θεραπεία της γονιμότητας

Αντιμετώπιση της γονιμότητας

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι ο βελονισμός βοηθά αποτελεσματικά στην θεραπεία της γονιμότητας. Είναι ικανός να αυξήσει το ποσοστό σύλληψης κατά 26 τοις εκατό. Ο βελονισμός μπορεί να αντιμετωπίσει ποικίλες αιτίες στειρότητας, όπως τις συνεχείς ακούσιες διακοπές εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί της γονιμότητας έχουν αποδείξει επίσης, ότι ο βελονισμός μπορεί να θεραπεύσει και τις επιπλοκές του θυρεοειδή που οδηγούν στην στειρότητα. 

Ο βελονισμός  είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην αρχαία κινέζικη παραδοσιακή ιατρική. Σύμφωνα με αυτόν, για την σωστή θεραπεία πρέπει να σταθεροποιηθεί το πλέγμα μεταξύ των σημαντικών διαβάσεων του σώματος, τους γνωστούς σε εμάς μεσημβρινούς, ώστε να μπορεί να ρέει σωστά η απαραίτητη ποσότητα ενέργειας. Η ενίσχυση λοιπόν αυτής της ενεργειακής ροής που απελευθερώνεται κατά μήκος των μεσημβρινών, μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητες σύλληψης.

Αρχικά, για την θεραπεία της γονιμότητας, ο βελονισμός θα ρυθμίσει εκ νέου την ισορροπία μεταξύ των ορμονών του σώματος και θα καταπολεμήσει την πίεση. Το πιο κοινό πρόβλημα της μη γονιμότητας μεταξύ των γυναικών, είναι η αναταραχή της ωογένεσης, όπου το ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Αυτή η αναταραχή δημιουργείται από την ορμονική ανισορροπία.

Για παράδειγμα, εάν τα επίπεδα της προγεστερόνης είναι ανεπαρκή, το έμβρυο δεν θα μπορέσει να συνδεθεί με την μήτρα. Ενώ, τα υψηλά επίπεδα της προλακτίνης είναι πιθανόν να αποτρέψουν την ωογένεση. Ωστόσο, οι βελόνες, μπορούν να αφυπνίσουν και να ενισχύσουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα φυσικά, ψυχικά, πνευματικά και διανοητικά, αποκαθιστώντας την ορμονική ισορροπία μέσα στον οργανισμό.

Η θεραπεία της γονιμότητας βασίζεται επίσης στην πίεση που ταλανίζει τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την γονιμότητα τους. Τα στρεσαρισμένα άτομα εκκρίνουν την ορμόνη κορτιζόλη στον εγκέφαλο τους, η οποία διαταράσσει την νευροχημική ισορροπία του, αλλάζοντας έτσι τα επίπεδα των ορμονών. Στις γυναίκες επηρεάζει την βλεννογόνο ισορροπία, η οποία είναι σημαντική για τον αναπαραγωγικό κύκλο.

Όλη η πίεση και η εύθραυστη ισορροπία, μεταξύ του βλεννογόνου, των αναπαραγωγικών θαλάμων και του υποθαλάμου μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς της μήτρας και να εμποδίσουν την μετακίνηση αλλά και την γονιμοποίηση του ωαρίου. Επίσης, η πίεση στους άνδρες μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα, αλλά και να διαταράξει την σωστή κινητικότητα και το σπερματικό τους επίπεδο.

Όμως,ο βελονισμός  ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών (ορμόνες της ευτυχίας), οι οποίες με την σειρά τους βελτιώνουν τα επίπεδα  τόσο της ωχρινοτρόπου ορμόνης, όσο και της θηλακιοτρόπου. Αυτές οι ορμόνες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την γονιμότητα, καθώς αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κορτιζόλης και της πίεσης.

Ωστόσο, ο βελονισμός, όπως και οι άλλες φυσικές θεραπείες, αποτελεί μια ιατρική μέθοδο επέμβασης, της οποίας η διαδικασία ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά για την θεραπεία γονιμότητας. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία για 3 έως 4 μήνες προτού τους επιτραπεί να προχωρήσουν στην γονιμοποίηση ή στην μεταφορά ωαρίων ή στην τεχνητή γονιμοποίηση. Είναι μια θεραπεία βήμα-βήμα, η οποία επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι γυναίκες, συνήθως, ενθαρρύνονται να ακολουθούν την διαδικασία του βελονισμού πριν και μετά από την σύλληψη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού αποβολών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης.

Ακόμα και μετά από την σύλληψη, ο βελονισμός  είναι χρήσιμος  και σε άλλα ζητήματα που επιφέρει μια εγκυμοσύνη. Είναι σε θέση δηλαδή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ασθένειες, τους πόνους, τις ναυτίες την νευρικότητα και τα προβλήματα ύπνου που ταλαιπωρούν τις εγκυμονούσες.

Η θεραπεία του βελονισμού σε συνδυασμό με την βοτανική και την παραδοσιακή ιατρική συμβάλλει δυναμικά και αποτελεσματικά στην θεραπεία της γονιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top