Η ομοιοπαθητική δεν δημιουργεί εξαρτήσεις στα φάρμακα

Η ομοιοπαθητική είναι μια θεραπευτική μέθοδος που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο στην ολότητά του και τον οργανισμό του σύμφωνα με την κατασκευαστική του εικόνα. Η ομοιοπαθητική στηρίζει την θεραπεία της στην πεποίθηση πως «τα όμοια θεραπεύουν όμοια». 

Αυτό σημαίνει πως θεραπεύει με ουσίες που αν τις χορηγήσουμε σε ένα υγιές άτομο, θα παρουσιάσει συμπτώματα όμοια με αυτά που θα είχε αν ασθενούσε, χωρίς να δημιουργεί εξαρτήσεις στα φάρμακα.

Η διαφορά της αλλοπαθητικής θεραπείας με την ομοιοπαθητική, είναι πως η πρώτη προσπαθεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα μιας νόσου στοχεύοντας τα φυσιολογικά όρια του σώματος, ενώ η δεύτερη στοχεύει στην υποβόσκουσα αιτία της νόσου χρησιμοποιώντας στην φυσική ανταπόκριση του ίδιου του οργανισμού.

Σημασία της ομοιοπαθητικής θεραπείας

Η ομοιοπαθητική ως μέσον θεραπείας δεν περνάει απαρατήρητη σήμερα. Με τα σκευάσματά της προστατεύει τους ασθενείς από τις παρενέργειες που παρουσιάζουν άλλες επιθετικές για τον οργανισμό αγωγές. Χορηγούνται σε ελάχιστες δόσεις, κατευνάζουν τα συμπτώματα και λειτουργούν ανακουφιστικά για τον οργανισμό χωρίς να προκαλούν εξαρτήσεις στα φάρμακα.  Η ομοιοπαθητική μπορεί να βάλλεται ακόμη, ως προς τα αποτελέσματά της, ως ψευδοεπιστήμη αλλά έχει συμβάλλει σημαντικά στην θεραπεία ασθενειών στον ιατρικό κόσμο αδιαμφησβήτητα.

Χαρακτηριστικά ομοιοπαθητικής θεραπείας και η ασφάλειά της

Ασφαλής και αποτελεσματική

Τα 200 χρόνια έρευνας και δοκιμών των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, έχουν αποδείξει το πόσο ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος θεραπείας. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούν την ελάχιστη ικανή δοσολογία του δραστικού συστατικού που χρειάζεται. Για αυτό αποτελούν την πιο φυσική και ήπια αγωγή για όλους.

Ήπια και μη εθιστική

Η ομοιοπαθητική δεν δημιουργεί εξαρτήσεις στα φάρμακα. Οι αγωγές δεν είναι εθιστικές και δεν προκαλούν επικίνδυνες αντιδράσεις. Για αυτό μπορεί να την ακολουθήσουν βρέφη, παιδιά, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, με την παρακολούθηση του ειδικού θεραπευτή τους φυσικά.

Συνδυαστική προσέγγιση

Η ομοιοπαθητική δεν υποκαθιστά τα υπόλοιπα θεραπευτικά μέσα. Χρησιμοποιείται ως κύρια θεραπεία για πολλές νόσους, αλλά μπορεί και να χρησιμεύσει επικουρικά, όπως για παράδειγμα στην αποθεραπεία μετά από ένα χειρουργείο.

Δυο διαφορετικοί κόσμοι

Δεν έχει σχέση με τα αλλοπαθητικά φάρμακα και τις αγωγές που χορηγούνται με αυτά.

Μπορεί η αλλοπαθητική και η ομοιοπαθητική να συνυπάρξουν;

Μπορεί η αλλοπαθητική και η ομοιοπαθητική να έχουν τις διαφορές τους ως προς την προσέγγιση της νόσου, τα σκευάσματα που χρησιμοποιούν όμως μπορούν να συνυπάρξουν κάλλιστα. Οι ειδικοί θεραπευτές που γνωρίζουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να σας προτείνουν κάποια από αυτά παράλληλα με όποια αλλοπαθητική αγωγή χρησιμοποιείτε. Έτσι θα έχετε τα μέγιστα οφέλη και από τις δυο αγωγές.

Στις επόμενες χιλιετίες η ομοιοπαθητική θα καινοτομήσει και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ανθρωπότητα. Και αυτό γιατί η θεραπεία της δεν καταστέλλει απλά τα συμπτώματα μιας νόσου, αλλά ενισχύει τον οργανισμό ώστε να πολεμήσει με τις δικές του δυνάμεις και δεν ενέχει τον κίνδυνο για εξαρτήσεις στα φάρμακα. Η ομοιοπαθητική κερδίζει σταθερά έδαφος καθημερινά και θα είναι σύντομα παγκοσμίως σε περίοπτη θέση σε σχέση με τις αγωγές της κλασσικής ιατρικής.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία ήδη βοηθάει μεγάλο αριθμό ατόμων με σοβαρές παθήσεις και προσφέρει μόνιμα και ικανοποιητικά αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες.

Η ομοιοπαθητική δεν υποτιμά τις μεθόδους της αλλοπαθητικής θεραπείας, θεωρεί όμως ότι επιτελούν έναν εμπορικό σκοπό. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και χειρουργεία θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν στρεφόμασταν στην βοήθεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας έγκαιρα.

Η ομοιοπαθητική έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν την πανώλη, αλλά προωθεί και την πρόληψη μέσω της θεραπείας της. Πρόκειται για ένα θεραπευτικό μέσον του 21ου πλέον αιώνα, το οποίο είναι οικονομικά βιώσιμο, ήπιο και αβλαβές και αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ασθενειών.

Το να μοιράζεσαι δείχνει φροντίδα ❤️

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top