Η ζωή μετά την απώλεια βάρους

Για πολλούς από εμάς η απώλεια βάρους γίνεται όχι μόνο στόχος αλλά και εμμονή. Κι αν ζυγίζουμε λίγο λιγότερο τι ακριβώς σημαίνει για εμάς αυτό; Αλλάζει κάτι δραστικά στην ζωή μας ή είναι μια απλή διαπίστωση και προχωράμε παρακάτω; 

 

Το βάρος είναι απλά ένας αριθμός που αντιστοιχεί στην έλξη της βαρύτητας που ασκείται από την γη στο σώμα μας. Καταναλώνουμε λοιπόν τις προσπάθειές μιας ζωής για να αδυνατίσουμε και στο τέλος αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αλλάζουν και πολλά στις ζωές μας αλλάζοντας αυτόν τον αριθμό. Τα προβλήματα πολλές φορές παραμένουν κι όσο κι αν εμείς χάσουμε κάποια κιλά δεν γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι.

 

Συμβαίνει λοιπόν να παραμελούμε την διατροφή μας, να τρώμε χωρίς έλεγχο και να προσποιούμαστε ότι δεν μας απασχολεί το βάρος μας. Στην πραγματικότητα θέλουμε όμως να είμαστε πιο αδύνατοι.

 

Ποιο είναι αλήθεια το ζητούμενο; Να χάσουμε λίγα κιλά, να μην έχουμε δυσανάλογο σώμα, να έχουμε όμορφες καμπύλες και να φύγουν τα αντιαισθητικά παχάκια;. Αν τα καταφέρουμε όλα αυτά νομίζουμε ότι θα γίνουμε αποδεκτοί και αγαπητοί από τους άλλους. Θα δώσουμε την εικόνα ότι προσέχουμε την διατροφή και την άσκησή μας και μας ενδιαφέρει το να είμαστε υγιείς.

 

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που κατανοούν καλύτερα τα πράγματα και τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν στα αποτελέσματα που θέλουν. Όπως για παράδειγμα να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω με την άσκηση και να προσέξουν λίγο παραπάνω με την διατροφή τους. Ξέρουν ότι χάνοντας λίγα κιλά θα αισθανθούν καλύτερα για τον εαυτό τους , θα σταματήσουν να είναι εξαρτημένοι από την ζάχαρη, δεν θα τους πειράζει να επιλέξουν πιο υγιεινές τροφές και θα ξυπνούν κάθε πρωί χαρούμενοι και θα αισθάνονται πιο ελαφρείς. Αυτό θα είναι το ζητούμενο και όχι αν θα αποκτήσουν γραμμωμένους κοιλιακούς.

Περιμένουμε την απώλεια των κιλών για να καθορίσουμε την αξία μας ως άνθρωποι; Και το στηρίζουμε όλο αυτό στην έλξη μας από την γη; Ακούγεται αστείο…είναι ένας μόνο αριθμός! Και όμως αφήνουμε να μας απασχολεί για χρόνια.

 

Πώς λοιπόν μπορούμε να μην κάνουμε σαν τρελοί στην θέα φαγητού, να μην απασχολούμαστε με την εικόνα του σώματός μας συνέχεια αλλά να έχουμε μια υγιή σχέση με το φαγητό και το σώμα μας; Χρειάζεται πολλή εσωτερική δουλειά για να καταλάβουμε ότι το βάρος αυτό καθεαυτό δεν μετράει. Δείτε τι να κάνετε:

 

Σκεφτείτε πώς θέλετε να νοιώθετε μέσα στο σώμα σας και όχι πώς να ελέγξετε την εικόνα σας.

Είμαστε εμείς που θα καθορίσουμε πώς θα αισθανόμαστε μέσα στο σώμα μας και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αυτό. Αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως είναι ο χρόνος, ο οποίος αλλάζει το σώμα μας. Αν θέλουμε να αισθανόμαστε ελαφρείς και αισθησιακοί  μέσα στο σώμα μας μπορούμε να το πετύχουμε άσχετα με το πόσο ζυγίζουμε. Αρκεί να απαγκιστρωθούμε από την εικόνα του σώματός μας και να επιλέξουμε να το αγαπήσουμε και να δουλέψουμε για αυτό.

Τότε άσχετα με τα κιλά μας θα αισθανόμαστε σέξι και θα έχουμε αυτοπεποίθηση ακόμα κι αν ζυγίζουμε λίγο παραπάνω. Μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το  μυστικό είναι να επικεντρωθείτε στο να φροντίζετε τον εαυτό σας αντί να προσπαθείτε να δείχνετε τέλειοι. Τότε θα καταλάβετε πόσο αστείο είναι το νούμερο στην ζυγαριά!

 

 

Φτιάξτε την ζωή σας όπως την ονειρεύεστε σήμερα και μην περιμένετε να την καθορίσει το βάρος σας.

Αν θέλετε να αισθάνεστε άνετα και να είστε αγαπητοί προσπαθήστε καθημερινά για αυτό φορώντας ρούχα που σας ταιριάζουν και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφοι αντί να περιμένετε να αλλάξετε το σώμα σας.

Αφουγκραστείτε τις ανάγκες του σώματός σας, αγαπήστε το και μην περιμένετε αυτό να σας αλλάξει την ζωή. Μαγειρέψτε θρεπτικές συνταγές ανάβοντας κεριά και ακούγοντας jazz μουσική και ασκηθείτε όσο σας επιτρέπει το σώμα σας χωρίς να το πιέζετε.

 

Μην βασίζετε τη σχέση σας με το φαγητό στο πόσο ζυγίζετε.

Αν συνηθίζετε να πέφτετε με τα μούτρα στην πίτσα ή τα μπράουνις  όταν η διάθεσή σας δεν είναι στα καλύτερά της και σκέφτεστε¨ είμαι χάλια, ας φάω και ξεκινάω δίαιτα από αύριο¨, σταματήστε. Η ζωή μπορεί να είναι ευχάριστη χωρίς να ενδίδετε σε κραιπάλες .Αγκαλιάστε τα συναισθήματά σας χωρίς να τρέχετε στο ψυγείο όταν δεν είστε καλά.

 

Προσπαθήστε να αλλάξετε εσωτερικά και το σώμα σας θα σας ακολουθήσει τελικά. Ξεκινήστε με την επιθυμία να πειραματιστείτε και την εμπιστοσύνη ότι η ευτυχία σας δεν εξαρτάται από έναν αριθμό, τον οποίο εν τέλει δεν μπορούμε καν να ελέγξουμε.

Δεν έχει σημασία η εξωτερική σας εικόνα, μόνο η ευτυχία σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top