Τριχόπτωση και αλωπεκία

 

Η τριχόπτωση ή αλλιώς αλωπεκία είναι μία πολύ συνηθισμένη πάθηση που μπορεί να προκληθεί σε άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά οποιαδήποτε ηλικίας. Οι λόγοι που μπορεί να εμφανίσει κάποιος τριχόπτωση, είναι πολλοί αλλά σε αυτό το άρθρο θα απαριθμήσουμε όσους σχετίζονται με την υγεία μας. 

Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αλωπεκία

Κάποια σημάδια της αλωπεκίας είναι το χάσιμο μαλλιών σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η συνεχόμενη και απότομη απώλεια τρίχας και η αδυναμία ή το σπάσιμο της τρίχας.

Το χάσιμο μαλλιών σε ένα συγκεκριμένο σημείο, σημαίνει ότι ο ασθενής θα χάσει μαλλιά αλλά θα γίνει εμφανές σε ένα μόνο σημείο που θα του δημιουργήσει ένα σχήμα σαν ένα στρογγυλό νόμισμα. Το σημείο δεν θα έχει καθόλου τρίχες αλλά θα επανέλθει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με τη κατάλληλη θεραπεία.

Η συνεχόμενη και απότομη απώλεια μαλλιών θα συνοδευτεί από πτώση τουφών, είτε όταν χτενίζεστε ή κάνετε μπάνιο. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκληθεί από ένα μεγάλο συναισθηματικό άγχος ή ένα γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στον ασθενή.

Επίσης, η αδύναμη τρίχα και το σπάσιμο της μπορεί να προέρχονται από πολλούς παράγοντες. Ο κυριότερος είναι ο ασθενής, να μην προσέχει καθόλου την υγεία του. 

Για να γίνει κάτι τέτοιο στον οργανισμό, θα πρέπει το άτομο που το έπαθε να έχει κάποια χρόνια αρρώστια είτε σωματική, είτε ψυχολογική. Ο συγκεκριμένος ασθενής θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να επανέλθει.

Ωστόσο, η σύγχρονη ιατρική μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις στο πρόβλημα μέσω θεραπειών και διαφόρων εναλλακτικών καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης.

Σύγχρονη Κινέζικη Ιατρική

Σύμφωνα με τη σύγχρονη Κινέζικη Ιατρική, η αλωπεκία ή αλλιώς τριχόπτωση, ευθύνεται κυρίως στην έλλειψη σιδήρου στο αίμα, στο αδύναμο ανοσοποιητικό και στην αναιμία που μπορεί κάποιος να έχει.

Όλα αυτά μπορούν να προκληθούν από το άγχος, τη κακή διατροφή αλλά και τις συνεχόμενες δίαιτες, τη χρόνια χρήση φαρμάκων, τη συνεχόμενη εναλλαγή διάθεσης, κάποια βαριά αρρώστα που ταλαιπωρεί τον ασθενή αλλά και από την ηλικία του κάθε ανθρώπου. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα έχουμε.

Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στη λάθος λειτουργία των νεφρών και του ήπαρ. Όταν το σώμα μας βρίσκεται σε μία αγχώδη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το αίμα και τα κύτταρα μας δεν οξυγωνόνται σωστά, με αποτέλεσμα το ήπαρ και τα νεφρά να υπολειτουργούν και να μην φιλτράρουν καλά το αίμα που φτάνει σε όλο μας το σώμα, όπως επίσης και στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Η Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική πιστεύει ότι η λύση της αλωπεκίας, βρίσκεται στον βελονισμό. Ο βελονισμός βοηθάει στη καλή λειτουργία του αίματος με αποτέλεσμα να δυναμώσει τα κύτταρα και τα όργανα που υπολειτουργούν. Το αποτέλεσμα του βελονισμού θα είναι άμεσο.

Επίσης, η καλή διατροφή και ψυχολογία αλλά και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν τη κατάσταση. 

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top