Μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η μείζονα καταθλιπτική διαταραχή είναι μια κατάσταση που προκαλείται συνήθως από τα προσωπικά μας προβλήματα, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η απώλεια μιας δουλειάς κ.α.

Είναι συχνά δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να ξεπεραστεί μια τέτοια διαταραχή. Τα σημάδια της είναι οι αλλαγές της διάθεσης, το άγχος και η θλίψη. Η ομοιοπαθητική μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα που παρουσιάζονται και να αντιμετωπίσει την μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα κάποιου που πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, είναι η συνεχής πεσμένη διάθεση και η μόνιμη θλίψη που παρουσιάζει. Έχει χάσει το νόημα της ζωής και τα βλέπει όλα μαύρα. Τίποτα δεν του προσφέρει χαρά και ζει στην μονοτονία. Έχει έλλειψη ενέργειας και υποφέρει από εξάντληση ψυχική και σωματική, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Συχνά έχει έλλειψη συγκέντρωσης ή ασθενή μνήμη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εργασίας του. Επηρεάζεται και η αυτοπεποίθησή του καθώς και η ικανότητα προσέγγισης με τους άλλους. Αισθάνεται αποτυχημένος και στερείται αυτοεκτίμησης. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε τάσεις αυτοκτονίας. Αυτό αποτελεί και το πιο συχνό πρόβλημα σε άτομα που πάσχουν από  μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα

Για κάθε σύμπτωμα που φέρνει η μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, υπάρχει και το κατάλληλο ομοιοπαθητικό σκεύασμα. Έτσι θα σας δοθεί άλλο φάρμακο αν παρουσιάζετε πνευματική κόπωση και απώλεια μνήμης, άλλο για το άγχος, άλλο για την έλλειψη αυτοπεποίθησης και άλλο αν πάσχετε από υστερικές κρίσεις. Η αγωγή είναι πάντα εξατομικευμένη.

Άλλες μορφές θεραπείας

Υπάρχουν και πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις ατόμων που μπορεί για παράδειγμα να έχουν δυσκολία στο να κλάψουν ή να μην αντέχουν να τους παρηγορούν τρίτοι. Αλλά και στον αντίποδα, εκείνοι που εξαρτώνται από την συντροφιά και την παρηγοριά των άλλων. Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Υπάρχουν φάρμακα ακόμη και για την περίπτωση εκείνων που βυθίζονται περισσότερο στην κατάθλιψη, όταν ακούν μουσική. Και τέλος, για εκείνους που βρίσκουν παρηγοριά μόνο στο φαγητό.

 

Συνδυάζοντας τα παραδοσιακά φάρμακα, με τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα. 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top