ψυχικής και συναισθηματικής συμπτώματα? κατάθλιψη, αίσθηση του συναισθηματικού πόνου, ή κλάμα είναι τυπικά παραδείγματα. Αν το συκώτι qi φουντώνει και αναστατώνει την αρμονική αλληλεπίδραση ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό, ξεσπάσματα θυμού, ή πόνο και διόγκωση στις πλευρές του θώρακα μπορεί να οδηγήσει.

 

Αυτή η κατάσταση έχει επίσης άμεσες συνέπειες στη λειτουργία της σπλήνας / στομάχι, ειδικά τις ενέργειες της απορρόφησης, μετατροπή και μεταφορά τσι σιτηρών (μεταγεννητική ουσία). Τα τυπικά συμπτώματα μιας διαταραχής του ήπατος τσι εμπλέκουν τη γειτονική σπλήνα σύστημα / στομάχι ρέψιμο, παλινδρόμηση των οξέων στο στομάχι, εμετό και διάρροια.

 

Αν το συκώτι δεν κυλά το τσι, τα υγρά του σώματος (οι οποίες επίσης βασίζονται στο ήπαρ τσι να μετακινηθούν) μπορεί να παραμείνει στάσιμη, με δυνατότητες ανάπτυξης οιδήματος ή ασκίτη. Και πολύ σημαντικό, εάν το συκώτι qi στασιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα η σωστή κυκλοφορία του αίματος θα πρέπει να έχει απομειωθεί. Ως εκ τούτου, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις που περιλαμβάνουν το συκώτι qi στασιμότητα συχνά εκδηλώνονται με συμπτώματα τόσο του τσι και το αίμα στασιμότητα, όπως piercing πόνο στο στήθος, όγκων και αυξήσεις, και ακανόνιστη έμμηνος ρύση.

 

Συκώτι δυσαρμονία Αντανακλώντας τις συγκινήσεις και Ψυχικής Δραστηριότητες: ανεπάρκεια του ήπατος τσι συνήθως προκαλεί ένα άτομο να είναι αναποφάσιστος και να παραπαίει, με μια σημαντική αδυναμία να προγραμματίσουν το μέλλον αποτελεσματικά. Αν χοληδόχου κύστης τσι είναι ανεπαρκής, το άτομο θα πρέπει να φοβάται, να έχουν μια πανικόβλητο διάθεση, και δυσκολεύεστε να παίρνετε αποφάσεις.

 

Ορισμένες συναισθηματικές καταστάσεις μπορεί να προκύψουν από, ή να προκαλέσει, ηπατικές διαταραχές τσι. Για παράδειγμα, μια κατάσταση της κατάθλιψης που προκαλείται από ένα απρόσμενο γεγονός μπορεί τελικά να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα που αποδίδονται στο συκώτι qi στασιμότητα? ήπατος τσι στασιμότητα, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Ένα έντονο ξέσπασμα θυμού μπορεί να προκαλέσει ξαφνική πονοκεφάλους, ζάλη, πόνο στο στήθος, και άλλα σημάδια του ήπατος-τσι φουντώνουν (όπως η Neijing επισημαίνει: “Όταν ένα άτομο είναι θυμωμένος, το τσι κινείται προς τα πάνω)?

Συκώτι qi έξαρση μπορεί να προκαλέσει ένα να αισθανθεί θυμό. Μερικές φορές ένα πρόσωπο που θα υποστούν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ( «τσι και το αίμα ορμά προς τον εγκέφαλο») κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από ένα ξέσπασμα θυμού. Ο θυμός είναι μια φυσιολογικά φυσιολογικό συναίσθημα και συνήθως δεν θα προκαλέσει τη νόσο. η σταθερή καταστολή του θυμού ή βάζοντας τον εαυτό του πάντα σε μια κατάσταση που δημιουργεί θυμό, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι η αιτία της μακράς κυμαίνονται προβλήματα, δεδομένου ότι προωθεί μια χρόνια κατάσταση των εσωτερικών στασιμότητα qi.

