Δακρυοκυστίτιδα

Δακρυοκυστίτιδα: θεραπεία με την ομοιοπαθητική

 

Με τον όρο δακρυοκυστίτιδα περιγράφουμε την φλεγμονή του δακρυϊκού ασκού. Αυτός είναι η κοιλότητα στο μάτι μας, όπου αποθηκεύονται για λίγο τα δάκρυά μας, μέχρι αυτά να φύγουν από τα μάτια για να περάσουν στην μύτη μας. 

Όταν αυτό δεν συμβεί όπως είναι αναμενόμενο, τα δάκρυα λιμνάζουν στον δακρυϊκό ασκό και αναπόφευκτα στην περιοχή αναπτύσσονται μικρόβια, τα οποία είναι η αιτία εμφάνισης της λοίμωξης.

Η δακρυοκυστίτιδα είναι μια όχι τόσο σπάνια νόσος και μπορεί να προκύψει από τα νεογνά, τα παιδιά, τους ενήλικες, έως τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες στις οποίες διαχωρίζουμε την δακρυοκυστίτιδα: την οξεία και την χρόνια. Το κύριο χαρακτηριστικό της οξείας μορφής της νόσου, είναι η απότομη και ξαφνική εκδήλωση πόνου και ερυθρότητας και οιδήματος στον κανθό του οφθαλμού. Από το μέσον του ματιού μας τα συμπτώματα αυτά μπορεί να επεκταθούν έως την μύτη, τα μάγουλα και τα δόντια μας.

Στην χρόνια μορφή της, η δακρυοκυστίτιδα εμφανίζεται συχνότερα και παρουσιάζει δακρύρροια σαν κύριο χαρακτηριστικό της.

Αίτια

Το πιο κοινό αίτιο για την εμφάνιση της νόσου είναι η απόφραξη του ρινοδακρυϊκού πόρου. Αυτή είναι και η πρωταρχική αιτία της εμφάνισής της στα νεογνά. Μπορεί όμως να ευθύνονται και άλλοι λόγοι όπως: λοιμώξεις της ρινικής κοιλότητας, κρεατάκια, στένωση του δακρυϊκού σωλήνα, σκολίωση στο διάφραγμα, όγκοι στην ρινική κοιλότητα, τραύματα στα οστά της μύτης, ατροφική ρινίτιδα κ.α.

Συμπτώματα

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, τα συμπτώματα που επιφέρει η δακρυοκυστίτιδα είναι ο πόνος, τη ερυθρότητα, το οίδημα, πυώδεις εκκρίσεις, δακρύρροια κ.α.

Αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση μπορεί να επεκταθεί εντός του κόγχου του ματιού και να σχηματίσει απόστημα, το οποίο είναι ικανό να οδηγήσει σε κυτταρίτιδα του κόγχου και τύφλωση κατά συνέπεια.

Για αυτό καλό είναι να μην αμελήσουμε να επιληφθούμε της κατάστασης νωρίς, πριν αυτή χειροτερέψει.

θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η θεραπεία για την δακρυοκυστίτιδα που προτείνει η ομοιοπαθητική, είναι εξίσου αποτελεσματική με την αλλοπαθητική αγωγή, η οποία επιβαρύνει τον οργανισμό μας με αντιβιοτικά φάρμακα. Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δρουν σχολαστικά και αντιμετωπίζουν με ευκολία τα συμπτώματα της νόσου, σταματούν την λοίμωξη, καταπολεμούν το οίδημα και τις πυώδεις εκκρίσεις. Έτσι ανακουφιζόμαστε με τον πιο φυσικό και ακίνδυνο για τον οργανισμό μας τρόπο.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +302169001940 +306947010565 για να κλείσετε έγκαιρα ένα ραντεβού με τον ειδικό θεραπευτή μας και να αντιμετωπίσετε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά το πρόβλημα με την δακρυοκυστίτιδα

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top