Αχίλλεια τενοντίτιδα ή τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα

Η τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα ή αλλιώς αχίλλεια τενοντίτιδα ονομάζεται η πάθηση που εμφανίζεται ανάμεσα στη κνήμη και στη φτέρνα του ποδιού. Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο που δεν του δίνουμε αρκετή σημασία διότι βρίσκεται στο σημείο των ποδιών μας. Ωστόσο, η υγεία των ποδιών μας είναι πολύ σημαντική και θέλει προσοχή όπως και όλων των σημείων του σώματος μας.

Πρέπει να δίνουμε τη δέοντα σημασία στα σημάδια που εμφανίζονται στο σώμα μας, διότι αυτές είναι οι προειδοποιήσεις του οργανισμού μας για να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία, όπως θα φρόντιζες και την υγεία του σώματος σου. Είναι και τα δύο εξίσου πολύ σημαντικά για να έχεις μία σταθερή υγεία αλλά και να μην επιβαρύνεσαι από διάφορες ασθένειες.

 

Τι προκαλεί την αχίλλεια τενοντίτιδα και ποια είναι τα συμπτώματα αυτής της πάθησης;

Η αχίλλεια τενοντίτιδα προκαλείται από έναν συνδυασμό διαφόρων καταστάσεων αλλά κυρίως από την εκτεταμένη χρήση του σημείου και από τη κούραση.

Το βάρος μας παίζει σημαντικό ρόλο διότι ασκεί πίεση στο σημείο και το επιβαρύνει. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκείται στο σημείο, τόσο μεγαλύτερο θα γίνει το πρόβλημα. Άλλοι παράγοντες που επιβαρύνουν τη κατάσταση είναι, η αυξημένη κινητικότητα, η σκληρή γυμναστική, κάποιος τραυματισμός σε εκείνο το σημείο, κάποιο είδος γυμναστικής που περιλαμβάνει πηδηματάκια, χοροπηδητά και απότομες κινήσεις και άλλες δραστηριότητες που μπορούν να τραυματίσουν το σημείο.

Επίσης, μπορεί να προκληθεί από κάποια άσκηση χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει προπόνηση, από ένα απότομο τρέξιμο ή από το ξεκίνημα μας καινούριας άσκησης μετά από ένα χρονικό διάστημα αδράνειας ή αποχή από τη γυμναστική ή οποιαδήποτε άλλης άσκησης.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν αλλά τα κυριότερα είναι τα εξής: ένας οξύς πόνος στο σημείο ή λίγο πιο ψηλά μέχρι τον αστράγαλο, πρήξιμο ή μεγάλος πόνος μετά από κάποια άσκηση ή τρέξιμο, ένα παράξενο ‘’κράκ’’ που μπορεί να ακούγεται κάθε φορά που κινείται ο τένοντας και επίσης μπορεί να εμφανιστεί ένα μικρό πρήξιμο το πρωί την ώρα που ξυπνάς, ειδικά αν δεν έχεις ακολουθήσει κάποια θεραπεία πιο πριν.

Λύσεις και θεραπείες της αχίλλειας τενοντίτιδας

Οι θεραπείες για την αχίλλεια τενοντίτιδα είναι πολύ απλές και εύκολες. Κάποιες από αυτές είναι η ξεκούραση μετά από κάποια σκληρή προπόνηση, ο πόνος στο σημείο που πονάς για λίγα λεπτά, το μασάζ μετά από μία δύσκολη μέρα, οι διατάσεις και τα τεντώματα, όπως επίσης και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του σημείου.

Ωστόσο, αν ο πόνος παραμένει, πρέπει να επισκεφτείς έναν εξειδικευμένο γιατρό για να σου χορηγήσει κάποια θεραπεία είτε με ειδικές κρέμες και αλοιφές, είτε με αντιφλεγμονώδες χάπια αλλά και με κάποιες ενέσεις κορτιζόνης.

Αν πόνος δεν υποχωρεί ακόμα και μετά τη θεραπεία, υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστείς μία μικρή επέμβαση στο σημείο, μιας και αν δεν προσέξεις το πρόβλημα στην ώρα του, θα γίνει μία ενοχλητική και μακροχρόνια πάθηση, όπως και όλες οι παθήσεις που δεν τους έχουμε δώσει σημασία την ώρα που πρέπει. 

Ο ασθενής μπορεί να πάθει τενοντίτιδα, μία αρκετά σοβαρή πάθηση που κάνει αδύναμο τον τένοντα και μπορεί να προκαλέσει πολύ αδύναμα άκρα και κλειδώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί που θα θεραπεύονται δύσκολα.

Ο ρόλος του βελονισμού

Ο βελονισμός μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη θεραπεία και στην αποκατάσταση της αχίλλειας τενοντίτιδας.

Σύμφωνα με τη σύγχρονη Κινέζικη Ιατρική, η ‘’ενέργεια Τσι’’ που υπάρχει μέσα στο σώμα μας και διαχέεται σε όλα τα σημεία, πολύ συχνά  ‘’μπλοκάρεται’’ λόγω πολλών παραγόντων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλές ασθένειες στον  ανθρώπινο οργανισμό. Μάθε πόσο μεγάλος είναι ο ρόλος της ενέργειας Τσι και θεράπευσε μια για πάντα τα προβλήματα σου. Υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο που θα σε βοηθήσουν.

Ο βελονισμός θα βοηθήσει την ‘’ενέργεια Τσι’’ να απελευθερωθεί και να αφήσει υγιή κύτταρα αλλά και αίμα να θεραπεύσουν το σημείο γρήγορα και αποτελεσματικά. Όταν κάποιο σημείο είναι ‘’μπλοκαρισμένο’’, θα αρχίσει να πονάει, να μην λειτουργεί καλά και να σου προκαλεί μία ενόχληση.

Η Κινέζικη Ιατρική ισχυρίζεται ότι οι αιτίες προέρχονται από τη καθημερινότητα και τις συνθήκες  της ζωής μας. Ένας βαρύς τραυματισμός, η συνεχόμενη κούραση, η επίπονη άσκηση αλλά και οι διατροφικές μας συνήθειες, όπως και το DNA μας, μπορούν να προκαλέσουν άμεσους τραυματισμούς.

‘Ένας ειδικός βελονιστής θα ψάξει διεξοδικά για τις αιτίες που το προκαλούν, ανάλογα με τη σκελετική δομή του σώματος μας, τη γενική ιατρική εικόνα μας και τις επιλογές που κάνουμε στη καθημερινή μας ζωή, όπως είναι η διατροφή μας, το συσσωρευμένο άγχος και η ψυχική μας υγεία που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργίας μίας ασθένειας ή μίας χρόνιας πάθησης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top