 

Περίσσεια παθογόνα στο Κανάλι Ήπατος: wind-θερμότητας (εξωτερική θερμότητα) που εισέρχονται στο κανάλι του ήπατος προκαλεί κόκκινα, πρησμένα ή επώδυνα μάτια. Upflaring συκώτι φωτιά από εσωτερικά αίτια μπορεί επίσης να παράγει κόκκινα μάτια, ή ένα λευκό φιλμ στο μάτι. Υπερκινητικότητα του ήπατος γιανγκ εκδηλώνεται σε ανερχόμενες συμπτώματα, ιδιαίτερα υπέρταση και ζάλη. Ήπατος-άνεμος (εσωτερική ανέμου) μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, ανεξέλεγκτες κινήσεις των ματιών, κλείδωμα γνάθου, ή τετανικές κράμπες. Η Neijing επισημαίνει ότι: “Όλες οι άνεμο και ζάλη Διαταραχές ανήκουν στο ήπαρ.”

 

Κρύο παθογόνα έχουν πήξεως επηρεάζει στο κανάλι του ήπατος που προκαλεί κοιλιακό πόνο που ακτινοβολεί προς τα γεννητικά όργανα, πόνος όρχεων, ή κολπική ατροφία.

 

 

Φυσικά, το συκώτι και ρυθμίζουν το τσι (Shu gan li τσι): Cyperus (xiangfuzi), Bupleurum (chaihu), μπλε εσπεριδοειδών (qingpi), κουρκουμά (Yujin), το Melia (chuanlianzi).

 

Μετακίνηση στο αίμα και να αποβάλει στάσης (Huo Xue Xing Yu): persica (taoren), Carthamus (Honghua), Tang-kuei (danggui), κόκκινη παιωνία (chishao), βδέλλα (shuizhi), Tabanus (mengchong), Corydalis (yanhusuo), Notoginseng (Sanqi), Achyranthes (niuxi), φρούτα Leonurus (chongweizi).

 

Ομαλή το συκώτι και να θρέψει το αίμα (ROU gan): Tang-kuei (danggui), παιωνία (baishao), φρούτα Lycium (gouqizi), ζελατίνη (Ejiao), Zizyphus (suanzaoren).

 

Βρέξτε το συκώτι και tonify γιν (zi γιν): rehmannia (Dihuang), ho-Shou-Wu (heshouwu), Ligustrum (nuzhenzi), σπόροι αστράγαλος (shawanjili).

 

Astringe το συκώτι (Lian gan): Chaenomeles (mugua), Mume (wumei), schizandra (wuweizi), παιωνία (baishao).

 

θερμότητας σαφές ήπατος (τσινγκ gan): scute (huangqin), γαρδένια (zhizi), prunella (xiakucao), Celosia (qingshuangzi).

 

θερμότητας εξαέρωσης του ήπατος (Xie gan): Gentiana (longdancao), λουλακί (Qingdai), Isatis (daqingye), αλόη (Luhui).

 

Cool συκώτι στο αίμα (Liang GAN): moutan (mudanpi), λιθόσπερμο (zicao), Sanguisorba (diyu), κορυφές τους ζώντες οργανισμούς (cebaiye).

 

Φυσικά θερμότητα του ανέμου στο κανάλι του ήπατος (Shu Feng): χρυσάνθεμο (Juhua), μέντας (bohe), tribulus (baijili), VITEX (manjingzi), siler (fangfeng).

 

Ανοίξτε τις εξασφαλίσεις και σαρώνουν τον άνεμο (Huo Λούο σου feng): μεταξοσκώληκα (jiangchan), typhonium (baifuzi), σκορπιός (quanxie), tribulus (baijili), Equisetum (Müze), Agkistrodon (baihuashe), zaocys (wuxiaoshe).

 

Ζεσταίνουμε το ήπαρ (Wen gan): Evodia (wuzhuyu), Αρτεμισία (aiye), μάραθο (Huixiang), Zanthoxylum (chuanjiao), κανέλα κλαδί (Guizhi), Tang-kuei (danggui).

