Οσφυαλγία

Οσφυαλγία

Οσφυαλγία είναι ο πόνος που νιώθουμε χαμηλά στην πλάτη και αποτελεί την πιο κοινή πάθηση των ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση συνήθως προκαλείται από την χρόνια πίεση των συνδέσμων, από τον νωτιαίο εκφυλισμό ή την οστεοαρθρίτιδα ή είναι το αποτέλεσμα της πρόπτωσης του μεσοσπονδύλιου δίσκου που μπορεί εύκολα να επιδεινωθεί από τον καθημερινό τρόπο ζωής των ανθρώπων (έντονη πίεση από την σωματική εργασία ή την άσκηση). 

Η θεραπεία της συχνά περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή κατά του πόνου, χειροπρακτική για την επανατοποθέτηση του σπονδύλου, το θεραπευτικό μασάζ για να χαλαρώσει τους μυς και την φυσιοθεραπεία για την διόρθωση της στάσης του σώματος και την ενίσχυση των μυών. Η χειρουργική επέμβαση είναι επικίνδυνη για αυτό και συνιστάται μόνο σε βαριές περιπτώσεις.

Από την άλλη ο βελονισμός αποτελεί αποτελεσματική και ακίνδυνη θεραπεία για την αντιμετώπιση της οσφυαλγίας. Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες είτε ότι η ίδια είναι ευαίσθητη στον πόνο, ότι πονάει δηλαδή από μόνη της, είτε ότι ευθύνονται τα νεφρά.

Η πιο κοινή όμως αιτία της οσφυαλγίας είναι η ανεπάρκεια των νεφρών που οδήγησαν το σώμα μας σε αυτή την κατάσταση. Για την κινέζικη ιατρική, τα νεφρά ελέγχουν τα κόκαλα και την σπονδυλική στήλη. Η αδυναμία των νεφρών έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη τροφοδότησης των χαμηλότερων σημείων της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης γενικότερα.

Η κατάσταση αυτή εμφανίζει συνήθως διαφορετικούς τύπους πόνου στο σημείο αυτό. Το είδος πόνου βοηθά τον θεραπευτή να εντοπίσει την αιτία του και να οδηγηθεί στην σωστή θεραπεία.

Για παράδειγμα, μια πλάτη που είναι εκτεθειμένη στο κρύο και στην υγρασία για αρκετό χρονικό διάστημα θα εμφανίσει οξείς πόνους. Αυτό συμβαίνει γιατί το κρύο και η υγρασία εμποδίζουν την σωστή ροή του qi(ενέργεια) και της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Ο πόνος αυτός είναι πιο έντονος το πρωί, εξασθενεί με την άσκηση και με την θερμότητα, ενώ χειροτερεύει με το κρύο.

Για τον βελονισμό, η οσφυαλγία προκαλείται από την στασιμότητα του qi (ενέργεια) και της κυκλοφορίας του αίματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα οξύ διάστρεμμα ή χρόνιες καταστάσεις πόνου που δημιουργούνται από την ανεπάρκεια των νεφρών.

Η υπερβολική άσκηση και η καταπόνηση από την σωματική εργασία και την κακή στάση του σώματος μπορούν εύκολα να οδηγήσουν κάποιον στην οσφυαλγία. Ο πόνος της πλάτης είναι έντονος και διαπεραστικός, με τάσεις να εξασθενεί και να δυναμώνει. Η ελαφριά άσκηση είναι σημαντικός παράγοντας αντιμετώπισης αυτού του πόνου. Αυτή η περιοχή είναι ευαίσθητη στην αφή και παρουσιάζει δυσκολία κίνησης(ακαμψία των ραχιαίων μυών).

Πως ο βελονισμός βοηθάει στην καταπολέμηση της οσφυαλγίας:

Η θεραπεία με βελονισμό βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης, η οποία προκαλεί αδυναμία και πόνο στη περιοχή της πλάτης, Υποκινεί δηλαδή το qi (ενέργεια) και την κυκλοφορία του αίματος, ελευθερώνοντας ξανά την ροή προς τους μεσημβρινούς. Στην συνέχεια, αφού αντιμετωπιστεί ο πόνος του ασθενή βοηθά στην ενίσχυση των νεφρών.

Η θεραπεία με βελονισμό καταπολεμά άμεσα τον πόνο, κινητοποιεί τις άμυνες του σώματος μας και βοηθά στην υποκίνηση και ενίσχυση των φυσικών λειτουργιών του οργανισμού μας. Είναι μια άριστη επιλογή θεραπείας για ασθένειες με οξείς και χρόνιους πόνους.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top