Ινομυαλγία

Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι μια διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από έναν χρόνιο και αμβλύ πόνο και συνοδεύεται από τα συμπτώματα κόπωσης και τα προβλήματα ύπνου.

Αυτά όμως μπορούν να διαφέρουν και να αλλάζουν ανάλογα με τον καιρό, το στρες, την σωματική δραστηριότητα και την ώρα της ημέρας. Ο πόνος συνήθως εμφανίζεται στους μυς, στους τένοντες και στους συνδέσμους τους.

Το πρόβλημα της ινομυαλγίας μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες καταστάσεις υγείας, όπως είναι η κατάθλιψη, η χρόνια κόπωση, οι πονοκέφαλοι, η αρθρίτιδα και το IBS.

Δεν έχουν ακόμα οριστεί με ακρίβεια οι αιτίες της εμφάνισης της, αν και θεωρείται αποτέλεσμα συνδυασμού γενετικής, άγχους, τραυματισμών, υπερβολικής κόπωσης και καταπόνησης του σώματος, καθώς και λοιμώξεων.

Για την δυτική ιατρική, το πρόβλημα της ινομυαλγίας θεωρείται μια περίπλοκη κατάσταση και για αυτόν τον λόγο η θεραπεία της αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες.

Από την άλλη μεριά, ο βελονισμός είναι μια αποτελεσματική επιλογή θεραπείας, καθώς καταπολεμά άμεσα τον πόνο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται και περιορίζονται το πρόβλημα της κατάθλιψης, του άγχους και οι διαταραχές του ύπνου.

Η θεραπεία με βελονισμό εστιάζει στην εξισορρόπηση των δυσαναλογιών που επικρατούν στον οργανισμό και στην ενίσχυση της αρμονικής και υγιής λειτουργίας των συστημάτων των οργάνων μέσα στο σώμα.

Έτσι όταν κάποιο όργανο του σώματος ή ένα σύστημα οργάνων δεν λειτουργεί κανονικά και υπάρχουν προβλήματα στην πέψη, στον ύπνο, στο νευρικό ή ανοσοποιητικό μας σύστημα και στον ύπνο, ο βελονισμός μπορεί να το επηρεάσει, να το διορθώσει και να το επαναφέρει στην κανονική λειτουργία του.

Σύμφωνα με την βελονισμός η ινομυαλγία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα τριών δυσλειτουργιών στο σώμα. Αρχικά, μπορεί να αναπτυχθεί εξαιτίας της ανεπάρκειας της σπλήνας, γεγονός που μπορεί να είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση των συμπτωμάτων της κόπωσης, των πεπτικών προβλημάτων, της μυϊκής αδυναμίας και της αδυναμίας συγκέντρωσης.

Δεύτερον, είναι πιθανόν η συγκεκριμένη κατάσταση να αναπτυχθεί εξαιτίας της συσσώρευσης ή της απόφραξης της ενέργειας qi στο ήπαρ, προκαλώντας συναισθηματικά συμπτώματα και δυσκαμψία των μυών.

Η ανεπάρκεια του αίματος εμποδίζει τον οργανισμό από το να ‘τρέφεται’ σωστά, προκαλώντας τον συνεχή πόνο, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό της ινομυαλγίας.

Τέλος, η αδυναμία της σωστής λειτουργίας των νεφρών παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οι χρόνιοι πόνοι στους μυς σχετίζονται άμεσα με την καλή υγεία των νεφρών.

Ο βελονισμός είναι σε θέση να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και στην εξάλειψη του πόνου, να ενισχύσει την καλή διάθεση, να βελτιώσει την πέψη, την ποιότητα του ύπνου, καθώς και όλα τα άλλα συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν εξαιτίας της ινομυαλγίας.

Πρόκειται για μια διαδικασία επούλωσης και όχι για μια άμεση λύση, για αυτό και η ανάκαμψη απαιτεί χρόνο και βασίζεται στην πρόοδο των τελευταίων συνεδριών, οδηγώντας σε μια σταθερή και σταδιακή βελτίωση.

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας, ότι η ινομυαλγία είναι μια περίπλοκη κατάσταση και για αυτόν τον λόγο χρειάζεται περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλες καταστάσεις υγείας, για να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί οριστικά.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top