 

Ηρεμήστε το συκώτι (ping gan): παιωνία (baishao), Uncaria (gouteng).

 

Καταπραΰνει το ήπαρ (Τζεν gan): στρείδι κέλυφος (muli), Χαλιώτης (shijueming), κέλυφος χελώνας (guiban), κέλυφος χελώνας (biejia).

 

Σβήστε εσωτερική ανέμου (xi feng): gastrodia (Tianma), αντιλόπη κέρατο (lingyangjiao), σαρανταποδαρούσα (wugong), σκορπιός (quanxie), μεταξοσκώληκα (jiangchan).

 

 

Εάν το ήπαρ αποτύχει να αποθηκεύσει το αίμα, χρειάζεται να τρέφεται και εξομαλύνεται με ουσίες τονωτικό του αίματος, όπως Tang-kuei (danggui) και παιωνία (baishao). Αν βασική φυσιολογική ουσία του ήπατος γιν-του ήπατος που παίρνει εξευγενισμένα σε συκώτι αίμα έχει ήδη καταστραφεί, το συκώτι πρέπει να υγραίνεται με γιν τονωτικό ουσίες, όπως rehmannia (Dihuang) ή ho-Shou-Wu (heshouwu).

 

Αν το συκώτι qi είναι σε ύφεση, το συκώτι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ουσίες οι οποίες αποκαθιστούν κούρσες λειτουργία του, όπως Bupleurum (chaihu) ή Cyperus (xiangfuzi). Αν παρατεταμένη στασιμότητα τσι έχει επηρεάσει το αίμα προκαλώντας στάση του αίματος, οι ανάγκες του ήπατος αίματος για να μετακινηθεί και η στάση που απελαύνονται από τη χρήση ουσιών όπως persica (taoren) και Carthamus (Honghua).

 

Σε μια κατάσταση όπου ένα ξέσπασμα οργής προκάλεσε μια ανεξέλεγκτη και, συνήθως, ανερχόμενες ροή του τσι, το συκώτι πρέπει να ηρεμήσει με ελαφρά φθίνουσα ουσίες, όπως παιωνία (baishao) ή Uncaria (gouteng). Αν το συκώτι qi κύματα προς τα πάνω και αντλεί το αίμα μαζί με αυτό, ηρεμώντας και φθίνουσα ουσίες πρέπει να συνδυαστεί με βότανα που κρυώσει το συκώτι στο αίμα, όπως moutan (mudanpi)? Achyranthes (niuxi) θα καθοδηγήσει επίσης το αίμα προς τα κάτω. Αν μια τακτοποίηση του θυμού θέτει το συκώτι φλόγες φωτιάς, του ήπατος θερμότητας πρέπει να καθαριστεί με βότανα όπως scute (huangqin), ή σε πιο σοβαρές καταστάσεις, επίσης, να αντιμετωπιστεί με υλικά που εξαγνίσει έντονα συκώτι θερμότητας, όπως Gentiana (longdancao).

 

Εάν το ξύλο δεν πορεία και τη γη διαρροή, τα συμπτώματα της stuckness, πληρότητα, και αγωνία στη μέση του καυστήρα θα πρέπει να μετριαστεί από κυλά το συκώτι (π.χ., με Bupleurum? Chaihu) και την εναρμόνιση της σπλήνας / στομάχι (π.χ., με λευκό atractylodes ? baizhu).

 

Σε περίπτωση που παθογόνων άνεμος-θερμότητας έχουν εισβάλει στο δίκτυο του ήπατος κανάλι, ο άνεμος πρέπει να απελαθεί από τη χρήση ουσιών που φυσικά το συκώτι του ανέμου, όπως μέντα (bohe) ή χρυσάνθεμο (Juhua). Εάν η πήξη επίδραση του κρύου παθογόνων εμποδίζουν την σωστή ροή του αίματος στα κανάλια συκώτι, το συκώτι πρέπει να θερμαίνεται και το κρύο διαχέεται με βότανα όπως η Αρτεμισία (aiye) ή Evodia (wuzhuyu).

