εξισορρόπηση των ορμονών

Η εξισορρόπηση των ορμονών

Ο βελονισμός είναι η πιο αποτελεσματική μορφή θεραπείας για την εξισορρόπηση των ορμονών στον οργανισμό μας. 

Αυτό το είδος εναλλακτικής θεραπείας μπορεί να βοηθήσει επιτυχώς στην ρύθμιση ποικίλλων ορμονών στο σώμα. Για παράδειγμα, ο βελονισμός μπορεί να εξισορροπήσει ορμόνες που συσχετίζονται με την διάθεση, αντιμετωπίζοντας έτσι τις συναισθηματικές διαταραχές, όπως είναι η κατάθλιψη, η ανησυχία, η οξυθυμία και ο θυμός.

Επιπλέον, μπορεί να ρυθμίσει ορμόνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα του ύπνου. Έτσι ρυθμίζοντας εκ νέου, στην σωστή αναλόγια τις συγκεκριμένες ορμόνες μέσα στο σώμα, μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία και παράλληλα να βελτιώσει τις συνθήκες του ύπνου, ώστε να ξυπνάτε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια.

Με την σωστή εξισορρόπηση των ορμονών, ο βελονισμός δημιουργεί έναν υγιή, σωματικά και ψυχικά, οργανισμό. Είναι ικανός να βελτιώσει και να αυξήσει τα επίπεδα της ενεργητικότητας στο σώμα, προκαλώντας σε εμάς διανοητική καθαρότητα και διαύγεια κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η θεραπεία με βελονισμό συμβάλει επίσης στην επιτυχή αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο, καταπολεμώντας συμπτώματα PMS, PMDD και των επίπονων και βαριών περιόδων. Φυσικά, υπεύθυνη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, είναι η εξισορρόπηση των ορμονών μέσα στο σώμα, η οποία επιτυγχάνεται μέσω των θεραπειών του βελονισμού.

Τέλος, αποτελεί μια χείρα βοηθείας για τις γυναίκες που οδεύουν προς την περίοδο εμμηνόπαυσης, επειδή ο βελονισμός μπορεί να τις ανακουφίσει από τα έντονα συμπτώματα που αυτή προκαλεί, όπως είναι οι εξάψεις, η κούραση, η δυσκολία ύπνου και οι βραδινές εφιδρώσεις.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι ο βελονισμός και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας του, βασίζονται στις εσωτερικές δυσαναλογίες που υπάρχουν στο σώμα μας. Είναι ικανός να καταπολεμήσει επιτυχώς ποικίλες σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Ωστόσο, για να το πετύχει αυτό, πρέπει αρχικά να επικεντρωθεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μέσα στο σώμα.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top