ναυτία

Ναυτία

Η ναυτία είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, η οποία αποτελεί συνήθως το σύμπτωμα ποικίλλων ιατρικών αιτιών. Αυτή μπορεί, για παράδειγμα, να αναπτυχθεί από μια γρίπη του στομάχου, από κάποια φάρμακα, από ίλιγγο και από πρωινή αδιαθεσία.  

Προκαλείται επίσης, εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, ημικρανιών, χειρουργικών επεμβάσεων και από την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, τα οποία είναι ακατάλληλα για το πρόβλημα της GERD(γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).

Η πρωινή αδιαθεσία είναι ο τύπος ναυτίας, ο οποίος εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης. Η σοβαρότητα της ποικίλλει καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία για την εμφάνιση της. Θεωρείται, ότι είναι το αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών στο σώμα της γυναίκας.

Η δυτική ιατρική αντιμετωπίζει συνήθως το πρόβλημα της ναυτίας, συμβουλεύοντας τους ασθενείς να ξεκουράζονται, να πίνουν μικρές ποσότητες υγρών και να καταναλώνουν εύπεπτα τρόφιμα. Εάν όμως το πρόβλημα δεν υποχωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να εστιάσει σε άλλες σοβαρότερες ιατρικές καταστάσεις, οι οποίες προκάλεσαν την ναυτία.

Ο βελονισμός μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα της ναυτίας με μεγαλύτερη επιτυχία, προσφέροντας άμεση ανακούφιση από την τάση προς έμετο, χωρίς η μέθοδος του να προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες, οι οποίες αναδεικνύουν τον βελονισμό, ως την καταλληλότερη φυσική μορφή θεραπείας κατά της ναυτίας, η οποία προέρχεται από την εγκυμοσύνη, τις χημικοθεραπείες, την ακτινοβολία και από τον ιό του HIV.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, η ναυτία και ο εμετός είναι ενδείξεις, ότι η ενέργεια qi του στομάχου έχει πάρει λανθασμένη κατεύθυνση. Στην φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, η δράση του στομάχου κατευθύνει το φαγητό μόνο προς τα κάτω. Όταν όμως διαταράσσεται η λειτουργία του, τότε η ενέργεια θα αρχίσει να ρέει προς τα πάνω, προκαλώντας έτσι την τάση προς έμετο.

Οι διαταραχές στην λειτουργία του στομάχου μπορούν να αναπτυχθούν εξαιτίας κάποιου κρυολογήματος και της συσσώρευσης υγρασίας και θερμότητας από την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. Είναι φυσικό επίσης, αυτές οι καταστάσεις να δημιουργήσουν εκτός από το αίσθημα ναυτίας και άλλα συμπτώματα, όπως είναι το φούσκωμα, η απώλεια όρεξης, η ζάλη, πόνους στο στήθος και καούρες.

Ο βελονισμός εστιάζει κυρίως στην εξισορρόπηση της ενέργειας του στομάχου και στην προώθηση της σωστής ροής της ενέργειας qi, έτσι ώστε να αποκατασταθεί ξανά η ομαλή λειτουργία του.

Προσφέρει με αυτόν τον τρόπο άμεση ανακούφιση στον ασθενή από τα συμπτώματα, ενώ παράλληλα διορθώνει τυχόν προβλήματα που ενυπάρχουν στον οργανισμό μας, εναρμονίζοντας γενικά την ενέργεια που ρέει στο σώμα. Ωστόσο, είναι απαραίτητη μια σειρά συνεδριών για την ολοκληρωτική εξάλειψη του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα: Υπηρεσίες βελονισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top