νόσος του Κρον

Η νόσος του Κρον

Η νόσος του Κρον είναι μια ασθένεια που προσβάλει το έντερο, δημιουργώντας φλεγμονές στο εσωτερικό των πεπτικών περιοχών. Η συγκεκριμένη φλεγμονή εξαπλώνεται στα βαθιά στρώματα των προσβεβλημένων εντερικών ιστών. Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλλουν και διακυμαίνονται από ήπιο μέχρι σοβαρό βαθμό, καθώς και μπορούν να αναπτυχθούν σταδιακά ή να εμφανιστούν ξαφνικά, χωρίς κάποια προειδοποίηση. 

Τα πιο κοινά συμπτώματα αυτής της νόσου είναι η συνεχής διάρροια, ο κοιλιακός πόνος, οι κράμπες, το αίμα στα κόπρανα, έλκος στα εντερικά τοιχώματα και η απώλεια όρεξης και βάρους, ως αποτέλεσμα της ανώμαλης πεπτικής λειτουργίας και της αδυναμίας του οργανισμού να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες.

Άλλα συμπτώματα που είναι πιθανό να συνοδεύουν την νόσο του Κρον είναι ο πυρετός, η κόπωση, η εμφάνιση αρθρίτιδας, η φλεγμονή των ματιών, δερματικές διαταραχές και φλεγμονή του συκωτιού ή των χολικών αγωγών.

Η αιτία που προκαλεί την νόσο του Κρον παραμένει άγνωστη, καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμα από την δυτική ιατρική. Υπάρχει όμως η υποψία, ότι προκαλείται από έναν συνδυασμό  κληρονομικότητας και κάποιας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η διατροφή, η πίεση, το άγχος και ορισμένα φάρμακα μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση αυτή.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί μια γνωστή θεραπεία για την νόσο του Κρον. Η ιατρική περίθαλψη εστιάζεται κυρίως στον περιορισμό και στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων που έχουν εμφανιστεί.

Για την θεραπεία των συμπτωμάτων της νόσου χρησιμοποιούνται αντιφλεγμονώδη φάρμακα, κατασταλτικά του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιβιοτικά. Σε πολύ βαριές περιπτώσεις γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση τμημάτων του εντέρου.

Η κινέζικη ιατρική παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη σχετικά με την νόσο του Κρον, γιατί εκείνη έχει αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την δυτική ιατρική. Για την κινέζικη ιατρική δηλαδή, η διάγνωση μιας ασθένειας γίνεται με την καθολική εξέταση των συμπτωμάτων που εμφανίζει ένα άτομο και μόνο το σύνολο τους μπορεί να την οδηγήσει στον καθορισμό της αρχικής αιτίας μιας ασθένειας. Ανάλογα με τα συμπτώματα, η νόσος του Κρον ταξινομείται ως ένας τύπος άλγους στην κοιλιακή χώρα ή τύπος διάρροιας ή και τα δύο.

Δεδομένου ότι η  νόσος του Κρον έχει επιπτώσεις στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος του οργανισμού, μπορούν να εμφανιστούν ανωμαλίες και διαταραχές στο στομάχι, στην σπλήνα, στο παχύ έντερο ή στα νεφρά. Συνήθως, η συγκεκριμένη νόσος είναι το αποτέλεσμα μιας γενετικής ανωμαλίας του ατόμου, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από την διατροφή, την συναισθηματική πίεση, την υπερκόπωση, το περιβάλλον ή από μια άλλη χρόνια ασθένεια.

Η θεραπεία του βελονισμού μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό και στην εξάλειψη των συμπτωμάτων που έχει εμφανίσει αυτή η ασθένεια. Συμπτώματα όπως είναι η διάρροια και ο κοιλιακός πόνος αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχώς με τον βελονισμό.

Όπως συμβαίνει και με τους άλλους τύπους ασθενειών, ο βελονισμός όχι μόνο βοηθάει στην εξασθένηση ή στην εξάλειψη των συμπτωμάτων, αλλά παράλληλα διορθώνει τις δυσαναλογίες του σώματος και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού για την γρηγορότερη απαλλαγή του οργανισμού από την ασθένεια ή από την μελλοντική εμφάνιση άλλων ασθενειών.

Η θεραπεία της νόσου του Κρον με την βοήθεια του βελονισμού είναι μια βαθμιαία και σταθερή διαδικασία. Ο βελονισμός δεσμεύει την πρόοδο της θεραπείας, κάθε συνεδρία βασίζεται στην επιτυχία της τελευταίας. Ασθένειες, όπως η νόσος του Κρον, χρειάζονται χρόνο για να αντιμετωπιστούν και να καταπολεμηθούν.

Εν τούτοις, ο βελονισμός είναι η άριστη επιλογή θεραπείας, καθώς μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς να ταλανίζονται από τα διάφορα συμπτώματα αυτής της ασθένειας.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top