 

Αν upflaring συκώτι φωτιά προκαλεί τα συμπτώματα της θερμότητας στο άνω καυστήρα, του ήπατος θερμότητας πρέπει να εκκαθαριστεί. Αν μια συνταγματική ανεπάρκεια του γιν προκαλεί φωτιά και αναπτύσσεται στην σοβαρή κατάσταση της επαναστατικά upflaring ήπατος γιανγκ, η ανεξέλεγκτη συκώτι γιανγκ πρέπει να είναι συγκρατημένος χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ηρεμίας (ελαφρά φθίνουσα) και εξυγίανση (έντονα φθίνουσα) τα ιατρικά φυτά.

Ο γιατρός Zhang Xichun, ωστόσο, προειδοποίησε ενάντια σπρώχνοντας προς τα κάτω και έτσι να ταπεινώνει το συκώτι, το “περήφανη γενική» των συστημάτων-πολύ οργάνου έντονα? μικρών ποσοτήτων ουσιών που προάγουν φυσιολογικά ανοδική ροή του τσι του, όπως βλαστήσει κριθάρι (maiya) και Μελία (chuanlianzi), θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε τύπους που καταπραΰνει το συκώτι.

 

Αν υπάρχει ήπατος άνεμο ανακατεύοντας εσωτερικά, το συκώτι θα πρέπει να ηρεμήσει και ο άνεμος έσβησε. Αν παθογόνων άνεμο φλέγμα εμποδίσει τις εξασφαλίσεις που προκαλούν επιφάνεια μούδιασμα και πόνο, τότε ουσίες που μπορεί να σαρώσει και τον άνεμο από τις εξασφαλίσεις και σαφή φλέγμα απόφραξη των εξασφαλίσεων, όπως μεταξοσκώληκα (jiangchan) ή typhonium (baifuzi), θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.

 

Ως προς τα πάνω το κινητό όργανο γιανγκ, το ήπαρ υποφέρει εύκολα από τα συμπτώματα της υπερκινητικότητας. Ως μέτρο έκτακτης ανάγκης, η Neijing προτείνει την κατάποση γλυκές γεύσεις έως μέτρια συμπτώματα του πόνου, κράμπες, και άλλα συμπτώματα της οξείας ηπατικής επιδείνωση.

 

Επιπλέον, όπως με το δίκτυο ξύλο που είναι παρόμοια με ενεργειακά πολλαπλασιαζόμενα άνοιξη φύλλωμα, το ήπαρ έχει την έμφυτη επιθυμία να εξαπλωθεί και να διαλυθούν. Εάν αυτή η εξάπλωση πτυχή του ήπατος φυσιολογίας έχει διαταραχθεί, διάφορα επίπεδα στασιμότητας πρόδηλη και μέτρα διασποράς πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Από πικάντικη γεύση μπορεί να διαλύσει άμεσα στασιμότητα, μπορούν γενικά να συστηθεί για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από στασιμότητα Qi.

Πικάντικο γεύσεις, όμως, είναι γενικά αύξηση της θερμοκρασίας στη φύση και στο ήπαρ, ιδιαίτερα όταν η ροή του καταστέλλεται, τείνει να ζεσταθεί εύκολα. Διαφορετικό από το συχνά αποκλειστική χρήση πικάντικο ουσιών στη θεραπεία των πνευμόνων, είναι επομένως σημαντικό στην θεραπεία του ήπατος να περιλαμβάνουν μαζί με τα βότανα πικάντικη πικρή, κρύο υλικά.

