Οι αλλεργίες της άνοιξης

Οι αλλεργίες της άνοιξης

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη, την αγαπημένη εποχή του χρόνου, αλλά την ίδια στιγμή όμως καλωσορίζουμε και τις αλλεργίες που φέρνει μαζί της. 

Πολλοί είναι αυτοί που υποφέρουν από τις αλλεργίες της εποχής. Μπορεί τα λουλούδια να ανθίζουν, τα δέντρα να βγάζουν καρπούς, ο καιρός να ζεσταίνει και η διάθεση μας να ανεβαίνει, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που την περίοδο αυτή βασανίζονται από τα διάφορα συμπτώματα αλλεργιών.

Εκείνοι που πάσχουν από αλλεργίες κατά την περίοδο της άνοιξης μπορεί να εμφανίσουν ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα, βήχα, πονοκεφάλους, κνησμούς, κόκκινα μάτια με πόνους ή κνησμό, δυσκολία αναπνοής και κούραση. Η ρινική συμφόρηση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες μολύνσεις ή σε ιγμορίτιδες.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ότι οι εποχιακές αλλεργίες μπορούν να επιδεινώσουν την κατάθλιψη, τα προβλήματα πέψης και τον πόνο στις αρθρώσεις.

Η λήψη φαρμάκων είναι μια προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στις περιόδους αυτές. Ο βελονισμός από την άλλη μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση για την εξάλειψη τους και όχι μόνο για την αντιμετώπιση τους.

Δύο ευδιάκριτες θεωρίες για τις αλλεργίες:

Σύμφωνα με την βιοϊατρική, όταν το γρασίδι, τα ζιζάνια και τα δέντρα απελευθερώσουν την γύρη τους, κάποιοι από τους ανθρώπους αντιδρούν με αυξημένη ανοσολογική απόκριση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί από τον οργανισμό η ισταμίνη, η οποία οδηγεί σε φλεγμονή και μυϊκή συστολή.

Στην θεωρία του βελονισμού οι εποχιακές αλλεργίες δεν βασίζονται μεμονωμένα στην έκκριση ισταμίνης, αλλά εξετάζεται συνολικά η γενική διάσπαση των αμυντικών μηχανισμών στον οργανισμό.

Ο βελονισμός ‘ρωτά’, γιατί η ασυλία του ατόμου βρίσκεται σε κίνδυνο, αντί να αποδεχτεί την υπερβολική αντίδραση της ανοσολογικής απόκρισης και την καταστολή της από αντισταμινικά. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι το ανεπαρκές Wei Qi.

Το Wei Qi βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού. Αυτό προέρχεται από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα τρόφιμα, στο νερό και στην αναπνοή. Βοηθάει στην προστασία του οργανισμού από τους εξωτερικούς παράγοντες ασθενειών, όπως είναι οι μικροοργανισμοί.

Διασκορπισμένο μεταξύ των πνευμόνων, του δέρματος και των μυών θερμαίνει και τρέφει το εξωτερικό του σώματος. Το Wei Qi κυκλοφορεί μέσω του υποδόριου ιστού, ανοίγοντας και κλείνοντας τους πόρους και τους ιδρωτοποιούς αδένες. Έτσι λοιπόν, όταν το Wei Qi είναι ανεπαρκές, το σώμα μας δεν είναι εξοπλισμένο για να διαχειρίζεται τους εξωγενής παράγοντες που εισβάλλουν σε αυτό, όπως είναι η γύρη.

Πώς ο βελονισμός μπορεί να θεραπεύσει τις αλλεργίες:

Στην θεωρία του βελονισμού ένα άτομο με ανεπαρκές Wei Qi, αναπτύσσει συμπτώματα αλλεργιών, αφού πρώτα έρθει σε επαφή με τον μολυσμένο αέρα. Ο αέρας, όπως ένας παθογόνος παράγοντας, χαρακτηρίζεται από την αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων, στα οποία συγκαταλέγονται ο πονοκέφαλος, ο ερεθισμένος λαιμός και μάτια και η ρινική συμφόρηση.

Η θεραπεία του βελονισμού θα ξεκινήσει με το καθάρισμα των σημείων από τον αέρα, σημεία στα οποία έχουν εκδηλωθεί τα συμπτώματα αλλεργίας, καθώς και με την ενίσχυση του ανεπαρκούς Wei Qi. Επίσης, θα εξετάσει τις σωματικές αδυναμίες ενός ή περισσότερων οργάνων των ανθρώπων που πάσχουν από αλλεργίες.

Τα συστήματα που προσβάλλονται πιο συχνά από τις χρόνιες αλλεργίες είναι ο πνεύμονας, το νεφρό και η σπλήνα. Ο πνεύμονας είναι το πιο επιφανειακό σύστημα του οργανισμού, το οποίο επηρεάζεται άμεσα ή βραχυπρόθεσμα από τις εποχές του χρόνου. Τα νεφρά είναι εξίσου σημαντικά επειδή θεωρούνται η ρίζα του Wei Qi. Το σύστημα της σπλήνας προκαλεί το Wei Qi, μέσω της μετατροπής του φαγητού σε θρεπτικές ουσίες.

Η θεραπεία του βελονισμού βοηθά επιτυχώς στην αντιμετώπιση της δυσαναλογίας του Wei Qi και των συμπτωμάτων της αλλεργίας. Είναι επίσης αποτελεσματική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές μολύνσεις του οργανισμού.

Οι άνθρωποι τείνουν να αποδέχονται τις εποχιακές αλλεργίες ως κάτι που είναι αναπόφευκτο. Δεν είναι ανάγκη να γίνεται αυτό, από την στιγμή που ο βελονισμός έχει αποδείξει, ότι οι αλλεργίες μπορούν να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν για πάντα. Μπορεί να ανακουφίσει τους πάσχοντες από τα συμπτώματα των αλλεργιών χωρίς αρνητικές παρενέργειες, αλλά και να τις αποτρέψει.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top