κοκκύτης

Κοκκύτης. θεραπεία με ομοιοπαθητική

Ο κοκκύτης είναι μια μεταδοτική βακτηριακή νόσος. Προκαλείται από το βακτήριο Bordetela pertussis και επηρεάζει το αναπνευστικό μας σύστημα. Μεταδίδεται με τον αέρα ή το σάλιο και τον βήχα κάποιου που νοσεί. Είναι τόσο μεταδοτικός που μπορεί να προκαλέσει επιδημία. Από την μόλυνση έως την έναρξη των συμπτωμάτων, μεσολαβούν επτά έως δέκα ημέρες. 

Συμπτώματα

Τα πρώτα συμπτώματα που παρουσιάζει κάποιος που νοσεί από κοκκύτη είναι παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος. Δηλαδή μπορεί να έχει πυρετό, βήχα, ρινική καταρροή. Αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται κατά την διάρκεια της νύχτας και κάποιες φορές ο βήχας είναι τόσο έντονος που οδηγεί σε εμετό. Ανάμεσα στις εξάρσεις του βήχα οι πάσχοντες βγάζουν ήχους με υψηλές συχνότητες, σαν την βραχνή κραυγή ενός κόκορα ή λαχανιάζουν κατά την αναπνοή. Στα βρέφη κάτω του ενός έτους μπορεί να έρθει στιγμή που να μην μπορούν να ανασάνουν. Τα συμπτώματα δυστυχώς, διαρκούν για πολλές εβδομάδες, μπορεί έως και δέκα.

Ο κοκκύτης, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επιφέρει επιπλοκές όπως πνευμονία, αιμορραγία ή να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Η ομοιοπαθητική έχει στην διάθεσή της επαρκή σκευάσματα για να αντιμετωπίσει τον κοκκύτη. Με φυσικά και ήπια συστατικά, παρμένα από την φύση και χωρίς παρενέργειες, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του βήχα και τις δυσκολίες στην αναπνοή, το συχνό φτέρνισμα, την ρινική καταρροή, τον εμετό.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι εξαιρετικά καταπραϋντική, με αντιβηχικές, αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί και με αλλοπαθητικά φάρμακα και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλει ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους. Έτσι επιτυγχάνεται το μέγιστο όφελος για τον ασθενή.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και για αυτό η ομοιοπαθητική θεραπεία για τον κοκκύτη, όπως και όλες τις παθήσεις είναι εξειδικευμένη. Και φυσικά στοχεύει στο να θεραπεύσει τον άνθρωπο στην ολότητά του και όχι μόνο στο να τον ανακουφίσει από τα συμπτώματα της εκάστοτε νόσου.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top