Πονοκέφαλοι

Πονοκέφαλοι. Ποιες είναι οι αιτίες;

Οι πονοκέφαλοι είναι πολύ διαδεδομένοι και οι γιατροί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με αυτούς. Οι αιτίες που τους προκαλούν ποικίλλουν. Άλλες φορές μπορεί να προέρχονται από τραυματισμό στο κεφάλι, ή τον αέρα, το κρύο, την ζέστη, την υγρασία δηλαδή από εξωτερικούς παράγοντες. Ενώ συμβαίνει να προκύπτουν και από εσωτερικές διαταραχές του οργανισμού μας. Στην δεύτερη περίπτωση, συνήθως οι πονοκέφαλοι αυτοί οφείλονται σε ανεπάρκεια ή μπλοκάρισμα της ενέργειας Qi (τσι) ή του αίματος σε κάποιο όργανο ή κανάλι.

Οι αιτίες των πονοκεφάλων για την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική είναι εφικτό να προσδιοριστούν από τα χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα:

Η φύση των πονοκεφάλων

  • Εάν οι πονοκέφαλοι είναι ξαφνικοί, υποδεικνύει ότι προέρχονται από εξωτερικές αιτίες
  • Η σταδιακή έναρξη δηλώνει εσωτερικές διαταραχές
  • Οι ήπιοι πονοκέφαλοι σχετίζονται με ανεπάρκεια της ενέργειας

Qi (τσι) ή του αίματος

  • Ο δυνατός πόνος υποδηλώνει στασιμότητα του αίματος σε κάποια όργανα ή κανάλια
  • Το αίσθημα βάρους παραπέμπει σε συσσωρευμένη υγρασία
  • Ο πόνος πριν την έμμηνο ρύση φανερώνει στασιμότητα του αίματος

Το επίκεντρο των πονοκεφάλων

  • Το επάνω μέρος ή τα πλάγια του κεφαλιού μπορεί να δηλώνουν ότι υπάρχει διαταραχή στο συκώτι. Επίσης μπορεί να υπάρχει υποχωρητικός πόνος και ευερεθιστικότητα
  • Το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σχετίζεται με διαταραχές στο συκώτι. Μπορεί να παρατηρηθεί και πρόβλημα στο ιγμόρειο.
  • Όταν πονά όλο το κεφάλι, μπορεί να είναι από εξωτερικούς λόγους ή από ανεπάρκεια των νεφρών ή της σπλήνας. Παράλληλα συμπτώματα μπορεί να είναι έλλειψη όρεξης, έλλειψη ενέργειας, πόνος χαμηλά στην πλάτη.

Οι πονοκέφαλοι μπορεί να κρύβουν υποβόσκουσες αιτίες. Παράγοντες όπως τα συναισθήματα, οι τροφές ή οι καιρικές συνθήκες βοηθούν στην διάγνωσή τους.

Με την βοήθεια της διάγνωσης της γλώσσας και των παλμών αλλά και με στοχευμένο ερωτηματολόγιο, ο ειδικός θεραπευτής εξατομικεύει κάθε περίπτωση και στοιχειοθετεί το θεραπευτικό πλάνο με στόχο την ρίζα του προβλήματος και όχι το σύμπτωμα που είναι οι πονοκέφαλοι.

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική βοηθάει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, βρίσκοντας τις αιτίες και απαλλάσσει τους πάσχοντες από τα παυσίπονα μιας και προσφέρει πιο φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top