Τα πικρά υλικά όπως scute (huangqin) ή Gentiana (longdancao) συνήθως κατατάσσονται ως έχουσα ένα ξέφωτο θερμότητας ή θερμότητας καθαρισμού επηρεάζουν. Ξινό, άλλωστε, είναι η γεύση με μια άμεση συγγένεια με το δίκτυο του ήπατος. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, ξινά τρόφιμα ή τα βότανα μπορεί να είναι επωφελής για το συκώτι. Καθώς η Neijing επισημαίνει: «ξινή παράγει το συκώτι,” αλλά και προειδοποιεί για την υπερβολική χρήση των ξινή γεύση, δεδομένου ότι αυτό θα προκαλέσει πραγματικά βλάβη στο σύστημα του ήπατος: «Αν η ασθένεια είναι στο στρώμα τένοντα, δεν τρώνε ξινή γεύση . ”

 

Υγρή θερμότητα στη χοληδόχο κύστη πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο με τον καθαρισμό του ήπατος θερμότητας, αλλά και από disinhibiting χοληδόχου κύστης υγρό (π.χ., με capillaris? Yinchen). Σε περιπτώσεις όπου χοληδόχο κύστη τσι επιπτώσεις ανεπάρκεια η ομαλή κυκλοφορία του ήπατος τσι, γενική τόνωση τσι πρέπει να υποστηρίζεται από βότανα που ειρήνευση της Shen και να θρέψει τα νεφρά γιν.

 

Η μητέρα του οργάνου και κάτω καυστήρα γείτονά του ήπατος, των νεφρών, όταν αποδυναμωθεί, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το τσι του ήπατος, γιν και το αίμα. Έτσι, το συκώτι τόνωση δείχνει συχνά τη χρήση των βοτάνων, όπως rehmannia (Dihuang) και φρούτα Lycium (gouqizi) που έχουν επίσης ένα τονωτικό επίδραση στο νεφρό.

 

 

ΣΥΚΩΤΙ Qi στασιμότητα (gan τσι Yu Jue): πρωτογενή συμπτώματα είναι η τάση να πάθουν κατάθλιψη? συχνές αναστενάζοντας? ανυπόμονος διάθεση και ψυχραιμία εστιών? αισθήσεις του ευθιξία? πληρότητα ή την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο στήθος, μεσοπλεύρια ή υποπλεύρια περιοχές.

Δευτερεύοντα συμπτώματα περιλαμβάνουν παρεμποδίζεται κινήσεις του εντέρου? ξηρό και διαστέλλεται μάτια? αίσθηση του κάτι να κολλήσει στο λαιμό? αυτο-αμφιβολία και κλάμα? πόνου (ειδικά μεσοπλεύρια και κοιλιακό) η οποία χαρακτηρίζεται από τη μετακίνηση, το τράβηγμα, ή διεισδυτικό αισθήσεις? στις γυναίκες? προεμμηνορροϊκό διάταση του μαστού? εμμηνόρροιας κράμπες και ακανόνιστη έμμηνο ρύση. Η γλώσσα τυπικά παρουσιάζει ένα κοκκινωπό σώμα (ειδικά στις πλευρές) και ένα λεπτό στρώμα? ο παλμός τείνει να είναι νευρικό.

 

Εκπρόσωπος Βότανα: Bupleurum (chaihu) με παιωνία (baishao), Cyperus (xiangfuzi), κουρκουμά (Yujin), cnidium (chuanxiong), μπλε εσπεριδοειδών (qingpi), Chih-Shih (zhishi), Corydalis (yanhusuo), το Melia (chuanlianzi) .

 

Εκπρόσωπος Τύπους: Bupleurum και Formula Chih-shih (Sini Σαν)? Bupleurum και Cyperus Τύπου (Chaihu Shugan Σαν).

 

Στο ήπαρ ανεπάρκειας (gan Xue Xu): πρωτογενή συμπτώματα είναι χλωμό χρώμα πρόσωπο? ζαλάδα; ξηρά μάτια ή, σε πιο προχωρημένο στάδιο, θολή όραση (ιδιαίτερα τη νύχτα)? μούδιασμα στα άκρα (περιλαμβάνονται τα όπλα εύκολα να “κοιμηθεί”, ενώ στον ύπνο)? περιορισμένη ευελιξία των τενόντων και των μυών.

