Καταπολεμήστε την δυσκοιλιότητα με την ομοιοπαθητική  

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κατάσταση η οποία ταλαιπωρεί πολλά άτομα. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η δυσκολία στην αφόδευση σε τακτική βάση. Υπάρχουν δυο είδη δυσκοιλιότητας: η χρόνια και η δυσκοιλιότητα της εγκυμοσύνης. Η τελευταία είναι περιστασιακή μιας και διαρκεί όσο και η εγκυμοσύνη της γυναίκας, η πρώτη όμως χαρακτηρίζεται χρόνια γιατί διαρκεί πάνω από 6 μήνες. 

Και ενώ υπάρχουν άτομα που μπορεί να χρειαστεί να εκκενώσουν ακόμα και 3 φορές την ημέρα, υπάρχουν και εκείνοι που περνούν μέρες χωρίς κενώσεις και ταλαιπωρούνται με σκληρά και ξηρά κόπρανα και πόνο στην περιοχή του πρωκτού.

Αίτια

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την κινητικότητα των εντέρων μας και μας προκαλούν δυσκοιλιότητα. Μπορεί για παράδειγμα να φταίει το άγχος, η αδράνεια, οι αιμορροΐδες, ο υποθυρεοειδισμός, ο σακχαρώδης διαβήτης,  παθήσεις του εντέρου, το γήρας, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές, κακή διατροφή, αφυδάτωση κ.λπ.

Συμπτώματα

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα σύμπτωμα από μόνη της και όχι μια νόσο. Οι ενδείξεις που την χαρακτηρίζουν είναι πόνος στην κοιλιά, λίγες κενώσεις, σκληρά κόπρανα, φούσκωμα, σε σπανιότερες περιπτώσεις αίμα στα κόπρανα, απώλεια βάρους κ.α.

Δυσκοιλιότητα και ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική θεραπεύει την δυσκοιλιότητα ανάλογα με το αίτιο που την προκάλεσε. Ο θεραπευτής μελετά το ιστορικό του ασθενούς, μαθαίνει τις διατροφικές του συνήθειες, ρωτά για τυχόν φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί να προκάλεσαν την δυσκοιλιότητα. Αναλύει την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς και πληροφορείται για τις λεπτομέρειες σχετικά με τις κενώσεις του(συχνότητα, αίσθηση, κ.α.).

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες αυτές τις παραμέτρους ο θεραπευτής είναι πλέον σε θέση να σχηματίσει εικόνα για τον ασθενή και την αιτία που τον οδήγησε στην δυσκοιλιότητα. Τότε είναι σε θέση να του χορηγήσει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό σκεύασμα που θα τον ανακουφίσει από την δυσάρεστη αυτή κατάσταση.

Υπάρχουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα για να προωθήσουν την κινητικότητα των εντέρων και άλλα για να εμποδίσουν τα κόπρανα μέσα στο έντερο από το να αφυδατωθούν και έτσι να διευκολυνθεί η κένωση.

Επίσης χορηγούνται άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα όταν υπάρχουν αιμορροίδες  ή πόνος στην περιοχή του πρωκτού κατά την αφόδευση. Ακόμη και για την αφυδάτωση υπάρχει λύση από την ομοιοπαθητική, καθώς προτείνεται ειδικό σκεύασμα μαζί με πολύ νερό για να μαλακώσουν τα κόπρανα.

Μην αφήνετε την δυσκοιλιότητα να σας ταλαιπωρεί καθημερινά. Επικοινωνήστε με τον ειδικό θεραπευτή μας στα τηλέφωνα: +302169001940 +306947010565 και κλείστε ένα ραντεβού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top