Εμβοές

Εμβοές

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από εμβοές. Παρ’ όλα αυτά, ενώ έχουν υποβληθεί σε όλες τις εξετάσεις, δεν μπορούν να βρουν την ακριβή αιτία. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, οι εμβοές μπορούν να σχετίζονται με κάποια διαταραχή λειτουργίας οργάνου καθώς και με μπλοκαρισμένα κανάλια ενέργειας.

Εμβοές και συμπτώματα

Οι εμβοές είναι ένας ήχος σαν βουητό στο εσωτερικό του αυτιού, του οποίου η συχνότητα έχει διακυμάνσεις, μπορεί να είναι χαμηλή ή ψηλή, βαριά ή λεπτή. Πολλοί άνθρωποι περιγράφουν τις εμβοές ως ήχους από έντομα ή βουητό αεροπλάνων. Με εμβοές διαγιγνώσκονται πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, και οι οποίες δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία. Ο θόρυβος στο εσωτερικό του αυτιού τους έρχεται και φεύγει, και ειδικά τις ώρες ησυχίας, γίνεται πιο ενοχλητικός. Το αποτέλεσμα είναι ότι εντέλει επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους, την ακουστική τους ικανότητα, την ποιότητα του ύπνου τους, και τα άτομα αυτά καταλήγουν εξαντλημένα και εκνευρισμένα.

Αιτίες

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις εμβοές. Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική πιστεύει ότι οι εμβοές οφείλονται σε πρόβλημα στην ακοή ή σε δυσλειτουργία κάποιου οργάνου ή στο ότι έχουν μπλοκάρει κανάλια ενέργειας.

Εμβοές και νεφρά

Ένας από τους λόγους που εμφανίζονται εμβοές αποδίδεται στα νεφρά. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, ένας από τους λόγους που τα νεφρά συνδέονται στενά με τα αυτιά είναι επειδή τα νεφρά καταλήγουν στα αυτιά. Μία λειτουργία των νεφρών είναι να προάγουν την κυκλοφορία του Τσι και του Αίματος στα αυτιά και να διασφαλίζουν τη σωστή και ομαλή τους λειτουργία. Όταν υπάρχει διαταραχή στα νεφρά, για παράδειγμα αδύναμο Γιν στα νεφρά, τότε τα αυτιά δεν λειτουργούν επαρκώς. Αφού λοιπόν τα αυτιά αδυνατούν να λάβουν επαρκώς Αίμα και Τσι από τα νεφρά, το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται εμβοές.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι οι εμβοές οφείλονται σε πρόβλημα στα νεφρά

Οι εμβοές μοιάζουνε με βόμβο εντόμων και αν σφραγίσετε τα αυτιά σας με τα χέρια σας, ο ήχος ελαττώνεται ή εξαφανίζεται. Παράλληλα μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως: λήθαργο, ναυτία, πόνο στη μέση, στα γόνατα, ανικανότητα, μειωμένη ερωτική διάθεση, συχνοουρία, δίψα και ξύπνημα αρκετά πρωί.

Τι να κάνετε:

Πώς να θεραπεύσετε τις εμβοές που συνδέονται με τα νεφρά;

Σε αυτή την περίπτωση, ενισχύουμε τα νεφρά για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος στο αυτί.

Τι τρώμε;

Θα πρέπει να επιλέγετε τροφές ευεργετικές για τα νεφρά σας. Τέτοιες τροφές είναι: σπόροι σησαμιού, γκότζι μπέρι, γαρίδες, σούπα μοσχάρι, μαύρα φασόλια, φασόλια σόγιας.

Να φροντίζετε τον εαυτό σας

Καθώς τα νεφρά βρίσκονται χαμηλά στην πλάτη, θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε δυνατή πλάτη και σε καλή κατάσταση. Αν ωστόσο πονάτε χαμηλά στην πλάτη θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε έγκαιρα προκειμένου να ξεκινήσετε θεραπεία για τις εμβοές.

