υπνική άπνοια

Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια κατάσταση η οποία εμφανίζεται κατά την διάρκεια του ύπνου, όπου οι άνθρωποι σταματούν να αναπνέουν για σύντομα χρονικά διαστήματα. Αυτά τα επεισόδια μπορούν να συμβούν μέχρι και 100 φορές μέσα σε μια ώρα. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από αυτήν, ξυπνάνε κατά την διάρκεια του επεισοδίου και αισθάνονται κουρασμένοι όλη την υπόλοιπη μέρα, εξαιτίας του διακοπτόμενου ύπνου. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πίεσης του αίματος και σεξουαλική ανικανότητα.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι υπνικής άπνοιας, η αποφρακτική και η κεντρική άπνοια. Στην πρώτη περίπτωση, η άπνοια προκαλείται συχνά από έναν μπλοκαρισμένο άνω αεραγωγό, ενώ στην δεύτερη περίπτωση εμφανίζεται, όταν ο εγκέφαλος αδυνατεί να δώσει εντολή στους πνεύμονες να αναπνεύσουν.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε υπνική άπνοια. Σε αυτούς συγκαταλέγονται η παχυσαρκία, οι μεγάλες αμυγδαλές και οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις. Μερικές φορές, ακόμα και το αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια ή τα χάπια της καρδιάς μπορούν να προκαλέσουν άπνοια. Η κατάσταση αυτή συχνά προσβάλει άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας και ανήκει στις κληρονομικές καταστάσεις υγείας.

Η θεραπεία με βελονισμό αντιμετωπίζει με επιτυχία το πρόβλημα της υπνικής άπνοιας. Ο βελονισμός αποσκοπεί αρχικά στην υποκίνηση των μυών  που βρίσκονται στους ανώτερους αναπνευστικούς αεραγωγούς, οι οποίοι συχνά καταρρέουν κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Όμως, η τεχνική αυτή  είναι πιθανόν να μην λειτουργήσει σε ασθενείς με βαριές περιπτώσεις άπνοιας.

Υπάρχουν ενδείξεις, ότι ένα συγκεκριμένο είδος βελονισμού, η λεγόμενη ωοθυλακιοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει δραστικά στις περιπτώσεις υπνικής άπνοιας και να τις διαχειριστεί με μεγάλη ευκολία και θετικά αποτελέσματα.

Η ωοθυλακιοθεραπεία χρησιμοποιεί ως πυρήνα θεραπείας το αυτί. Θεωρεί πως είναι το σημαντικότερο μικροσύστημα του οργανισμού μας, το οποίο αντιπροσωπεύει άξια ολόκληρο το σώμα. Τα κρίσιμα σημεία πιέσεως του αυτιού υποκινούνται με την τοποθέτηση κατάλληλων βελόνων ή με την σωστή χειρονακτική πίεση.

βελονισμό Η τοποθέτηση βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης, βοηθούν άμεσα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην διαχείριση των προβλημάτων που προκαλεί η άπνοια. ωτοβελονισμό

Για τον θεραπευτή προτεραιότητα του είναι να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για το ιστορικό και τον τρόπο ζωής του ασθενή και έπειτα να προχωρήσει στην κατάλληλη θεραπεία.

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θεωρεί ότι όλες οι ασθένειες προκαλούνται εξαιτίας της παρεμπόδισης ενεργειακής ροής στο σώμα μας. Ο βελονισμός είναι ο κατάλληλος τύπος θεραπείας για την ενίσχυση και ανακατεύθυνση του qi στο σώμα μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλές ασθένειες ακόμα και περιπτώσεις υπνικής άπνοιας. Το πιο σημαντικό είναι, ότι τα συμπτώματα αποδυναμώνονται και μειώνονται γρήγορα, προσφέροντας έτσι στον ασθενή καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top