Ελκώδης κολίτιδα : θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η ελκώδης κολίτιδα ανήκει στις ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, μαζί με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και την νόσο του Crohn. Πρόκειται για μια αυτοάνοση νόσο του εντέρου που προκαλεί  φλεγμονώδεις βλάβες στην εντερική βλεννογόνο μεμβράνη. 

Προσβάλλει το ορθό και το παχύ έντερο και όχι το λεπτό έντερο. Εμφανίζεται  συνήθως σε άτομα ηλικίας 15-25 και 45-60 ετών, ανεξαρτήτως φύλλου. Παίρνει αρκετό χρόνο για να εξελιχθεί η νόσος, δεν δίνει ξαφνικά συμπτώματα. Πρέπει να αντιμετωπιστεί, για να μην οδηγήσει σε επιπλοκές, απειλητικές ακόμη και για την ζωή του ασθενούς.

Ελκώδης κολίτιδα:Συμπτώματα

Η ελκώδης κολίτιδα έχει ως κύριο σύμπτωμα  την διάρροια με παρουσία αίματος και εσωτερικά τα έλκη και τις πληγές στον βλεννογόνο του εντέρου. Αυτή η κατάσταση εξελίσσεται σταδιακά και μπορεί να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες, με διαφορετική ένταση κάθε φορά. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνοδεύεται από κοιλιακό άλγος και πυρετό, καθώς και απώλεια βάρους. Τα συμπτώματα πάντως ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή.

Κάποιες φορές τα συμπτώματα μπορεί να επιφέρουν επιπλοκές ή να οδηγήσουν σε σοβαρότερες ασθένειες, όπως τον καρκίνο του ορθού. Όταν συμβαίνει σε παιδιά, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή ανάπτυξης, λόγω της απώλειας βάρους. Επιβάλλεται λοιπόν να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή στην νόσο και την αντιμετώπισή της.

Αίτια της ελκώδους κολίτιδας

Η ελκώδης κολίτιδα έχει κάποιους γενετικούς παράγοντες που οδηγούν στην αιτιολογία της. Υπάρχει δηλαδή, ένα οικογενειακό ιστορικό σε μέλη της ίδιας οικογένειας που παρουσιάζουν την νόσο. Δεν είναι τυχαίο ότι 12 περιοχές του γονιδιώματος συνδέονται με την ασθένεια.

Δεν οφείλεται σε διατροφικούς παράγοντες, όμως ο κάθε ασθενής δεν ανέχεται τις ίδιες τροφές που μπορεί κάποιον άλλον να μην τον επιβαρύνουν. Συνήθως προτείνεται διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες.

Συμβουλές για την ελκώδη κολίτιδα

Η ελκώδης κολίτιδα χρειάζεται πολλά υγρά και κυρίως νερό, για να ξεκουράσουμε το έντερο και να μην αφυδατωθούμε από την διάρροια. Επίσης το ζελέ είναι μια καλή επιλογή για την νόσο, αντίθετα με το ανθρακούχο νερό. Κρατώντας ένα ημερολόγιο διατροφής, θα βρείτε μόνοι σας ποια τροφή σας ενοχλεί και ποια όχι.

Ελκώδης κολίτιδα και η Θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η ελκώδης κολίτιδα βρίσκει αντιμετώπιση με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Ανακουφίζουν τον κοιλιακό πόνο, τις αιμορραγίες, την διάρροια. Επίσης μπορούμε να προτείνουμε αγωγή για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για ιογενείς ή βακτηριακές επιθέσεις.

Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται ως συμπτωματική θεραπεία αλλά και ως μέσο πρόληψης για να αποφύγουμε ή να καθυστερήσουμε την εμφάνιση της ελκώδους κολίτιδας και των επιπλοκών της.

Η έγκαιρη ομοιοπαθητική θεραπεία και η μη πρότερη χρήση ανοσοκατασταλτικών, ενισχύει την πιθανότητα πιο μόνιμων θεραπευτικών αποτελεσμάτων.

Καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας : +302169001940 +306947010565 και κλείστε ένα ραντεβού με τον θεραπευτή μας, για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ελκώδους κολίτιδας με τον πιο φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες από βαριές φαρμακευτικές αγωγές και με εξατομικευμένες προτάσεις και θεραπεία.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top