επιληψία

Επιληψία

Η επιληψία είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπου διαταράσσεται η δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Η συγκεκριμένη κατάσταση προκαλεί συνήθως σπασμούς ή ασυνήθιστη συμπεριφορά και μπορεί ακόμα να οδηγήσει κάποιον στην απώλεια των αισθήσεων του. 

Οι μελέτες της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και του βελονισμού πάνω στο θέμα της επιληψίας, έχουν υποδείξει τους καταλληλότερους τρόπους θεραπείας για την μείωση του αριθμού κρίσεων σε κάθε άτομο.

Ένα αυξανόμενο ποσοστό ασθενών που πάσχει από επιληψία, έχει διαπιστώσει ότι με την βοήθεια της θεραπείας του βελονισμού είναι πλέον σε θέση να ελέγχει τον βαθμό και την συχνότητα των κρίσεων.

Βελονιστές σε όλο τον κόσμο, βασιζόμενοι στον βελονισμό και στην βοτανική ιατρική, διαπίστωσαν ότι ο βαθμός μια επιληπτικής κατάστασης, καθώς και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, εξαρτάται από το είδος, την δριμύτητα της και από τον κάθε οργανισμό. Θεωρούν  επίσης, ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει δραστικά στο πρόβλημα της επιληψίας, γιατί με τις θεραπείες του μειώνεται η συχνότητα των επεισοδίων και η σφοδρότητα τους. 

Η κινέζικη ιατρική και ο βελονισμός επικεντρώνονται αρχικά στην αποκατάσταση της ροής του qi σε όλο το ανθρώπινο σώμα, για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις επιληψίας. Η ενέργεια ρέει κατά μήκος των μεσημβρινών που βρίσκονται στον οργανισμό και είναι αυτή η ενεργειακή δύναμη που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στις λειτουργίες των συστημάτων και των οργάνων στο σώμα μας.

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θεωρεί ότι όλες οι ασθένειες προκαλούνται εξαιτίας της παρεμπόδισης ενεργειακής ροής στο σώμα μας. Ο βελονισμός είναι ο κατάλληλος τύπος θεραπείας για την ενίσχυση και ανακατεύθυνση του qi στο σώμα μας.

Ο θεραπευτής-βελονιστής για να αποκαταστήσει την ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα, θα πρέπει πρώτα να τοποθετήσει τις μικροσκοπικές βελόνες σε συγκριμένα σημεία πίεσης, ώστε να ενισχύσει και να υποκινήσει τους μεσημβρινούς.

Για κάθε ασθένεια τα σημεία πίεσης μπορεί να είναι διαφορετικά, καθώς αυτά συνδέονται με συγκεκριμένα όργανα και συστήματα του οργανισμού. Σε ένα άτομο με επιληψία για παράδειγμα, ο θεραπευτής θα τοποθετήσει τις βελόνες στο σημείο πίεσης- κλειδί, όπου στην προκειμένη περίπτωση είναι το κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται η ισορροπία της ενέργειας.

Μερικές φορές, ο βελονιστής, σε συνδυασμό πάντα με τις συνεδρίες, μπορεί να συστήσει στον ασθενή την χρήση ορισμένων βοτάνων και ειδική διατροφή για ενίσχυση της θεραπείας.

Οι εναλλακτικές θεραπείες της παραδοσιακής ιατρικής και ιδίως ο βελονισμός μπορούν να ωφελήσουν εξίσου το ίδιο ενήλικες και παιδιά με επιληψία.

Χρειάζεται όμως προσοχή στην επιλογή του θεραπευτή για την συγκεκριμένη κατάσταση υγείας. Ο βελονιστής θα πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένος επαγγελματίας. Με τον κατάλληλο θεραπευτή ο ασθενής θα μπορέσει να απολαύσει τα οφέλη του βελονισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top