Δευτερεύοντα συμπτώματα περιλαμβάνουν χλωμό χείλη και τα νύχια? ξηρό, διάσπαση, ατροφήσει, ή ακατάλληλη νύχια? μυϊκές συσπάσεις? σπασμοί ή κράμπες στα άκρα? τρέμουν τα χέρια ή τα πόδια? περιστασιακή μεσοπλεύριο πόνο? κουδούνισμα στα αυτιά? στις γυναίκες: μειωμένη και χλωμό έμμηνο ρύση. Η γλώσσα είναι συνήθως ωχρό ή ροζ? ο παλμός τείνει να είναι λεπτή, ή νευρικό και forceless.

 

Εκπρόσωπος Βότανα: Tang-kuei (danggui), παιωνία (baishao), ζελατίνη (Ejiao), Ligustrum (nuzhenzi), Cornus (shanzhuyu), cnidium (chuanxiong), Zizyphus (suanzaoren), Millettia (jixueteng).

 

Αντιπροσωπευτικών τύπων: Tang-kuei Τέσσερα Συνδυασμός (Siwu Tang)? Tonify Το ήπαρ Αφέψημα (Bugan Tang)? Η σύνδεση Αφέψημα (Yiguan Jian) μείον Melia (chuanlianzi) συν παιωνία (baishao).

 

ΣΥΚΩΤΙ YIN ανεπάρκειας (gan Yin Xu): πρωτογενή συμπτώματα είναι ζάλη? θολή όραση; ξηροφθαλμία? θαμπό μεσοπλεύριο πόνο? ξηρό στόμα και το λαιμό? αισθήσεις θερμότητας στις παλάμες και τα πέλματα.

Δευτερεύοντα συμπτώματα περιλαμβάνουν μούδιασμα στα άκρα? περιορισμένη ευελιξία τένοντα? lusterless νύχια? ανυπόμονος διάθεση και ψυχραιμία εστιών? ξεπλυθούν τα μάγουλα? σκούρο ούρηση? δυσκοιλιότητα; χαμηλό πυρετό? νευρικότητα και αϋπνία? παλιρροϊκό αισθήσεις θερμότητας? νυχτερινές εφιδρώσεις. Η γλώσσα συνήθως παρουσιάζει με ερυθρότητα και μικρή ή καθόλου επικάλυψη? ο παλμός τείνει να είναι νευρικό και πρόστιμο, ή νευρικό, λεπτή, και γρήγορη.

 

Εκπρόσωπος Βότανα: παιωνία (baishao), φρούτα Lycium (gouqizi), Ligustrum (nuzhenzi), ζελατίνη (Ejiao), Tang-kuei (danggui), rehmannia (Dihuang), Cornus (shanzhuyu), ho-Shou-Wu (heshouwu), κέλυφος χελώνας (biejia), Zizyphus (suanzaoren), ζώντες οργανισμούς (baiziren).

 

Αντιπροσωπευτικών τύπων: Σύνδεση Αφέψημα (Yiguan Jian)? Ligustrum και Eclipta Τύπου (Erzhi Wan).

 

ΣΥΚΩΤΙ φωτιά απίστευτα (gan huo Shang Yan): πρωτογενή συμπτώματα είναι πόνος και διόγκωση στο κεφάλι? ζαλάδα; βούισμα στα αυτιά ή αιφνίδια κώφωση? κόκκινο πρόσωπο? κόκκινα, πρησμένα ή επώδυνα μάτια? ξηρή και πικρή αίσθηση στο στόμα? έντονη ανυπομονησία και την τάση να ρίξει ξεσπάσματα θυμού.

Δευτερεύοντα συμπτώματα περιλαμβάνουν αϋπνία? ζωηρά όνειρα? σφύζει ή κάψιμο πόνο κατά μήκος των πλευρών του θώρακα? σκούρο ούρηση? δυσκοιλιότητα. Η γλώσσα τυπικά παρουσιάζει με ένα κόκκινο σώμα και ένα κίτρινο επίχρισμα? ο παλμός τείνει να είναι νευρικό και γρήγορη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top