Αποφύγετε την υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα

Η κινέζικη ιατρική σημειώνει ότι η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα αποδυναμώνει τα νεφρά. Ως αποτέλεσμα είναι πιθανόν να εμφανιστούν εμβοές.

Εμβοές – συκώτι και χοληδόχος κύστη

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, προβλήματα στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη μπορούν να καταλήξουν σε εμβοές.

Γιατί όμως οι εμβοές σχετίζονται με το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη; Γιατί οι μεσημβρινοί του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης φτάνουν γύρω από τα αυτιά. Όταν λοιπόν το συκώτι και η χοληδόχος κύστη έχουν μπλοκαριστεί, η περισσευούμενη αυτή θερμότητα θα φτάσει μέχρι τα αυτιά, μπλοκάροντας τη λειτουργία τους και προκαλώντας εμβοές.

Αυτού του τύπου οι εμβοές είναι αρκετά πιο επίμονες. Αυτός που τις έχει είναι σαν να ακούει τρεχούμενο νερό ή δυνατό θόρυβο μηχανής. Όταν καλύπτει με τα χέρια του τα αυτιά του, η ένταση του ήχου δυναμώνει. Ταυτόχρονα μπορεί να παρουσιαστούν τα εξής συμπτώματα: θυμός, κυκλοθυμία, στρες, κόκκινο πρόσωπο και εξάψεις, ανησυχία και πολλά όνειρα, αϋπνίες, δυσκοιλιότητα, χαμηλή κινητικότητα εντέρου, πίεση στην κύστη, πρήξιμο στην κοιλιά, πιασμένοι ώμοι και αυχένας, πονοκέφαλος και φαγούρα στα αυτιά.

Αποφύγετε τα πικάντικα και βαθείας κατάψυξης φαγητά

Οι εμβοές αυτής της αιτιολογίας απαιτούν αποφυγή πικάντικων τροφών και βαθείας κατάψυξης. Θα πρέπει να τρώτε τροφές που εξισορροπούν το συκώτι και την χοληδόχο κύστη σας. Σέλινο, καρότα, πορτοκάλια, πράσινο τσάι, μέντα, λεμόνι, πράσινα λαχανικά, αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη σας και να αποκαταστήσετε την κυκλοφορία του αίματος γύρω από το αυτί.

Χαλαρώστε τους ρυθμούς σας

Το συκώτι και η χοληδόχος κύστη βρίσκονται σε άμεση συσχέτιση με τα συναισθήματά σας και το στρες. Χαλαρώνοντας τους ρυθμούς σας και την πίεση που δέχεστε, μπορείτε να ενισχύστε τη λειτουργία του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης σας ώστε να αποτρέψετε τις εμβοές.

Τι να κάνετε:

Πηγαίνετε στη φύση και ασκηθείτε

Η συχνή χαλαρή άσκηση που περιλαμβάνει περπάτημα, τζόκινγκ, κολύμπι, γιόγκα, τάι τσι, καθώς και η απαλή μουσική, ενισχύουν τη λειτουργία του συκωτιού και της κύστης σας.

Έμβοες – άλλες αιτίες

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τονίζει ότι εμβοές μπορούν να προκαλέσουν και άλλα προβλήματα που αφορούν την κυκλοφορία του αίματος γύρω από το αυτί όπως: ατύχημα, τραυματισμός στον αυχένα και τους ώμους, ιγμορίτιδα, ρινίτιδα, πονοκέφαλοι, γρίπη, απόστημα στα δόντια.

Εμβοές – Τι να κάνετε

Αν έχετε εμβοές τις οποίες δεν μπορείτε να θεραπεύσετε μόνος σας, καλό θα ήταν να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια και να κάνετε εξονυχιστικό τσεκάπ.

Αν παρά το τσεκάπ, δεν μπορείτε να βρείτε τον λόγο, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν θεραπευτή. Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική με όλες τις φυσικές της μεθόδους και τα βότανα μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τις εμβοές σας.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top